Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

ama hakkını yemiyim şimdi, spoiler mekaniği gerçekten çok boktan. dün ben de tabletten bi şey yazıcaktım foruma, daha önceden yazıp atmaktan vazgeçtiğim bi mesaja ait spoiler penceresi kaldı ve ne yaptıysam kaldıramadım, sonunda sinirlenip o mesajı da atmaktan vazgeçtim sdfs.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neyse diziye gelecek olursak, tam bi hayal kırıklığı oldu benim için.

Spoiler

çoğu kişi söylemiş zaten, en mobil ve ilk defa kuzeye gelmiş dotrakları önden sürmek nasıl bir salaklık hayır bi de düşmanını görmediğin bi durumdasın. altında 2 dragon var, iki alev attır bari; düşman nerede duruyor, ordusu ne kadar büyük bi bilgi edin. ya da en azından trebüşelerle bi yoklama atışı yap öncesinden alevli toplarla. hayır bi de sen savunma yapıyosun yani saldırı da değil ki zaten. bu neyin kafası orduyu bölmek. hem her adama ihtiyaç var diyosun önceki bölümlerde hem bütün dotrakları karşıya armağan ediyosun. sadece ölseler gene iyi.

gerçi o saçmalıktan sonra bölüm baya güzel ilerledi, gerim gerim gerilim vardı. ama hemen hemen hiçbir esas karakterin ölmemesi nedir. sam falan nasıl ölmüyor abi üstüne 3 tane wight çullanmışken. hadi onu geçtim, varys falan ne boka yaşıyor hala. ne greyworm öldü ne brienne ne tormund. olan yine jorah garibime oldu alüminyum.

bran da zaten ne yaptı kimse anlamadı sanırım, keşke ölseydi.

dizi benim için bitti gibi bi şey oldu ya. yani tamam, dizinin adı game of thrones ama tahtı kimin aldığından daha çok NK ve WW'lar diziye gizem katıyordu. bu saatten sonra cersei ile yapacakları savaşı ben napayım.

açıkçası ben bu bölümde istisnasız herkes ölür ama bran'ın bi öngörüsü falan çıkar, ona göre daha iyi bi strateji geliştirirler ve işi daha kısa tutarak sonuca giderler (2 bölüm NK ve ordusuna karşı savaşlı bölüm çekmeyeceklerini düşünerek) veya her şey gerçek olur ama en son bran kalır o da gidip tarihte bi noktayı değiştirerek savaşa tekrar şekil veririmsi bi şey olacak falan diye acayip acayip şeyler düşünmeye başlamıştım. malum jon'un doğumu zamanında bran, babasına seslendiğinde duydu mu duymadı mı net açıklamamışlardı ned ile arthur dayne döğüşünden sonra. kısacası bran'ın bi boka yaramasını bekliyordum, muhtemelen herkes gibi.

yani bunu mu bekledik kaç sezon. çogacayip.

ya da jon "her zaman bi lich night king olmalı" diyerek onun yerini alabilir falan diye düşünmedim de değil. buna res basmalarının sebebi tahta oturmak mı o zaman şimdi. dany ölür o zaman sonraki bölümlerde herhalde. gerçi onun hayatını kurtararak kendi de ölebilir. amaan.

neyse. tatmin etmemekle birlikte geri kalan kısmı için de soğuttu açıkçası.

ha ayrıca night king'in ejderha ateşiyle ölmemesi de bana göre tam bir fiyasko. dragonglass madeni öldürüyor, valyrian steel öldürüyor ama dragonflame'in hiçbir etkisi yok.

3.0

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

post episode thread'inde en çok puan alan yorum,30k upvote bi sürü gold fln almış :

Melisandre the real mvp making it so we could actually see what the fuck is going on this episode.

Şunu diyecektim ben de. Şaşı olacaktım artık, Melisandre geldi kurtardı.

Savaş sahnesine emek göstermişler, kaliteli yapmışlar orası tamam da dizayn olarak bayağı kötüydü, kapkaranlık bir ortamda hıphızlı geçen kareler filan 80 dk boyunca yapılması çok büyük hata olmuş. Bayağı gözlerimi yordu bu bölüm. Bölüme bütün bütçeyi yediler herhalde, aydınlatmaya paraları yetmemiş.

