Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"There will be no Windows 11"


pulkas

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Ben daha iyisini yaptım onun.

Razer'ın Hypershift diye bir özelliği var, klavyede ya da farede bir tuğu modifier tuşu olarak atıyorsun, sonra tüm diğer tuşları onunla birlikte makro vb. özelliklerle kullanabiliyorsun. Çok tuşlu ve özellikli oyun fareleri masaüstünde de çok kullanıştı. Ses kısma, masaüstü değiştirme, o hot cornerlara atanan şeyler filan hepsini farenin masaüstü profile dağıttım. Sol, sağ tık filan da makrolanabiliyor, güzel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

temmuzda aynı sistem ve aynı gpu/cpu hızlarıyla yaptığım timespy 3dmark testini demin win11de yaptım sadece 10 puan fark çıktı (8000 küsür puanlardA) yani tamamen aynı performans.

bu %15-20 vs havalarda uçusan performans düşüşünün asıl nedeni VBS'miş, Virtualization-Based Security. win10'dan upgradelerde oto açmıyor ama yeni kurulumlarda default on olabiliyormuş bir bakın kapalı mı açık mı, açıksa kapanabiliyor neyseki https://www.pcgamer.com/windows-11-pcs-can-hobble-gaming-performance/

bir de saçma bir mouse lag vardı oyunlarda, onun da nedeni 1000hz mouse polling buglıymış win11'de, 1000hz kullanıyorsanız 500 veya daha aşağıya alın fixlenene kadar düzeiliyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ping benim dandik ispdenmiş kapamış mı adamlar napmışlar başka pclerde de çalışmıyor neyse ama başka bir win11 sorusuyla geldim delivery optimization altında download bw kısma vardı, ben onu win updatelerinde değilde 100gb gamepass oyunlraını indirirken kullanıyordum yoksa tüm 75mbit bandımı yiyor. şimdi win11de ilk kez denedim hiç etkilemiyor ne ayarlarsam ayarlayım. gp download olayını değiştirmişler desem baktım delivery optimization processinden indiriyor halen, bunu deneyen var mı hiç nette bulamadım büyük ihtimal benden yine ama

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İş yerine    laptop alıcam.  Sadece excel,outlook  ve türevleri kullanıyoruz.   Win 11'e geçmek gibi bir planımız yok ama  win 11'i destekleyen bir işlemci olsun. İleride win11'e geçiş zorunlu olduğunda laptop'u değiştirmek zorunda kalmıyım. Minimum  kacıncı nesil intel ve amd'yi destekliyor win11 ?    Bu tarz bir sıkıntı oldugunu okumuştum  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 hafta sonra ...

https://www.techpowerup.com/289568/windows-11-a-flop-survey-claims-less-than-1-upgraded-microsoft-improves-start-menu

yeni pc'de hemen geçerim win11'e diyordum ama görünen o ki bug fixlemek dışında birşey yapmadıkları gibi özellik güncellemelerini yılda ikiden bire düşürmüşler. geçmekten şimdilik caydım gibi sanki, ne işe yarayacak diye düşününce cevap bulamıyorum.

dünyada pc satışları yıllardır ilk defa artmışken ve yıllardır yeni os yapmamışken insanlara albeni sunamamak da ciddi bir başarı örneği. nutella cloud harici saldı anlaşılan ürünleri.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şunu diyeyim, eğer monitörün HDR ise geç bence, düzgün çalışıyormuş. Kendim deneyimlemedim HDR monitör olmadığından ama Auto HDR iyi eleştiriler alıyor hep. Sonra DirectStorage var, o da Windows 11'de sadece. Gamepad kullanıyorsan Xbox Series Controller için daha az latency olan bir protokol destekliyor. Yeni GPU scheduler var.

Bu yukarda saydıklarım hep Series konsolların özellikleri zaten, Windows 11 ile Windows'a getirmişler onları işte. Sen de oyuncusun.

Bu arada o haberi boşver, Steam'e göre Kasım ayında 8.28% Windows 11. Sorunsuz çalışıyor ayrıca yani. Microsoft Store da iyi olmuş, ciddi ciddi kullanıyorum artık.

Yeni UI'ye de alıştım, daha rahat geliyor artık. Başlat da ortada hala.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hdr monitör var ama hangi oyunda açtıysam, hatta windows'da bile açsam soluk, beti benzi atmış bir görüntü verdiğinden hiç kullanmadım. neden öyle bilmiyorum ama insanın isteyerek kullanacağı gibi değil yani bir garip. auto hdr o renkleri düzeltecek olsa iyi ama.

directstorage için geliştirici özellikle programlamamışsa çalışmıyor demişlerdi ama bir bakayım madem tekrar.

evet directstorage destekleyen oyun yokmuş pc'de henüz.

auto hdr da düzeltmemiş yazdığım sorunu.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...