Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

abi kalleşler kazanıcak diye bi kaide yok. got'un başında sadece main charların kim olduğunu bilmiyorduk.

açıkçası got'un başından itibaren kim mazbatayı alıcak diye merak etmiyordum ben. olayların iyi kurgusu yüzünden izledim. nk doğa olayı gibi birşeydi, insanların küçük oyunlarını, entrikalarını bozacak bi mekanizmaydı. hep what a twist diye gidemezsin bi noktadan sonra epik bi şekilde sonlandıracaksın hikayeyi. 8 sezondur gelen winter 15 temmuz gibi gece başladı sabaha karşı geçti bitti yapamazsın. nk'i siklemeyen cersei'nin başına bi iş gelmemesi bile got'luk bişi değil yani. orada cezayı verirdi grrm normalde. o yüzden nk belki direkt king's landinge gider mi acaba diyorduk yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gece başladı sabah bitti yok zaten, 3 senedir aktif bölüm izliyoruz habire adım adım yaklaştıklarını. Kaç bölüm önce duvar ötesinde çarpıştılar, sonra yine oraya göreve gittiler, sonra duvarda çarpıştılar vb vb. Eninde sonunda bir yerde final battle olacaktı. Kestirip atma falan yok ortada.

Cercei'nin bulaşmaması gayet akıllıca bir hareketti ve tuttu, cezalandırılacak bir şey yok. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

evet ben işleyiş konusunda hayal kırıklığı yaşasam da büyük bir problem görmüyorum ortada. sadece night king'in yalnızca öldürme mottosuyla hareket etmesi ve alt metinde bahsi geçen tanrıların çarpışması vb detayları çok benzer şekilde anlatıp anlatıp sonrasında da nah çekmesi üzdü.

üzmesi ayrı konudur da arya hikayesi ile zaten night king'i öldürmeye en müsait kişilerden biriydi. sadece bana olması mümkün değilmiş gibi geliyordu, ki hala öyle gözümde saçma sapan bir durum olmadığı müddetçe, bu yüzden jaime ya da jon'dan bekliyordum. sağolsun senaristler hiçbir şekilde açıklanamayacak kadar salakça bir metin yazarak bu problemimi ortadan kaldırmışlar.

bölümün bu kadar karanlık olmasının en başından beri long night ile ilgisi olduğundan eminim ama yani bunu görsel olarak atlatmanın bazı yolları olabilirdi, hiç uğraşılmamış. sonuç olarak ortaya afedersiniz de çöp gibi görünen, izlerken durmadan ne olduğunu anlama çabasına giriştiğim bir savaş çıkmış işte. ki bunu yapanlar daha önce savaş sahnelerinde neler yapabildiklerini gösteren insanlar.

bir de yani şu aydınlık halini izleyince yine aklıma geldi, viserion'ın yanağıyla birlikte kafası aslında ağzındaydı ve flame abanabilirdi. zaten beş saniye sonra viserion diskalifiye oldu savaştan. bas alevi yak kafasını geç ne ısırıp yanağını koparayım falan. aman neyse harbiden ultra gereksiz bir diziye kafa yorduğuma inanmaya başladım şu bölümden sonra.

zaten işin teknik taktik kısmına hiç girişmiyorum bile yani. gerçekten bakın herhangi bir taktiğe falan gerek yok, karşında 100.000'den fazla düşman var. her ne olursa olsun catapult'ların varken önce onların ateşiyle başlarsın. kalkıp da en değerli birliklerin olan süvarilerini koşarak karşındaki karanlığa göndermezsin. bunun için taktisyen ya da bir üstün zeka olmana gerek yok. yazık canım dothraklar ta dünya'nın öbür ucundan geldiler gemiyle, bu yolda khal'larını da kaybettiler dağ gibi. sen git iki tane ergenin emriyle 100.000 kişinin üzerine koşarak öl. topluca seçip DEL tuşuna bassaydınız abilerim. koşturdunuz boş yere çocukları.

 

 

mascio tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

 

bu zombiler crypt'lerde taşı kırıp çıktılar ya

 

e 1 sezon önce tahta kutunun içinde 1000 km yol götürdüler bi zombiye , onu niye kıramadı?

 

bide aynı bölümde kapı kapatarak zombilerden kaçıyolar fln, e yüzlerce yıldır ölü artık iyice çürümüş olan start cesetleri, lahitleri kıra kıra çıkıyor mezarlardan oysa, koskoca lord'un lahitini kalitesiz taştan,kartonpiyerden fln mı yapmışlar.

 


 

 

bu dizi sand snakelerden beri tırt.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendimi tekrarliyorum ama 8 bin yil sonra ortaya cikan WW/Others'in serinin bir noktada ana focusu olmasi zaten gereken birsey. O zaman yazara sormaz misin bunlar ne diye bu hikayede ortaya ciktilar diye. Ejderhalar sadece 150 yil ortadan kaybolurken WW/Others miti cok daha buyuk bir olay. Ana setting bu yani. Dizinin karakterlerden dolayi baska yone ilerlmis olmasi da bu settingin anlamsiz bir sekilde yok edilmesini gerektirmiyor.