 

Spoiler

Savaş sahneleri güzeldi ama işlenişi zayıftı bence, sahnelerin çoğu gereksiz, bir yere bağlanmayan kopuk kopuk şeylerdi. Amacı da yok, anladık zombiler insanların üstüne atlıyor, yarım saat boyunca aynı şeyi göstermenin ne anlamı var? Bir noktadan sonra baymaya başlıyor. Bir de üstte dediğim gibi çok göz yoruyordu. Sevmedim.

Bir de bayağı gerizekalılık vardı. Crypti zaten tartıştık, savunmasız bir sürü insanı zombi materyalleriyle bodruma kitlemek nasıl bir dehanın ürünüdür ya, göz göre göre yaptılar yani. Bir de istediği gibi zombi kaldıran bir düşmana karşı Dothrakileri Unsulliedları meydana salmak çok saçma değil mi alın abi biraz cannon fodder yollayalım lazım olur, zombi filan yaparsınız diyip ölüme gönderdiler resmen lol. 1 birim zombi dövdülerse 2 birim geri verdiler herhalde. O yaktıkları trenchten birkaç hat hazırlayıp sonra surların arkasında korumaları gerekmez miydi? Dothrakilerin de yandan, arkadan filan girişmesi gerekirdi. Zombilere karşı meydan savaşı, yapabileceğin en gerizekalıca şey filan herhalde. Dany zaten hepten mal. NK de bayağı mal gerçi, screentimeının yarısı durup karşısındakine mal mal bakmakla geçiyor. Hani bir dialog kuracak olsa, anlamlı bir şeyler söyleyecek olsa tamam anlarım onu, pembe dizi gibi 5-10 dk bakışın isterseniz ama onu da yapmıyorsun ki. Duygusuzsan, hedefine odaklanmışsan gördüğün gibi kes abi artistliğin kime yani?

  • Tormund, Greyworm, Brienne, Jaime, Sam, Podrick karambolde kalmıştı ama öldüklerini net bir şekilde göstermediler, kurtuldu mu bunlar? Ölseler net bir şekilde görürdük herhalde, offscreen öldürülecek karakterler değil bunlar. Zombi olarak hortlayan bir tek Ed ve Lyanna'yı gördük. Gerçi Sam'in üzerine 30 tane zombi atladı, kurtulmasın bir zahmet. Zaten bölüm boyunca damsel in distresslik haricinde bi halt yapamadı.
  • Theon'un ölümü çok komikti ya ciddi ciddi güldüm orada. Çok absürd. AHAHAHAHAH
  • Lyanna RIP. Bu bölümde ölümüne üzüldüğüm tek karakter oldu. Gerçi bunun da ölümü çok absürddü, zombie giant tutup kaldırdı, gel beni öldür de bok yoluna gitmiş olma, heroic deathle kapatalım diyip kendisini öldürttü lol. Şu ana kadar gördüğümüz wightların tamamı kontrolsüz, kuduz bir şekilde her gördüğüne saldırmaya odaklı hareket ediyorlardı(bir White Walkerdan komut almadığı sürece), Lyanna'yı görünce durup, tutup kaldırıp yüzüne yaklaştırması filan aşırı saçma ve zorlama olmuş.
  • Sir Friendzone RIP. Misyonunu tamamlayıp öldü. House Mormont'ta RIP, bu ikisinden başka Mormont yoktu sanırım?
  • Beric RIP, misyonu Arya'yı kurtarmaktı diyip bağladılar, fair enough.
  • Melisandre RIP. Misyonunu tamamladı, bana bu kadar yeter diyip kendi bıraktı (ya da manası bitti filan diye ölecek miydi?). Ayrıca kesinlikle MVP, göz sağlığımızı kurtardığı için kendisine ne kadar teşekkür etsek az. Bir de Arya ile karşılaşması ve Melisandre'nin kaç sezon önceki kehanetine bağlamaları çok hoştu.

