Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"There will be no Windows 11"


pulkas

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Abi cut-copy-paste filan bende en tepede çok kolay görünüyor. Sende yoksa cidden bir bug filan olabilir, sorunsuz o.

Edge çalışmıyor normal, güncelleme yapman gerek. Eski, Chromium tabanlı olmayan yüklenmiştir Windows 10 yüklediysen. Windows 11 ise ama bir sorun var.

Bir de oyun kolay çalıştırmak istiyorum diyen arkadaşa: https://playnite.link/ Burada çirkin göründüğüne bakma, biraz üzerine düşünce çok güzel görünüyor ve kullanışlı oluyor. Akşam ekran görüntüleri atarım. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok edge açılamıyor yani 3 ker boş pencere açılıp kapanıyor kendi kendine. storedan da indiremiyor hata veriyor zaten libraryinde diye. windows update de bulamadı yenisini. neyse bakacağım.

context menüsü de bazen dumb down menü ccpsiz bazen normal menü. aynı dosyaya beş kere klikledim başka başka çıkarıyor kafasına göre.

firefox profilini birebir kopyaladım ama firefox sanki sıfırdan kurulmuş gibi gene. bir daha da format atarsam ne olayım. çıldırıcam şimdi. 1gb profil kopyaladım içinde gerekli dosyalar yok fıttırıcam şimdi lanet olsun sana mozilla.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zaten mozilla’nın sitesinde de kopyalayın sonra yeni profile yapıştırın diyor, aynı dediğini yaptım ve HİÇBİRŞEY görmedi ne bookmark ne settings ne history ne tema, 1gb’dan fazla profil dosyası boy boy klasörler. 10 yıl önce aynısını yapınca sorun olmamıştı. 10dk bağıra bağıra küfrettim ekrana. pc şu anda denizden tekneye çıkmış bourne gibi, adam öldürebiliyor ama niye öldürebildiğini bile bilmiyor işte üçleme çekmem gerekecek kim olduğunu hatırlatana kadar.

Allah epic’in de ayrı belasını versin, o da game şnstallation tanımıyor, kendi help sitesinde yazanı birebir uyguladığım halde yüzlerce gb’lik oyunları tanıtamıyorum. inşallah epic de batar tez zamanda. cidden bloat pc kullanmak şu eziyetlerden daha iyi.

format 1fps ekledi, Allah senin de belanı versin hardware unboxed. beyinsiz herif. oyunu oynayacak keyfim de kalmadı.

neyse epic’i hallettim, kendini admin mode’da çalıştırmıyormuş, ms store’dan yükledim diye mi acaba. pc herşeye admin yetkisi soruyor zaten dosya bile kıpırdatamıyorum. ara bul şimdi tek tek ayarları. zaten docs pics vs locationları değiştirtene kadar onedrive ile boğuşturdu. güya pc’den anlamayan için os. her adımda google’dan aratmasam çözülecek gibi değil, inanılmaz kötü.

firefox cloud kullanıcı hesabı üstünden hatırladı çoğu şeyi neyse ki. buna da şükür.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, senko dedi ki:

R in gazi bitmemismiydi ya, ben mastera baslarken bi populer olmustu, ben masteri bitirirken esamesi okunmaz olmsutu.

Ya big data icin diyorsan kotuydu zaten hep ama ben o kismiyla ilgilenmiyorum (2011’de mi ne master’in bir kisminda Gottingen’deydim bir yil, orada big datacilar, ekonometriciler vs. R kullaniyordu (benim hoca R ve openGL’le bi seyler yapiyordu alman futbol takimlariyla ilgilihatta, bayagi ders, seminer falan vardi. Ben de orada karsilasmistim R’la ilk kez).

Kendi alanimda sahane, cok iyi oturmus paketler var, ekonometri calisanlar acisindan gelistirme cenneti. Python hala cok kisitli. Camianin geneli R kullaniyor (ondan once de S ve fortran yayginmis). Stackexchange falan aktif. Herkesin kullandigi programi kullanmak da su acidan onemli bizde bu arada, doktorada bi optimizasyon algoritmasi yazdim tezin bir yerinde lazim olunca ama o algoritma alandaki baska bir adamin estimator’i icin secilecek penalty term’u optimize ediyor. O estimator baska iki estimator’in birlesimi… Hepsi R’da yazilmis. Baska dile gecirmeye kalksam zaten isim o degil ve niye yapayim bir de?

R haric Matlab ve Gauss var benzer imkanlar sunan, ikisi de parali. Bazi kutuphaneler open source olsa da, kritik yerler hep soru isareti. Gauss’a yilda 100 dolar veriyorum ben, o da indirimli hali ve bence mok gibi bir environment, support’u falan zayif parali olmasina ragmen. Gecen mesela kutuphanelerinden birisinde ne idugu belirsiz tahminler yapan bir tool vardi, neye gore yapiyor bu tahminleri, benim kendi yazdigim programla sonuclar farkli dedim. 1 ay sonra gelen cevap “kutuphanede o kismi yazan prof. baska bi metodla hesaplamis standart hatalari” oldu. Ulan ben bunu yayinliyorum, boyle mi yazicam makaleye? Ne kullanmis? Niye kullanmis? Cevap yok.

Derail’im bu kadar. Kusura bakmayin. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

makine destekliyorsa direkt update olarak geliyor mavi renkle kenar taskbarda duruyor oradan anlasilir. normalde diger updateler turuncu renkle duruyor, bana da geldi bugun gectim. interface temizlenmis iosa cok benzetmisler. bi de ekran buyutme iconun mouse getirince ekran ayirma konusu guzel olmus.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

directstorage api daha geçen hafta yeni yayınlanmış, ilk destekleyecek oyun forspoken diyorlar. m2 ssd'de sadece %25 fark yaratmış load süresinde.

standart olması 2025'i bulur herhalde, videodaki gibi cpu decompress edecek gene o kadar farketmeyecek. nvidia'nın yöntemi de endüstri standardı olmaz gene kesin, anlaşmalı oyunlar destekler. beklediğimiz devrim hemen olmayacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

sanirim windows 11 ile insanlar akin akin apple'a gecsin istemisler.

bilgisayarin sarji azalinca power saving mode'a gecmis. sonrasinda sarja takmama ragmen, tum bahsedilen ayarlari yapmama, tum driverlari update etmeme ragmen usb'lerin hicbirisi aktif degil.

1990'dan beri bilgisayar kullaniyorum, sanirim hayatimda gordugum en aptalca sey bu. format falan atmadigim surece, 1000lerce dolar verip hicbir yere baglayamadigim harika bir chromebook muadilim oldu!

 

sunu kodlayan adamlarin asilmasi icin bir kagit getirilse su anda, imza atar ve de ipi boyunlarina kendim gecirir, sandalyeye bir guzel vururdum.

?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

isin sacma tarafi factory settings'e getirmis olmama ragmen duzelmemis olmasi. ancak test yapinca usb'ler fonksiyonel gorunuyor motherboard ustunde...

sarj oluyor ayni portlardan. fakat herhangi bir port calismiyor disaridan bir sey takinca.

edit power plan, registry, driverlarin silinip tekrar kurulmasi vs sanirim her seyi denedim...

her neyse, gordum ki

1- windows 11 pismanliktir. bir daha hakikaten kullanmam

2- lenovo si ksen almam. is yerinin alacagi 7 pc'ye de dogrudan tas koydum lenovo olmasin diye. tek basima ne kadar zarar verebilirsem bu boktan cinlilerin dandirik 3. sinif malina o kadar mutlu olacagim sanirim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...