Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

2 dakika önce, Sotto dedi ki:
  İçeriği gizle

Beni hayal kirikligina ugratan gercekten bizi icine ceken bir hikayenin sonunda Hollywood sosuyla burunmus saf aksiyon dizisine donusmesi oldu. Benim cok umurumda degil savas sahneleri sahsen, altinda yatan senaryo/plot tatmin etmedigi surece.

Kitabin ilk sahnesi/dizinin ilk sahnesi Whitewalkers ile aciliyor. Yani butun bu taht oyunlarinin altinda aslinda binlerce yillik dunyanin hikayesi var. Ana karakterler onemli olduklari kadar ortada daha buyuk bir setting var. Onumuzdeki uc bolumde ne olur bilmiyorum ama birseylerin arka planini anlamayacaksak o zaman bosaymis diyorum ben. Kitaplar kesinlikle boyle olmayacaktir. Whitewalkers diye bir mistik setting yaratiyorsan efsanelerle dolu, bunun altini doldurman lazim. Bunu Bran ile gecmise giderek mi yaparsin, baska birsekilde mi yaparsin bilemem. Nasil oldukleri onemli degil, bir sekil yok olacaklardi zaten ama yok efendim Littlefinger dagger'i vermiste bilmemneymis. Tamam guzel ayrintilar da, tabak bos kaldi be abi. GRRM hayatta boyle bitirmez burayi tek avuntum o. 

Tier C charlarin oldurulup Tier B'lerin bile hep ayni klise ile kurtulmasini, savastaki sacmlaliklari geciyorum. Plot armoru da kabul ediyorum ama bazi seylerin alti dolsun lutfen. Yoksa 3 bolum Kings Landingde kim kimi oldurecek gereksiz drama soap operasina donecek. 

Bana ise adamlar bu genel setting icerisinde aslinda temelde oturan Whitewalkers'i isin altindan kalkamayacaklari icin aradan cikarttilar gibi geliyor. Cunku insan dramasi yapmak daha kolay. Jamie Cersei'yi oldurur 2dk dram muzigi koyarsin, Jon olur gorevini tamamlar filan. Bunlari yapmak daha basit cunku.

Spoiler

Dizinin sonu tatmin edici bir şekilde bitecek mi bilmiyorum ama daha hala Bran ve Nightking'in olayı açığa çıkmadı, bu çıkmadan dizi bitmeyecek. Kitaptan düşününce asıl olay tahta kim oturacak gibi gözükse de  arkadan daha muğlak bir şekilde others ve üç gözlü kuzgun anlatılıyor. Asıl olay orada ve orada bitecek. Ha şahsen ben tahta kimin oturacağını daha çok merak ediyorum ?

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 
 
 
 
 
4
Spoiler

burdaki cogu yaziya katiliyorum.

Demin seyrederken heyecandan bunlari dusunmuyor insan da, umarim NK WW olaylarini boyle sig bir sekilde birakmazlar, daha bi derinlik verirler. Arya dunyayi kurtardi hebelee olmaz.

Bir de nerdeyse 1 sezondur boyle mistik islere girince, insanligin otesinde bir dusman yaratip bir bolum sonra cersei nin bizans oyunlarina geri donmek tad kacirir hakikaten.

Bolum olarakta simdiye kadar izledigim en iyi dizi bolumlerindendi, boyle heyecani en son BSG de yasamisimdir heralde.

Bir de senaristler adam oldurmeyi bilemiyor, suprizli isim olmeyecek dediydim kendi kendime nitekim de oyle oldu. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 saat önce, GONDARCENGIZ dedi ki:

5 cibigaytlık versiyon izledik abi, leş gibi karanlık, savunmayın plz. @sanssizsansli @Flassh

hiç indirmeyim o zaman ya, ben de bein kalitesiz yayın verdi falan sanıyodum şimdi yorumları görünce anladım herkesin rahatsızlık duyduğunu, 1080p falan fayda etmiyor mu? çamur gibiydi görüntü, savaş sahnelerinden bi bok anlayamadım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bran'ın olayı

