Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cuma


masa

Öne çıkan mesajlar

Namessar said:

Bu arada kedilerin erisemedigi yuksek yer diye bir sey yoktur. O kusun olum fermanini imzalamissin. Goturseydin ya mahalle veterinerine?


Akşam 23.30da veterinere kuş buldum diye gidemezdim. Veteriner açık olsa bile zaten ölmek üzere olan bir kuşla ilgileneceğini düşünmüyorum.
Ayrıca kuşa birşey olmadı, neden hemen sinirlendiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Cuma öğlen dışarı çıkmıştı bayadır gelmeyince indim aradım. İlk baya dolaştım bulamadım sonra çıktı geldi bir yerden. Apartman girişinde hasta ve uçamayan bir kuşla karşılaştık. Cuma biraz ısırdı hayvanı. Tabii Cuma, beni babası olarak gördüğü için ve beni çok sevdiği için, benim sözümü dinleyip kuşu yemedi. Ama eve girdikten sonra kapıyı kapatmadan hızlıca kaçıverdi. Koşar adımlarla merdivenlerden aşağıya indi, apartman kapısını açamadığı için kuşa ulaşamadı. Sanırım içgüdülerine engel olamadı. Sonra tekrar "yapma oğlum, kuşu rahat bırak evimize gidelim" dedim. Dürtülerini bastırıp, sözümü dinledi ve tekrar benimle asansöre bindi.

Cumayı evde bırakıp kuşun yanına gittim. Bir zeytin ağacının üstüne bıraktım başka kediler yemesin diye. Ben ağaca koyduktan sonra pat diye yere attı kendini ya da rüzgardan dolayı düştü. Yerden alıp bu sefer kedilerin kolayca göremeyeceği çalılık bir alana bıraktım. Sanırım hasta bir kuş ve ölmeyi bekliyor, umarım ölmez ve sağlığına kavuşur.


Sonra tekrar cumanın yanına geldim. Biraz oyun oynattım ama çok hırçın oynadı. Elimi, kolumu ısırarak oyun oynamayı severdi fakat çok güçlü ısırmazdı sadece ağzında gevelerdi. Bu sefer çok sert ısırarak oynadı. Biraz kendimi kötü hissediyorum. Cumanın içgüdülerine engel olarak iyi birşey yapmadım diye düşünüyorum. Hem kuşa üzüldüğüm için hem de cuma hasta kuştan mikrop kapar diye korkup kuşu yemesine engel oldum. Ama cuma muhtemelen bunu anlamayacak kedi olduğu için. Onun avlanmasına engel olduğumu düşünecek. Cumanın gönlünü nasıl alabilirim?

İnternet çok yavaş, düzelsin, olayın vidyosunu atıcam. Birde birazdan gidip kuşa bakıcam, nasıl iyi mi diye.

https://www.youtube.com/watch?v=jMmD7NIheUs&t=18s


hacı sen kedisin sanırım ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...

Bıkmadım. Yeni eve taşınmak beni forumdan kopardı, çok iş vardı başımda. Bugün istemsiz bir biçimde elim vizyon bölümüne gitti, forumu ne kadar özlediğimi fark ettim. Cuma kocaman oldu. Tek gözlü bir arkadaş edinmişti. Birde bir tane yeni düşmanı oldu. O da kara kedi. Cumadan daha küçük, tahmini 2 yaşında. Cumanın bölgesine girdiğinden beri çatışıyorlar. Birbirlerini gördükleri an muaaawww muaaeeewwww diye meydan okuma sesleri çıkarıyorlar. Sonra bir anda birbirlelerine girip çok kötü kavga ediyorlar. Cuma kendi alanını korumaya çalışıyor. Diğer karakedi de gitmem ben de burda kalmak istiyorum diye direniyor. Bir ara fotoğraf ve vidyo atarım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Masa engin tecrübeni paylaş, senden esinlendim sokakta 6 aylık bir sarman bakıyorum. iyi gidiyor şimdilik evden çıkınca peşimden bayağı (400 metre fln) bir geliyor. tırstığı noktada soteye yatıp dönmemi bekliyor.

ayak arasına fln çok dalıyor, basıcam ayağına sakat kalacak yazık olcak. çözümü var mı yada tasma fln taktırıp gezdirilir mi?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, LethE dedi ki:

Masa engin tecrübeni paylaş, senden esinlendim sokakta 6 aylık bir sarman bakıyorum. iyi gidiyor şimdilik evden çıkınca peşimden bayağı (400 metre fln) bir geliyor. tırstığı noktada soteye yatıp dönmemi bekliyor.

ayak arasına fln çok dalıyor, basıcam ayağına sakat kalacak yazık olcak. çözümü var mı yada tasma fln taktırıp gezdirilir mi?

Tasma takıp gezdirilmekten hoşlanmıyorlar. Ama kedinin sahibi olduğunu belli etmek için boynunu sıkmayan minik bir tasma takabilirsin. Gerçi tasmanın çok uzun süre kalacağını sanmam ama deneyebilirsin.

Kedi hiç mi eve girmiyor? Eğer hep sokaktaysa kedi için minik bir mekan yapabilirsin. Bir karton kutu veya yatak gibi. Apartmanın girişi veya bodrumda olabilir.  Sana bağlandıkça ve cesareti arttıkça, 400 metrelik mesafeyi arttıracaktır. Bu da tehlikelere daha açık olma ihtimalini arttırıyor.  Doğru olanı yapıyorsun. Kediyi eve kapatıp, kediliğini yaşamasına engel olmuyorsun. Ayağa dolanmasına bir çözüm yok. Tekme yiyerek öğrenecek ayak altında dolaşmaması gerektiğini. Cuma da öyleydi ilk zamanlar. Şimdi sokakta asla dolaşmaz ayak altında. Tanımadığı insanların yanına çok yaklaşmaz. Zamanla öğreniyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üst komşunun çocuklar minik çanlı bir tasma taktı zaten. çıkarmıyor ve hayvanı ezmeme konusunda oldukça yardımcı oldu.

eski cat ladyden kalma bir taşıma kutusu vardı da ona 2-3 hafta önce başka bir kedi gelip doğurdu. boşalsın da ben de burada doğurcam diye bekleyen +1 var. 

illa bir yuva yap diyorsan onları başka bir apartmana atıp kutuyu alırım olmadı.

eve denemelik bir kere getirdim balkondan atlayacak kadar korktu. iyi yanı artık apartmana girmeye hiç kalkmıyor. zaten evde çok tutamazdım. ev zemin kat değil kedinin girmesi gibi bi durum yok 

aha kedi bu, arka plandaki yer apartman girişi kıvrılıyor oraya. buna bakarken başkalarıda zamanla doluştu 5 yavru 5 yetişkin var. 

Spoiler

K1rCcI.jpg

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok tatlıymış. Bence tasmadaki ses çıkaran zili çıkarabilirsin. Kedinin fark edilmesi önemli ama gizlennesi de önemli. Diğer kedi veya köpeklerden kendini koruması gerekecek. Ya da avlanırken boynundaki zil ses çıkardığı için avını kaçırmasına neden olabilir. Apartmandakilerin tavrı nasıl? Apartman girişinde çok fazla kedi birikiyor kötü koku yapıyor diye şikayetçi olacak, hayvanlara zarar verecek kimseler var mı? Eğer varsa bunun için şimdiden önlem almalısın. Kedilere kuracağın ev göze batmayacak bir yerde olsun. Su ve yemek kaplarını sık sık değiştir. 

 

Yeni vidyo

 

masa tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...