Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XCOM 2


Komutan

Öne çıkan mesajlar

mass effect 2 gibi işte, criticlerden tam not, yeni oyunculardan tam not, eskileri oynayanlar bu ne diyor.

ilki kadar iyi değil ama gameplay, timerlı missionlar ve kadala baydı beni, toplam 4 gün filan oynadım yani rekor hızlı sıktı, üçüncü günde war thunder açıyordum.

toplam iki silah ve iki armor upgrade var bütün oyunda. endgame gameplay oyunun başı gibi. uçmak yok, görünmezlik yok, hiçbişi yok oyunun sonundayız dedirten. hala yerde sürünüyoruz full coverdan full covera. aim eşyası farmlamak lazım diablo gibi, yoksa gene missleniyor herşey fosur fosur colonellerle sanki rookie gibi.

ben hepsini oynadım bu alttürde, oyunun sonunda böyle çarpıcı gümbür gümbür silahlar, çılgın utility olayları olur, hiçbirşey yok blaster launcher hariç. onun için de elerium token farmlamanız lazım kadala shen'de gamble için. ha tabii bir tane atabiliyorsunuz, hedefi de öldürürse loot gidiyor.

oyunun çok iyi olduğu yanlar var ama yukarıda yazdım, teknolojisini alıp düzgün bir oyunda kullanılırsa gelmiş geçmiş en iyi olur. bütün kötülükler firaxis tasarımcılarının geçen yıl fazla diablo oynaması ve genel olarak xcom'un temelini sallaması kaynaklı. mundar edilmiş güzelim motor, çok kapsamlı bir total conversion ile adam olabilir ama onu yapacak babayiğit çıkar mı şüpheli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

me2 gibi bunun da olumlu yönleri yok değil tabii, olumsuz yönlerini şahsen açıkladım ama forumunda "iyi ya rastgele production" diyenler de oldu. stratejisinin kontrolü bende olmayan bir srpg'yi haliyle yadırgıyorum. "el bombası yap da ne çeşit olursa olsun farketmez" gibi birşeyi ne mantıklı ne kontrollü gameplay ile bağdaştıramıyorum şahsen.

öte yandan mimic beacon gibi kuvvetli bir item rastgele değil, böyle de tutarsızlıklar var sistemde. forumunda ağlıyorlardı çok op diye.

final - expansion/sequel

final mission açılamadığı için oynayamadım ama videosuna baktım da, terror from the deep gibi expansion ya da sequel yapacaklar galiba maalesef. tam "geçti artık yapmazlar" derken büyük darbe oldu, sıradaki oyundan hepten kestim umudu onu görünce.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

bana faşik mod diyenler görsün.

firaxis bu forumu da alsa tam olacak.


"fanboi" forumları kurduğunda olan bu hacı. fallout forumunda da bana çok alakasız cevaplar yazılmıştı, "sevmiyorsan oynama" diye şeyler. gelip paticikte "ahaha bone'a tarihi ayar vermişler" gibi linki atmıştın :D

Fallout 4 topiğinde "ay ben Fallout 1'i çok oynamıştım, ama serinin en mükemmeli kesinlikle Fallout 4'tür" diyen tipler gibi, burda da "ay ben X-Com'u çok oynamıştım, XCOM 2 çok çok daha iyi oyun" diyen kişileri görebiliyorsun.

ama oyun kötü mü kötü, eksik mi eksik, daha iyi yapılabilinir mi, kesinlikle.

mesela harbi X-Com ve Jagged Alliance oyuncularıyla konuştuğunda, XCOM serisinde her şeyin rng'e dayalı olması, merminin gittiği yoldaki cisimlerin dikkate alınmaması, karakter istatistiklerinin çok basite indirgenmesi vs gibi konularından sıkıntılı olduğunu görüyorsun.

ama gidip foruma baktığında her şey güllük güllistanlik, gelmiş geçmiş en iyi trpg yapılmış felan sanırsın.

developerlara da ego masturbasyonu oluyor bu sayede...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öyle birşey demedim, ayrıca seni bethesda forumunda batileyip cevap verdiğinde modlar banlamıyor, BAMBAŞKA durumlar. anlamamışsın linkteki durumu. o mesaj yüzünden banladı mod, seni banladı mı bethesda modu?

gene çok, çok bambaşka kitleler. xcom2'e gelmiş geçmiş en iyi strateji diyen adamlar (çoğul yani münferit değil) gördüm ve tartıştım. fallout4 için benzerini iddia eden görmedim. sapla saman gene yani.

ha ben ayrıca "herşeyi eski oyundaki gibi birebir aynı tutsunlar" demiyorum asla, o ironi arayanlar kendi mesajlarına baksınlar burada firaxis franchise butchering yapınca alkışlar durmuyor. bana kalsa ben real-time bile yapılır dedim, millet kudurdu resmi forumunda. ben gelişmesinden yanayım ama gelişmek bir yana geriye gidiyor seri. kesip attılar geoscape'i, tam bir komedi. oradan oraya gemi gezdirmek keyifli ve stratejik diyen varsa buyursun anlatsın neden. kadala shen keyifli ve stratejik diyen varsa onu da beklerim. resmi forumda bunları sorunca banladılar işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:


ama gidip foruma baktığında her şey güllük güllistanlik, gelmiş geçmiş en iyi trpg yapılmış felan sanırsın.


Ama işte etrafta gerçeği bilen birkaç tane adam var, onlar ellerinden geldiğince halkı bilinçlendirmeye çalışıyorlar.

Gerçi bu adamların bazıları Long War modunu yeni duyacak kadar konudan uzaklar ama olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunu bir süredir oynuyorum. Gelmiş geçmiş en iyi TRPG falan demek çok yanlış olur elbette :)

.. fakat bunun yanında oyundan gayet zevk alarak oynadığımı da söylemek isterim. Normal bir X-Com experience 'ini yansıtmayacağı zaten konunun Resistance bacağı olduğumuz için net. Görevlerin daha çok "in-vur-kaç" modunda yapılmış olması - yani limited turn olayı - bence çok da işin tadını kaçıran bir durum değil. Zira oyunun genel temasında zaten güçlü olan taraf değiliz, ben sevdim.

Bir kaç fikir güzel, bolcana görsel update gelmiş oyuna doğal olarak. Klasik bir Firaxis/2k oyunu olarak öyle sağlam polished bir oyun değil.

ama X-Com ve türevi. Oyun sonunda şu Laser Squad mı neydi, onun gibi tüm turn 'u live izleyebilsek, müthiş olurmuş :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...