Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

FIFA rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama skandalı


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

said:
Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanı Loretta Lynch, FIFA'ya düzenlenen ve 9 kişinin tutuklandığı Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu hakkında bilgi verdi. Soruşturma süresince aralarında Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de bulunduğu 10 kişinin daha bilgisine başvurulacak.

FIFA'ya düzenlenen Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun yankıları sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanı Loretta Lynch konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Lynch, aralarında FIFA başkan yardımcıları Jeffrey Webb ve Eugenio Figueredo’nun da bulunduğu üst düzey 9 FIFA üyesinin tutuklandığı operasyonun detaylarını paylaştı.

Buna göre, FIFA yetkilileri 2010 Dünya Kupası'na Güney Afrika'nın ev sahipliği yapması için rüşvet almayı kabul etti. Bunun yanı sıra yetkililer 2011'deki FIFA başkanlık seçimlerinde ve önümüzdeki yıl yapılacak 2016 Libertadores Kupası organizasyonları için de rüşvet aldı.

ERZİK’İ DE DİNLEYECEKLER
Soruşturma süresince aralarında Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik'in de bulunduğu 10 kişinin daha ifadesi alınacak. İsviçre Savcılığı, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları’na ev sahipliği süreci hakkında da ayrı ayrı adli soruşturma başlatacak.

İddialara göre, 1990'lı yılların başında başlayan rüşvet ve yolsuzlukla 150 milyon doları aşkın para aklandı. Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, rüşvet paralarının Amerikan bankaları aracılığıyla aklandığı gerekçesiyle Zürih'te tutuklanan kişilerin yargılanmak üzere Birleşik Devletler’e iadesini istiyor.


Belgeler arasında Türkiye 3 Temmuz ile ilgili birşeyler de çıkar kesin, topkek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Güney Afrika direkt futbolu Afrika'ya tekrar getirme olayıydı. En güvenli ve en turistik mekanda orası diye o dönem seçilmişti.

Rusya'yı da hadi az anlarsın da Katar'ın seçilmesinin hiçbir mantıklı yani yoktu. Tek bir mantık yoktu...

Endüstriyel futbolla ilgili bi belgesel çekmiştim mezun olurken, Katar'a verilmesini direkt rüşvete vs. bağlamıştım. tey tey, şimdi sürsem piyasaya tutar mı acaba :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...