Spoiler

çok büyük bir twist gelmiyecek ise, bran'ın ve three eyes raven ın olayının sadece bu olduğunu düşünüyorum. nedense insanlar brane super kahraman gözuyle bakmış. ama tek amaçlı kaderi sağlamaktan öte değil, onun için insanları manipule edip o yola sokmak. nasıl three eyes raven branı manipule edip duvarın arkasına gönderdi; branda nights kingi  oraya çekti

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bok gibiydi bölüm ama şunun farkına varmak lazım.

her şey bütçe gençler. oyuncu maaşları, cgi yüksek adamlar diziyi kısaltıp hızlıca bitirelim demişler. spin off yapıpta yeni oyuncularla daha düzgün bütçeyle devam edecekler. 

düşük bütçe olması ama bu kadar boktan senaryo olmasını gerektirmiyor. bu adamlar bir de yeni star wars trilogy çekecekmiş. bi bok olmaz bu arkadaşlardan çünkü şuraya yazıyorum bu malların hepsinde daha iyi diyalogda yazarım, hikayeye derinlikte katarım ve bunu bedavaya yapabilirdim. böyle bir settingi kurmak zor iş, belli bir yere getirmekte ama sonrası gerçekten senin yazarlık yeteneğin ve bu konuda çok havada kaldı dizi. bir lost değil ama ben tatmin olmadım şu 3 bölümde, zaten fazla fanatiği de değilim umurumda değil ama fazla beklentiyi yükseltmeyin.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, S-H dedi ki:

hiç indirmeyim o zaman ya, ben de bein kalitesiz yayın verdi falan sanıyodum şimdi yorumları görünce anladım herkesin rahatsızlık duyduğunu, 1080p falan fayda etmiyor mu? çamur gibiydi görüntü, savaş sahnelerinden bi bok anlayamadım.

bütün sahneler için değl şu yazdığım, o haftalardır söyledikleri "gelmiş geçmiş en büyük savaş sahnesi on tv, bla bla" muhabbetinin geçtiği o sözüm ona epic olması gereken sahneler leş gibi karanlıktı, gidin açın helms deep izleyin sonra buna bakın. ne demek istediğimi anlarsınız.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

Spoiler

beni tek ırgalayan "aksiyon saçmalıkları" denilen şeyler ya. ölülerin ana karakterleri flankleyememeleri flankleselerde ölmeyecekse öldürememeleri falan. işte jon snowun hayvan gibi ayağa kalkan bissürü ölünün arasında kalıp sonra bir anda hepsini döver pozisyona geçmesi. ölülerin ana karakter olmayan insanları çatır çutur öldürürken ana karakterleri 3 saat duvar dibinde öldürememeleri. heralde aryanın nk'yı öldürmesiyle aynı anda olursa çok cheesy olur diye düşünmüşler ama bu sefer de saçma olmuş.

valla arkadaş. açıkçası bu diziye oturup burda zikko bölümleri bile sahne sahne analiz yapanları ya da teori kasanları hiç anlayamadım. ama belli bi seviyesi fln vardı gözümde bu hareketler onun altında kaldı biraz benim için.

yine de heyecan ve merakla aralıksız izledim. benim için yeterli.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben gerçekten abartmıyorum bein tv'de sorun vardı ve düşük çözünürlükte yayın verdiler diye düşünmüştüm, alternatif korsan link falan aradım hatta bi ara ama bulamadım. 3. bölüm iyiydi kötüydü diye yorum bile yapmıyorum.

Spoiler

ejderhaların dövüştüğü sahnelerde hiçbir şey göremedim gerçekten sıfır.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Az önce, Llama dedi ki:
  Gizli içeriği göster

arya o kadar kişi arasından nasıl geçti yahu

 

Spoiler

walker şekline girip sızdı diye düşündüm ama bilmiyorum öyle koştura koştura gelmemiştir herhalde ama NK sezemiyor mu acaba bunu veya bran'a odaklandı diye mi farkedemedi emin değilim.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...