Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars: Rogue One (2016)


Harvey

Öne çıkan mesajlar

kimsenin anlamayacagı bir benzetme yaparsam halo serisi içindeki odst gibi olmuş.

kendi başına iyi de yani star wars yerine bir uzay filmi yazılsaymış da aynı şey olurmuş.

ben 7. u hiç beğenmemiştim. daha dogrusu eleştirdigim bir sürü noktası vardı. ama izledikten sonra aklımda bir sürü şey kalmıştı. o nasıl kötü karakter tavırlar dövüşler falan. veya aşırı mükemmel kız karakter falan. binbir tane geyik yapıldı zaten sonradan.

rogue one u dün izledim iyi filmmiş dedim de bugün aklıma çok az şey geliyor filmle ilgili. son bölüme fanservice koymuşlar sanki bu durumu kurtarmak için biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Film fena değil.
Star Wars'ı Episode 3 ile tanıyanların Episode 7'i beğenmediğini biliyorum. Ama "eski filmlerin birebir aynısını yapmışlar" diye klişe sarfedenlere rağmen, bence Prequel Trilogy'e kıyasla çok daha "Star Wars ruhu" içermişti, belki de o yüzden bu klişeler ortaya çıktı. Ancak bu atmosferi yüzünden ben çok beğenerek ayrılmıştım.

Bu filmde de benzeri bir hava alırım diye gittim ama çok farklı bir sonuçla karşılaştım. Yıllar boyunca Kyle Katarn sevgisiyle büyüyünce, önyargılıydım bu filme karşı. İzlerken önyargımı kırmayı başardı. Ama bir Episode 7 seviyesine kadar çıktı diyemem. Spin-off kafasında yaptıkları için olsa gerek.

Bu düşüncelerime karşın, SWG oyunu kafasında bir film geldi önüme. Asileri de İmparatorluk kuvvetlerini de gri bölgede tutmasından dolayı da olabilir. Teräs Käsi ustası bile vardı. Günümüzde "demode" kalmış olan araçları, kendi zamanının heybetiyle aktarabilmiş olmaları ayrıca hoşuma gitti. Yine de aksiyon dozunun bazı yerlerde daha az tutulup, seyircinin o anki sahneyi farklı yönlerinden inceleyebilecek zaman sağlanmasını isterdim. Buna benzer şeyler Episode 7 ve Guardians Of The Galaxy filmlerinde vardı mesela.

Sanırım bu filme notum 7.5/10'dur. "Bok gibi olmuş" diyenlere katılmıyorum, güzel yanlarını göremedikleri için böyle yorum yapmış olmalılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone, kendi kendine bir varsayim uydurup bir de, onu evet boyle biliyorum gibisinden yazman o kadar sacma ki ne desem bilemedim. Evet bir tek sen orijinal uclemeyi izledin o ruhu anladin, biz 1-2-3 gibi filmlerle buyuyup star wars ruhunu o sandik.

Kaldi ki Episode 7'nin hikaye ve islenis olarak 4'un karbon kopyasi olmasi klise filan degil, bariz bir fact. Itirazin varsa tartisiriz. Ha ben bunu boyle sevdim, 7 guzeldi demek baska, bir de su anlamsiz cumlelerin baska.

Episode 7 riske girmemek icin hazirlanmis, icine hersey koyulmak istenmis bir filmdi. Star Wars ruhu diyorsan protagonistlerin gelisimini bir incele mesela, Luke'un katetittigi yola bak bir de Rey'in 1 saat icindeki gelisimine bak. Ayni sekilde zenci elemanin lightsaber almasi vs, bunlarin olmasinin sebebi SW filmi oldugu icin bir lightsaber duel koyma zorunlulugu olmasiydi. Episode 4'te Luke duel yapiyor muydu? Hayir cunku mantiksal olarak oyle bir gelisim gostermemesi gerekiyordu zaten. Bu filmde oha uber dedigimiz Kylo Ren'e kafa tutuyor oburu de zaten stormtroper.
Obur iki filmde senaryo nasil olur da bunlar mantikli olur su an bilemem. Tek basina baktigimda sacmalikti.

Mekanlar cekimler vs guzeldi 7'de, ama senaryo rezildi ve herseyi gectim yapilabilecek tonla seyden gidip ayni donguyu yapmak felaket kotuydu.
O yuzden Episode 3'le filan bir alakasi yok isin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...