Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"There will be no Windows 11"


pulkas

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Niye söylemiyorsunuz bu arada? Leak olmuş Windows 11 dolanıyor internette. Akşam bir sanal makineye kurayım bari.

Linux ve MacOS altında sanal makine kullandım sadece ama, ne kullanmak gerek Windows'da? Kendim bakarım da mesai devam ediyor işte, söyleyin bir tane indireyim. Ryzen 3 işlemci.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Basitleşme kaçınılmaz bu arada maalesef.

Çocuklar günümüzde iOS ve Android ile büyüyor, biz DOS ile büyüdük. Terminal kullanıyorum bazen işyerinde basit şeyler için, yeni mezun çocuklar çok zor bir şey yapıyormuşum gibi bakıyorlar. Start filan basitleşmiş görünüyor ama artık talep bu yönde. Adamlar aslında mobilleşmeyi bundan yapıyorlar işte, iPad ile büyüyenlere tanıdık gelsin diye. Design language değişti =(

Yaşlandık. rm -R /*

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla dos'tan kurtulup windows ortamına geçmek hala bence en büyük devrim os tarihinde, ama 20 yıldır bir ötesine geçemedi windows yapılabilecek şeyler varken. 'streamlining' kelimesinin bu kadar 'dumbed down' olarak anılmasının nedeni de başarısız tasarımcıların çok kullanılan fonksiyonlara ulaşabilmeyi minimal adıma düşürmeye odaklanmak yerine fonksiyonu tamamen kaldırıp "ulaşmak istediğiniz şey orada yoksa en hızlısı bu" gibi kafatası göçük doge 'çözümü' bulmaları.

dos'u da hiç özlemiyorum valla of, bütün çocukluğum "bundan ne zaman kurtulacaz" demekle geçmişti. neyse ki onun retrosu yapılmadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün olay, görselleştirme alanında olmuş gibi. microsoft apps kısmına yüklenilmiş ama büyük bi değişiklik yok gibi..

denetim masası ne zaman tek olacak, anca o zaman yeni windows benim için anlamlı olacak.

çoğu tutarsızlık çözülmedi hala
https://www.windowscentral.com/windows-10-problems-missing-features

11 için walkthrough:

 

KillJoy tarafından düzenlendi
video
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

59 dakika önce, KillJoy dedi ki:

denetim masası ne zaman tek olacak, anca o zaman yeni windows benim için anlamlı olacak.

YUH artık, ben en azından onu yapmışlardır artık herhalde diyordum. tek beklediğim oydu win10 güncellemelerindeki. onu bile win 8.1'den beri 9 yılda yapamamak cidden inanılmaz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

21 saat önce, Sam dedi ki:

ya utanmaz adamlar borazanla yıllarca "windows 11 olmayacaaaak" diye anlattıktan sonra bir açıklama dahi getirmeden, sanki unutmuşuz gibi "alın win11" demesi, nasıl bir aptal yerine koymaktır insanları.

 

14 saat önce, GERGE dedi ki:

"More refined version" demiş The Verge'de, bir gidin ya. Fonksiyonları azaltmak refine etmek olmuyor. Çok geri tepecek bu.

 

aslında Windows 11'in geleceğini hissetmiştim. adamlar Win10'u ilk çıkardıklarında Win 7+8 polished edition gibi çıkarmışlardı ama yavaş yavaş bozdular, zamanla şu saçma beyaz menüyü dayatmaya başladılar bize. hangi gerzeğin aklına uyup da yaptılar bilmiyorum. ama Win 7+8 arabiriminden tamamiyle kurtulmaya niyetli olduklarını hissettiriyorlardı. Win 10'da eski yükü tamamen atamayacakları için sıfırdan bir Windows çıkarmaya karar vermişler.

seveni vardır elbette o yeni tasarımın, ancak doğru düzgün kullanışlı bir şey yapmak varken, Android'in karmaşık Settings ortamını taklit etmeye çalışmak, Windows gibi daha da karmaşık bir işletim sistemi için son derece sakat. tamam, UI/UX designer değilim, mutlaka kendilerini "modayı" takip etmeye zorunlu hissediyorlardır. ama ilk bakışta pat diye görebileceğimiz icon sistemini cilalamak yerine sadece textten ibaret bir arabirim yaratmak hem kullanıcı hem geliştirici olarak kafama hiç yatmıyor.

