Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

13 dakika önce, µh dedi ki:
  İçeriği gizle

nk'i madem jon öldürmeyecekti, melis nasıl res çekti buna bu arada? ışığın tanrısı random mu attı?

 

Spoiler

 

ya her şey bran'in kurtarılması üzerine sonuç olarak

beric neden reslendi, arya'yı kurtarmak için. arya neden ölmedi, bran'i kurtarmak için

jon neden reslendi, o da insanları bir araya getirmek için heralde diye düşünüyorum. jon olmasa wildlinglerle kuzeyliler (güneyliler lol) birbirlerine girerlerdi muhtemelen. daenerys ile ittifak olmazdı. bran kurtulamazdı yine.

AMA İŞTE BRAN NE ABİ NE İŞE YARAYACAK

geçen bölümde saçmasapan bir "bran insanlığın tarihidir hededir hödedir" geyiği vardı o mu yani, gerçekten başka bir amacı yoksa sokarım öyle işe

 

 

ayrıyetten:

Spoiler

 

bir de ben çok daha fazla bir yıkım bekliyordum

yine yazılmış burda da, 7 sezon bunun için mi diye. winter geliyor geliyor dediler winterfell'e kadar geldi durdu maşallah vizyonsuzlukta son nokta. şöyle bi post-apokaliptik westeros göreydik, zombiler king's landing'e dayansaydı fena mı olurdu. tamam ben de walking dead izlemek istemem ama sonuçta ortada 7 sezonluk bir build-up var, hemen tek bölümde kökünü kuruttuk maşallah

 

daenerys'in gerizekalılığı benim için bu bölümün zirvesiydi bu arada

yani altında kanatlı kocaman dragon var zombi ordusunun ortasına iniyorsun uçup gitmek yerine gerçekten brv


 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@DoruK Abi karakter degisimi dedigin senin gordugun bir olay. Winterfell'dekilerin ne haberi var Theon'un hangi gelisiminden bilmemneden. North remembers diyorsun, bu adam sana en buyuk ihaneti etmemis mi. Hangi gelisim gozunu seveyim. Hadi onu da gectim yani. O kadar sey yazdik ona mi takildin.

 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

17 dakika önce, Myrica dedi ki:
  İçeriği gizle

missandei'Ye falan ne oldu onu merak ettim. taş hatundu.

 kuzeyde adam kalmadı, neyle savaşacaklar golden company ile? Euron cersei'ye dayamış belli, 20bin tane adamı var.

 

Spoiler

 

tyrion boşuna mı bu bölümde bombalarım da bombalarım dedi.

bombalarlar işte şehri wildfire mıydı neydi onla. artık baya düz düşünmek gerekiyo senaryoyu. yıkıntılara da girip işte 1v1de kim kimi öldürcekse onu koyarlar. jamie vs cersei gibi.

 

 

sanssizsansli tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gergin bir bölümdü.

 

Spoiler
Alıntı

televizyon tarihinin en büyük savaşını izleyeceksiniz

ssssssssssssektir lan godoşlar, savaş sahneleri gram ışık yok neyi izledik neyi gördük. bu kadar kolpa bir pazarlama tekniği olamaz. bunu diyen kimse artık senaristmi ne silkimse, onun ben teee bi tarafına koyim.

evet sinir kusma geçtiğine göre bölüme gelelim.

Gergindi, acayip mantık hataları vardı. ama bu kadar yıl izlemişiz hakkını yemeyelim diye bu kadar büyütülen hype a ve alakası olmayan deliver a rağmen iyiydi lan. (artık kendimi mi avutuyorum yoksa bu kadar yıl izledik "bize 8taş diyemessiniz taaamm mı" muhabbetimi yapıyorum bilmiyorum ama, gerdi be abi.

aryanın bunu yapacağını düşünüyodum ama, dedim bran bi bokluk yapıp nk nin yerine geçecekte öyle hallolacak artık filan demeye getirdim, o kadar kötü duruma geldi sonda. dedim arya nereden girecek oraya, plot armor tepeden indirdi kızı, helal olsun dedim ayağa kalktım abi.

savaş sahneleri leeeeeeeeeeeeşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş, bir bok gözükmüyo. acayip kolpacı bu diziyi çekenler abi net. detaylarla uğraşmamak için böyle bir yol seçmişler belli, bu kadar yılın hatrına millet bişey demez diye itelemişler ama, ne diyim yani. o kadar para şan şöhret, düzgün ışık koyun abi. anladık long night, winter has come. bilader bizimkide göz ekrana yapıştım bişey kaçırmim diye mk. bi bokta olmadı, önemli karakter ölmedi.

