Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game of Thrones (2011) - HBO


di

Öne çıkan mesajlar

Sembolizm'den cok birsey beklememek lazim ya.  Lost da da guya yok Misir yok numbers yok bilmemne diye hayaller kurarken sacma sapan seylerle gecirmislerdi.

Mystery yaratmak da sikinti olmuyor da source material olmadan anlamsiz sekilde gecistiriliyor sen de tonla video makale okudugunla kaliyorsun sfd.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Maalesef dizi olsun diye kurguyu fazlasıyla hızlandırmışlar. Şişkonun kitabı toparlayamamasına şaşırmamalı. 3 kitap daha lazım en az.

Kesinlikle dizide hiç ipucunun verilmediği fakat kitaptan gelen teorilerde işlenen bir süpriz son bekliyorum. Dizide bir şeyi azıcık göstersen zaten tahmin edilebilir oluyor. O yüzden onu tamamen örtülü saklıyorlar.

Şu an en merak ettiğim Cersei'nin akıbeti.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu meşhur kış sadece Westeros'u mu etkiliyor. Daha önce de sormuştum ama cevap veren olmadı. Eğer öyleyse bu iş coğrafi bir olaydan ziyade büyü gibi bir şey. Aynı enlemde bulunan misal dothraki bölgelerine ya da köle şehirlerine de kış gelecek mi? Gelirse oradaki ölüler de dirilecek mi veya night king'in mi diriltmesi gerekiyor. Yani kısacası kış mevzu denizin karşı kıyısını etkilemiyor mu etkilemiyorsa neden etkilemiyor?

Max Damage tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

22 saat önce, Emaleth dedi ki:

Gerisini

Spoiler

gerisi King's Landing, 8. sezon introdaki siraya gore gidiyor gibi.

Spoiler

intro + eldeki mevcut vision ve prophecylere falan bir baktimda, bence Kings Landing'de bitecek, zaten intronun cogu K. Landing.

 NK Winterfell'i es gececek bence K. Landing icin, donmus ejderiyle tek basina alacagini tahmin ediyorum sehri.

500k nufus, 20k mercenary, (Winterfelldeki wight ordusu 100k), tonla gomulu olu ve eski ejderha iskeleti var (introda bile var). Cerseide belki balkondan atlar ama wight olur gene? tam artik yenilemez soke imkansiz (grrm taktikleri) bir konuma ulasmisken ufak bir grup commando kahramanlar ucarak gelecek ve badabing..

 

muhtemel "gerisi" spo ↑↑↑

Norak tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Norak

Spoiler

valla winterfell full es geçilmez herhalde, yeni sezon trailerdaki savaş sahnelerinin çoğu orada geçiyor gibiydi surlar filan. ama NK zombileri winterfell'in üstüne salıp, donuk ejderhaya binip ikiler mi? olabilir... 

taaaa eski vision'larda (bran miydi danny miydi bunları gören hatırlamıyorum ama) king's landing üzerinde uçan ejderha gölgesinden, üstüne kar yağmış demir tahta kadar bir sürü detay var, velhasıl işin bir noktada oraya varacağı kesin. NK winterfell'de düşse bile (ki ÇOK zor...) kalanlar zaten cersei ile yüzleşecek bir noktada...

diğer yandan tam oturtamıyorum ben de, çünkü NK'yi oynayan herif röportajında "NK'nın peşinde olduğu BİR KİŞİ var" dedi geçen ay. bence bu kişi cersei hiç diil, hatta o dik dik bakışmalara rağmen bence jon da NK'nın pek şeyinde diil, enteresan buluyo ortalıkta targaryen gezmesini o kadar... bu noktada benim adayım bran, kendisi NK'nın bir çeşit antitezi filan olsa gerek, benzer güçler, benzer mitos vs vs... o da winterfell'de ve pek bir yere transfer olası da yok immobil durumundan dolayı ?
ya da bir ihtimal, neydi o westeros'un göbeğindeki esrarengiz ada, hani reed'lerin yurdu, kurbağa adamlar vs... orada da bi takım orman çocukları mitolojik durumları vardı sanki, aha oraya da gidiyor olabilir beyefendi...

daha da diğer yandan NK'nin winterfell'de yenilip yok edilmesi, sezonun gerisinin sağ kalanların golden company ile tepişmesiyle geçmesi de baya ufak ihtimal, hiç zannetmiyorum long night draması 3. bölümde bitsin... dahası, 3. bölüm gibi, sondan bir önceki bölümü (5) de sapochnik yönetecek, interwebler durumu o bölümde bir büyük savaş da king's landing'de olur diye yorumluyor. bahsettiğin cinsten komandolu gerillalı ninjalı işleri sapochnik'e mi verirler bilemedim. btw son bölümü de prodüktörler yönetecekmiş, toparlayıp kapatma, son üzgünçlükler, ayrılıklar, ölümler, hayal kırıklıkları, çocuk düşükleri, vs'yi de onlar toparlar artık "bittersweet" bir şekilde, ağlaya zırlaya bitiririz ?

benim şu anda final ile ilgili tek tahminim demir tahtın yok olması, düzenin değişmesi yönünde, ama ondan bile hiiiç emin diilim. yukarıda da okuyabileceğin gibi qafam çoq qarışık pls. her şey bittiğinde demir tahta sansa oturacak diyen teorileri bile mantıklı bulur haldeyim. o yüzden ööle mal mal seyrediyorum, ejderhalara filan bakıyorum, gayet eğleniyorum şimdilik. sezon az daha derinleşsin, teori kasarız ?
 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana da Night King Winterfell'i es geçip direkt King's Landing'e yardıracak gibi geliyor.

Winterfell'a karşı kuşatmalar filan olur arkadan dalmasınlar diye, mal değiller sonuçta. Ya da bi yoklarlar acaba kolay döver miyiz diye, 1-2 White Walker bırakırlar arkada (onlar da ölür zaten). Ama Night King ve ordusunun büyük bölümü doğrudan King's Landing'e dalacak bence.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...