Windows 8'de tablet kullanım sistemini "geleceğin tasarımı" diye kakalamışlardı, çok eleştirmiştim. Win 10'da ilk çıktığı halinde onu bir düzene soktular diye sevinmiştim.
ama aynı saçmalığı tekrar etmeye niyetliler anlaşılan. kazıya kazıya bu hale getirdiler.

dediğim gibi seveni vardır elbette ama adresime gönderilen 1000 sayfalık dökümanda işime yarayacak maddeyi sayfa çevire çevire ararmış gibi hissediyorum şu yeni arabirim tasarımında.

edit: bu arada yukarıdaki videoyu izledim, klasik denetim masası var gibi gözüküyor. ama tamamen kaldırırlarsa hiç şaşırmam. Windows geliştiricileri o yönde ilerliyor.

 

foFWWaG.png

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

windows hali hazırda karışıklık konusunda masterpiece ya. Hayır sadece işletim sistemide değil, office 365 alıyosun mesela, 30 tane farklı site var bi allan cezası teams davetiyesi atıcan nerden gireceğini şaşırıosun. gitmiş bana [email protected] gibi salak bi mail vermiş, iş mailimi işleyemiyorum falan.

NEDEN 2 FARKLI SITE VAR YA, alt tarafı girip ödememe bakıcam bu kadar zor olmamalı yani.

Özene bezene nasıl zor yaparıza kasıyor adamlar. Wifi şifresi görmek bu kadar zor olmamalı ya mesela. Şu search dosya bulmaktan fazla şey yapmalı mesela.

bişey ekliosun sisteme yok path değiştir yok run a gir dll bak falan. herşey çok zor

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, GERGE dedi ki:

Ya şimdiki start menuyü seviyordum ben, üç sütun yapmıştım: (1) sürekli kullandım araç-gereçler ve multimedia appları (Office, Netflix, Prime Video, Spotify vs.), (2) oyun launcherlari(Gog, Steam, Epic vs.) ve oyun araçları (Adrenaline, Synapse, gamesave manager vs.) ve (3) gitar şeyleri (amp simler, ses kartı araçları, presetler, daw, notation, processor yazılımları vb.)

Alıştım bu şekilde en çok kullandığım ya da arada sırada da olsa rutin olarak açtığım herşeye iki tıkla ulaşmaya.

"More refined version" demiş The Verge'de, bir gidin ya. Fonksiyonları azaltmak refine etmek olmuyor. Çok geri tepecek bu.

şu 3. sütundakilerle ilgili de yaz arada başka başlıkta tabi. hiç bahsetmiyosun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"The Start menu ditches live tiles for pinned apps."

bu adamlar vallahi katıksız aptal. gates vakti ne kadar saygı duyduysam win8'den beri de o kadar istikrarlı bir şekilde kendi ürünlerini ve müşterilerini sabote etmeye çalıştıklarından tiksindim. nutella olsam komple kovarım bütün tasarımcıları.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hem sadece ui değişikliği yapmışlar hem de windows 11 demişler. Ee bu daha büyük bi sıkıntı.

8 saat önce, Sam dedi ki:

"The Start menu ditches live tiles for pinned apps."

Anladığım kadarı ile , başlat menüsünden tile'lar kalktı ama tile için yeni bi menü daha eklediler. İşe yaramaz notification center ile birleştirebilirlerdi aslında.. 


YikAq16.jpeg


Sanırım, windows 10'daki metro design language elementlerini kaldırıp, tamamen fluent design system'e geçmeyi amaçlamışlar. Fakat daha büyük sistemsel sorunları görmezden gelerek yapmışlar.

8 saat önce, Sam dedi ki:

nutella olsam komple kovarım bütün tasarımcıları.

Bence tasarım takımında problem yoktur. Tasarım yapan adam bizim gördüğümüzü illaki görüyordur. Sorun, tasarım takımının, mühendis takımı üzerinde herhangi bir yetkinliği olmamasından kaynaklanıyor bence. Bu durum; CEO'ların vizyonsuzluğundan, Chief Designer'ın üstünde zibilyon tane yetkili olmasından kaynaklanıyor. 
 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...