savaş taktiği inanılmaz malca, önden 1k dotrak yolladın, gazladın eyw da. ne saçma bir taktik abi neyse.

red women geldi, aha dedim birboklar olacak, +90 fire dmg bastı gitti o kadar. he birde siperleri yaktı eyw. orada ölür demiştim, arya a taktik verecekmiş armoru vermişler kadına ölmedi, orada ölse daha güzel olurdu boktan bir seçim.

genel olarak pleb savaşı, öyle acayip dramatik sahneler yok son dakikalara kadar, ya biz çok büyütüyoruz bu diziyi, yada bilmiyorum abi insan daha iyisini bekliyo.

jon ve danny tam mallar, havada dönüp durup koca kaleyi bulamıyolar. neymiş efenim kar fırtınası var göz gözü görmüyo, ulan hıyarlar üfleterek gitsenize önünüzü görsenize, evrenin mantığına ters abi. ejderha var alev püskürten, ama havada çarpışıyolar olaya gel. neyse yedik.

jonun nk nin peşine düştüğü sahne güzeldi, bir vs atacaklar ve ölecek diye düşünmedim değil, nk orada eller havaya yaptı tabi jonun %100 ölmesi gereken yere danny hızır gibi yetişti, okey babacım bunuda yedik.

dragon un danny i atması göt gibi bırakması, aha ölecek hatun buraya kadarmış taht sevdası dedirtti, onuda piç ettiler, olan dragona oldu, pira gibi yapıştılar hayvana ? fdsfsd 

neyse abi ne dim bilmiyom taze taze izledim geldim içimi döküyorum, uyumadık bekledik düştüğü gibi izleyelim diye. gergin bölümdü, ama öyle epic bir savaş mavaş yalan yani, öyle birşey yok. vikings de bile daha iyi sahneler vardı savaş namına.

arya için birde ufak zombi filmi sahnesi koymuşlar, oralarda bu kız öldü kesin dedirtmeye çalışmışlar ama yemezler abicim, o kadar eğitim aldı yemezler.

bakalım sonrası ne olacak.



 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sdfsdf izlediğiniz kalite 1080p değil karanlıktı demeyin.
 

Spoiler

 

tamam evet karanlıktı da " night is dark and full of terrors" demediler mi?

gecenin bi yarısı ortada ışık namına bir şey yok, anca patlama ve yanma sahnelerinde hafif aydınlanıyor. fiziken çok normal bir durum. hani illa izleyiciler de görsün diye yapay bi durum oluşturmaktansa gerçekte nasıl olması gerekiyorsa öyle olmuş. ayrıca çok iyi bir gerilim havası katıyordu sahnelere. ne olacak yahu diye insan pür dikkat piksel arıyor.

hava kapalı, göğü NK fırtınayla örtmüş, gelebilecek tek ışık ay ışığı onun da karaya ulaşma şansı yok. zilyon tane bulut cabası göz gözü görmüyor.

kaledeki ışıklandırmanın uzak mesafeyi de aydınlatması imkansız. ışığın da bi dissolve range'i var.

Lütfen...

 

adamlar aldatmak için değil olması gerektiği için öyle yapmışlar. night gibi night işte.

alışılmış full mavi geceye her holivud filminde, nasıl inandıysak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

berbatti ya.  ulan halbuki en basta orjinal senaryo akiyodu.  intikamci amerikan dizisine donmus. savasta da bir sey yoktu. abi a dan z ye berbat ya.

Spoiler

hangi birini sayiyim?  ejderhalarla aptal aptal ucmalari mi, firtinaya alev yapmamalari mi, night king in dragon ustunde mizrak kovalarken yerde tsk oglani olusumu.

ulan 5 dakika dovusturun bari.

bran ne sikim yedi anlayan beri gelsin?

hsdi kalan 3 bolumde de arya cerseiyi, hound mountaini oldursun da jon ve da y tahta otursun  sjcip sivayin iyice.  

bolumun tek guzel kismj bencr melisande ve arya kismiydi.  abi yalniz native dutchlar asiri guzel ulan, burdan kari almam lazim benim ya. 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Inanilmaz kotu bolumdu. Bu kadar kotu nasil yazilabilir aklim hayalim almiyor.

Spoiler

 

Hicbir karakter adam akilli bir sey yapmadi, hikayeye katkilari olmadi, birbirleriyle etkilesime girmediler (1-2 karakter disinda).