Yukarida biri demisti harika sekilde - Two Towers'da yuzugu ve Sauron'u yokedip Return of the King'de Denethor mu basta kalir olur Aragorn mu kral olur kapismasi gibi birsey su yapilan. Bu seri tamamen Iron Throne uzerinden donen oyunlar degil. Daha dogrusu Iron Throne muhabbetinin NK ve WW ile birlikte ayni anda cozulmesi gerekiyordu, birbirinden bagimsiz olarak degil. 3 bolum NK'ye verelim, geri kalan 3 bolumde King's Landing'i hallederiz diye bir mantigi asiri sacma buluyorum butun settingi goz onunde bulundurarak. O yuzden senaryoyu ve gidisati oldukca basarisiz ve kolaya kacmaca olarak goruyorum. 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 saat önce, goldbären dedi ki:

hıı çok özgün, 10 kere son anda kılıçtan kurtarılan karakter, zombişleri bir tutan bir hiç tutmayan tahta kapılar, binlerce adamın zor tuttuğu yerlerde sırf ana karakter diye kılıç sallaya sallaya kolayca yarıp yardıma gitmeleri falan.

olm şu çok kötüydü HAHAHA

Spoiler

 

böyle daenerys afedersin sıçılmış bok gibi kalıyor ortada sonra jorah geliyor yüzlerce wightın ortasında takılıyolar

jon aynı şekilde etrafında 50 wight varken diğer sahnede koşarak kaçtığını görüyoruz vs

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 saat önce, Rewendor dedi ki:

İşte o kadar özgün içerik yaygarası kopartmanıza rağmen klişe bir olay örgüsü düzeni bekliyorsunuz demek ki.

Yazdiklarimdan cikardigin bu mu Rewendor yapma. Ozgunluk ile hikaye butunlugunun birbiriyle alakasi yok. Tum setting icinde degerlendiriyorum ben diziyi, sen yine olaylari ayirarak bakiyorsun. 8,000 yil sonra ortaya cikan mitin dizinin main settingi ile beraber cozumlenmesi gerekmesinin klise olmasi ile ne ilgisi var? Tamamen senaryo kopuklugu, beceriksizligi ve kolay kacmadir bu. Altindan kalkamayacaklari bir NK settingini aradan cikarmak. Bu noktada salt Arya'nin beklenmedik sekilde bunu sonlandirmasi onu klise olmaktan cikarip ozgun mu yapiyor simdi? Benim takildigim yer nasil sonlandigi ile ilgili degil ki cok yazdim. Hikaye orgusunde bana Others/WW settinginin nasil bir yeri temsil ettigini aciklayabilir misin? Neden bu buyuk gecmisi olan evrendeki bu secilmis hikayenin 8,000 yil sonra ortaya cikan Others ile acildigini, neden Winter is Coming temasinin ustune basa basa soylendigini, neden tum taht oyunlarinin arkasinda aslinda en buyuk tehditin bu oldugunu, 8 sezonluk build-up'in aslinda Cersei-Euron icin degil Others/WW/NK icin yapildigini falan filan. 

Klise birsey istedigimiz yok. NK elbet son bulacakti zaten. Hikaye orgusunden bahsediyorum. Lord of the Rings ornegini ondan verdim. Sauron'u ikinci kitapta yokedip ucuncu kitapta takilmak onu anti klise degil sacma yapiyor.

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

mesela searching filminde, ipnelik yapanin, asil arastirmayi yuruten polis oldugunu oldugunu izlemeden yemistim, filmi o gozle izleyince daha bi zevkli hale geldi, kadinin davranislarini falan daha iyi gozlemledim ahah, bazen daha guzel oluyo oyle izlemek.

^^

AYI gibi spo var icinde searching filmi ile ilgili ona gore 

 

sayfa basi olmus fts, bir onceki mesaja baglantili yazdim bunu.

reyou tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, Sotto dedi ki:

Yazdiklarimdan cikardigin bu mu Rewendor yapma. Ozgunluk ile hikaye butunlugunun birbiriyle alakasi yok. Tum setting icinde degerlendiriyorum ben diziyi, sen yine olaylari ayirarak bakiyorsun. 8,000 yil sonra ortaya cikan mitin dizinin main settingi ile beraber cozumlenmesi gerekmesinin klise olmasi ile ne ilgisi var? Tamamen senaryo kopuklugu, beceriksizligi ve kolay kacmadir bu.

Aynı şekilde katılıyorum. Uzun uzadıya anlatabilirim de aynı tezi ama gerek yok. Sonuçta eksikliklere veya saçmalıklara rağmen hepimiz keyif almak için izliyoruz.

Önümüzdeki bölümle ilgili spekulasyonlara başlayabiliriz ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...