Arya'nın Last Bossa tek atması çok anticlimacticti, bölümün ağırlığına kıyasla çoook zayıf kalmıştı. Ama onu kehanete bağlıyorum, Night King'i öldürmeye giderse %100 öldüreceğini bilerek gitti yani. Self-fulfilling prophecy mi, yoksa gerçekten başka ihtimal yok muydu bilemiyorum ama makul bir sonuç oldu bence. Bir de kehanet sırasında green eyes ı da vurguladılar, zaten Cersei'yi kesmesini bekliyorum kaç sezondur, onu da görelim artık.

Yalnız NK haricindeki diğer White Walkerlar ne diye gelmişler onu anlamadım. Bölüm boyunca HİÇBİR ŞEY yapmadılar. Bran'den bile daha gereksiz. Bari en azından Valyrian Steel'li karakterlerle karşılaşsalar, kapışsalar da biraz 1v1 görseydik. O karakterler de bir işe yarardı hem. Ölenler de ölecekse zombiler değil WWlar öldürseydi filan da bir anlamı olsaydı. Bi ara Jon vs NK görürüz diye heveslendim ama yine zombi spamledi, ffs. Meydan savaşı gerekli heyecanı veremiyor, bol bol 1v1 lazımdı bu bölüme. Bayağı WW vardı yani, bunu nasıl değerlendirmemişler anlamıyorum.

Last Boss öldü, side queste 3 bölüm kaldı. Ama savaşacak güçleri kaldı mı, nasıl çıkacaklar bu işin içinden onu merak ediyorum.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Tormund, Gendry, Jaime, Brienne ve Podrick yaşıyor. Ölüler gg olduktan sonra etrafa bakındıkları sahne var. Sam gözükmüyor ama öldürmezler onu.

Aldıkları yaralardan ölme ihtimalleri var da sanmıyorum tabi ki öyle birşey olacağını.

 

Bölüm karanlıktı evet ama az insaf edin. Adamlar 80 dakikalık çoğu anı aksiyonlu bölüm çekiyor, çekimleri bile aylarca sürmüştür. Türk dizisi gibi 2,5 saat ama çoğu bakışma çekim değil. Yönetmen bir arkadaşla konuştuk bölümü izledikten sonra en az 3 ekip gerekiyor böyle bir çekim için diyordu. Gün ışığında yapsalar, herşeyin ayan beyan gözönünde olacağı şekilde, masraflar katlanarak artacak. Hatta o masraflardan dolayı Cersei fillerine kavuşamadı mesela ?

 

Şurada yorum yazanların çoğu, ben de dahil, torrentten falan izliyoruz zerre yararımız yok adamlara. Bütçeyi de düşünün beyler:D

 

Bölüm gayet iyiydi bence, izlemesi zevkliydi. Hala NK ile Bran arasındaki husumeti tam anlayamadım, kala n3 bölümde o çözülür inşallah.

 

Azor Ahai, Valonquar falan bunları zaten dizide beklemiyorum. Belki bir ihtimal kalan 3 bölümde açıklanırlar. Bunları gözardı ederek, bedavadan izlediğim böyle bir prodüksiyona göre gayet iyi geldi bana herşey.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, Aket-Atum dedi ki:
  İçeriği gizle

Hala NK ile Bran arasındaki husumeti tam anlayamadım, kala n3 bölümde o çözülür inşallah.

 

Spoiler

daha ne çözülecek abi, bitti NK. zaten bran açıkladı ki onu.

"Bran explains that the Night King will come after him because he wants to "erase the world, and the Three-Eyed Raven is its memory."

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız sağda solda "KORONLOK DOĞOL" "TVNOZ DONDOK" "480p GOT OZLONMOZ" diye yazanlara kafa atasım geliyor.

Lan 4.5 gb download yaptım. Evde 4k 40 inç televizyonda izledim. (Samsung ue40ju6410u model merak eden varsa) Kapkaranlık işte. Dizi izleyecem diye projektör falan mı alayım?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 dakika önce, Aceace dedi ki:

Yalnız sağda solda "KORONLOK DOĞOL" "TVNOZ DONDOK" "480p GOT OZLONMOZ" diye yazanlara kafa atasım geliyor.