Atlilarin gereksiz yere acilip 10 saniyede olmeleri haricinde wight’larin surlari gecmesine kadar gayet iyiydi bolum. Ondan sonra gereksizlikler silsilesi basladi.

- Jon’un Night King arkasindan kaleye girmesindeki amacsizlik. Bir gorevi, bir hedefi olmadan Dragon karsisinda olmeyi kabullenmesi. Kaldi ki Sam’i kurtarmaya yeltenmeyip bir yere gidiyor gibi yapmalarina ragmen...

- Sam’in avlu’da gereksiz savasmaya calismasi, hicbir resolution’a sahip olmamasi. Crypt’e koyun, en azindan orda 1-2 zombie oldursun, “gorevini yapiyor” hissi alalim. Veya onu kurtaran Night Watch elemani zombie’ye dondugunde onu oldursun tekrardan. Bir tamamlanma hissi versin ulan karakterin hikayesi.

- Brienne ve Jaime ile ilgili beraber dovustukleri daha net ve dialoglu bir sahne yazin, sadece dovustuler, baska bir bok yok

- Arya’nin mantiksiz son charge’ini 1-2 planla mantikli hale getirselermis. Onca yolu kosuyor, Night Walker’lar kipirdamiyor bile. Sadece ruzgar gibi gecti dediler. 15 adimlik mesafeyi siksen gecemez lan. Yani Agactan atlasin, yuzunu degistirsin veya 1-2 slow motion plan koy Night Walker’in kilicina sarildigi, mizragini aldigi ve Arya’in hepsinden hizli kosup yetistigi falan. Hic biri yok. Hooooop arya NK’nin arkasinda.

- Jon o kadar kostu, bari o charge etsin, herkesin yuregi agzina gelsin, NK olecek mi olsun ama basaramasin, o anda Arya ciksin oldursun herkes alkislasin yani.

- Ayrica NK ve diger Night Walker’lar bir bok yapmadi, kilic sallamadilar lan. Tisssss diye olduler lan bir anda. Onca sezon, onca setup, onca korku buna mi baglandi simdi? Bu mudur? 

- Bran.... NE SIKKO YAZIMDIR LAN BU. Niye var bu karakter, neden NK pesinde, Bran ne bok yedi karga ucurmak disinda? 0 dialog, 0 aciklama. Rezalet lan.

 

Ben HBO Now’dan izledim, genel olarak karanlik olmasina ragmen net gorunuyordu. Dusuk bitrate ile encode edilmis kopya izlenmemeli. Ben gorselligi begendim, Dragon sahneleri iyiydi gayet, atmosfer cok saglamdi.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

büyük skandal bölüm bence.

lotr seviyesinde savaş bölümü çektik deyip beklenti yaratıyorsun, içerik kötü olsa bile iyi aksiyon ve görüntü izleyeceğiz diye düşünüyorsun ama büyük hayal kırıklığı.

Arya'nın hikayesi hariç bu kadar kötü bir writing hiç beklemiyordum.

Battle of Blackwater Bay, Battle of Bastards ve Hodor'u kaybettiğimiz bölümler falan 8-10 kat daha güzeldi.

Birazdan büyük bir wot atacam tekrar, darlandım ve üzgünüm:(

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

sdfsdf izlediğiniz kalite 1080p değil karanlıktı demeyin.
 

  İçeriği gizle

 

tamam evet karanlıktı da " night is dark and full of terrors" demediler mi?

gecenin bi yarısı ortada ışık namına bir şey yok, anca patlama ve yanma sahnelerinde hafif aydınlanıyor. fiziken çok normal bir durum. hani illa izleyiciler de görsün diye yapay bi durum oluşturmaktansa gerçekte nasıl olması gerekiyorsa öyle olmuş. ayrıca çok iyi bir gerilim havası katıyordu sahnelere. ne olacak yahu diye insan pür dikkat piksel arıyor.

hava kapalı, göğü NK fırtınayla örtmüş, gelebilecek tek ışık ay ışığı onun da karaya ulaşma şansı yok. zilyon tane bulut cabası göz gözü görmüyor.

kaledeki ışıklandırmanın uzak mesafeyi de aydınlatması imkansız. ışığın da bi dissolve range'i var.

Lütfen...

 

adamlar aldatmak için değil olması gerektiği için öyle yapmışlar. night gibi night işte.

alışılmış full mavi geceye her holivud filminde, nasıl inandıysak.

 

 

digitürkte televizyondan izledim , bi bok göremedim ortamda ateşler yanana kadar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...