Lan 4.5 gb download yaptım. Evde 4k 40 inç televizyonda izledim. (Samsung ue40ju6410u model merak eden varsa) Kapkaranlık işte. Dizi izleyecem diye projektör falan mı alayım?

görüntüyü bozuyor ama ayarları değiştirince aydınlanıyor en karanlık filmler bile

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün bankamatik sırasında bile spoiler duyunca erkenden izledim., güzeldi bölüm. Kafamda kitapta nasıl yazılacağını da canlandırdım, oturdu. Görsele dökünce büyüsü kayboluyor bazı şeylerin, uyarlama yaparken esnek olup değiştirmek lazım. Şu olacak, şu ölecek, şu kalacak. Gerisini kafana göre yapacaksın aslında.

Neyse bence bölüm güzeldi. Epik yapılmış. Hem de heyecan son bölüme kadar sürecek gibi görünüyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Abi NK'nın amacı dünyayı yok etmek gibi bişi işte. Ana amacı bu. Ama kitaplar tamamlanmadığından ve GRRM hikayesini bitirmediğinden senaristlerde derinlik katamadı char'a işte.

Dizide gördüğümüz NK, Children of the Forest'in insanlara karşı dragonglass ile yarattığı bir 'tür'. Sonra bu bir şekilde kendi benliğini kazanıyor ya da turn olur olmaz işler hesaplandığı gibi gitmiyor ve NK ortaya çıkıyor. Amacı da intikam hırsı ile ne var ne yok silip süpürmek. 

Bence 6. kitapta falan işler şişko NK'yı ve oradan gelecek içerik ile bu spinoff dizisinde NK'nın her haltını anlatan dizi yaparlar. 

Yalnız Raise Dead, Throw Javelin ve Immune Fire dışında pek bir skill yokmuş NK'da. 

Jon ile swordplay'e girseymiş eline alacakmış zaten o net gözüktü. Whitewalker gibi tek yedi dragonglass ile. O yüzden götüm götüm hep arkada takılmış.

 

pattisliborek tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Spoiler

Beni hayal kirikligina ugratan gercekten bizi icine ceken bir hikayenin sonunda Hollywood sosuyla burunmus saf aksiyon dizisine donusmesi oldu. Benim cok umurumda degil savas sahneleri sahsen, altinda yatan senaryo/plot tatmin etmedigi surece.

Kitabin ilk sahnesi/dizinin ilk sahnesi Whitewalkers ile aciliyor. Yani butun bu taht oyunlarinin altinda aslinda binlerce yillik dunyanin hikayesi var. Ana karakterler onemli olduklari kadar ortada daha buyuk bir setting var. Onumuzdeki uc bolumde ne olur bilmiyorum ama birseylerin arka planini anlamayacaksak o zaman bosaymis diyorum ben. Kitaplar kesinlikle boyle olmayacaktir. Whitewalkers diye bir mistik setting yaratiyorsan efsanelerle dolu, bunun altini doldurman lazim. Bunu Bran ile gecmise giderek mi yaparsin, baska birsekilde mi yaparsin bilemem. Nasil oldukleri onemli degil, bir sekil yok olacaklardi zaten ama yok efendim Littlefinger dagger'i vermiste bilmemneymis. Tamam guzel ayrintilar da, tabak bos kaldi be abi. GRRM hayatta boyle bitirmez burayi tek avuntum o. 

Tier C charlarin oldurulup Tier B'lerin bile hep ayni klise ile kurtulmasini, savastaki sacmlaliklari geciyorum. Whitewalkers'larin tek bir sahnede olmamasini da gecelim hadi, olacak is degil ama. Plot armoru da kabul ediyorum ama bazi seylerin alti dolsun lutfen. Yoksa 3 bolum Kings Landingde kim kimi oldurecek gereksiz drama soap operasina donecek. 

Bana ise adamlar bu genel setting icerisinde aslinda temelde oturan Whitewalkers'i isin altindan kalkamayacaklari icin aradan cikarttilar gibi geliyor. Cunku insan dramasi yapmak daha kolay. Jamie Cersei'yi oldurur 2dk dram muzigi koyarsin, Jon olur gorevini tamamlar filan. Bunlari yapmak daha basit cunku.

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...