Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Koşu Thread


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Pazar koşamıyoruz tatsız oluyor. Cumartesi 10k yaparım ben de, sanal kapışma yapalım istersen asfknasdf.

Kaç pace koşuyorsun 10k'yı?

Benim son 10K şöyle: 

10,21 km Distance

55:12 Time

5:24 min/km Avg Pace

Baya hamım, 2 ay aradan sonra yeniden başlayalı 2 hafta oldu, pace fena değil ama 5 civarlarına indiririm yakında. 

sipeyskeyk tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın Fisto, ben de fazla koşmanın vücuda yararlı olduğunu düşünmüyorum. Ama çok seviyorum, o yüzden koşuyorum. Ne yapalım, en kötü alışkanlığım bu olsun :) 5k iyidir, pace'in de iyi ne hızlı ne yavaş. Sağlıklı bir koşu temposu.

Özellikle 10k'nın sonlarına doğru runners high meydana geliyor hehe. Onun bağımlısıyım belki de.

Benim bir de dizimde problem var, ama yönetebiliyorum. Sol diz kemiğim çıkık, eğer quadriceps antrenmanı yapmazsam ve kaslar zayıf kalırsa kemik tendona sürte sürte tahriş ediyor ve dikkate almayıp düzenli koşmaya devam edersem bir süre sonra iltihap yapıyor. Her sene 1 ay civarı süren bu sakatlığı yaşamak adetim olmuştu.

Yıllarca ortopedi uzmanlarına gittim, hep ilaçla geçiştirip sonra ameliyat dediler. Tendonu kemikten ayırıp kemiği törpüleyip geri sabitleyeceklermiş.. Recovery birkaç ay.. Asla gözüm yemedi, korktum kalıcı bir hasar bırakırsa diye.

En son geçen sene eşimin kuzeni olan fizyoterapiste gittim. Adam dedi ne ameliyatı ya, sen bacak çalışacaksın. Üst bacak kasların gelişince o tendonu yukarı doğru çekip diz kemiğinden uzaklaştıracak ve beygir gibi koşacaksın. 

Ve bu şekilde konuyu çözdüm, uzun vadede sakatlanmadan koşmam için, haftada en az 2 üst bacak kuvvet antrenmanı yapıyorum. 

Bu da böyle bir anımdır. Tüm koşu sevdalılarına selam olsun.

 

sipeyskeyk tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Buraya en sevdiğim koşulardan koyayım :) hep solo koşuyorum, çok az evente katıldım bugüne kadar. En zevklisi de şu ikisiydi. Wings for life özellikle müthiş zevkli, geçen sene yoktu. Bu sene de yalan oldu gibi gözüküyor maalesef ?

Dalyan da koşmak için muhteşem bir yer, bir İngiliz'in evini kiralamıştık arkadaşlarla gitmiştik, çok keyifliydi. Böyle bir koşudan sonra akşamına mangal keyfi paha biçilemez.

AbtQivV.jpg

k6t3ekg.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

33 dakika önce, Narstil dedi ki:

Bu sene olursa gidilebilir , benim tatilci ekibi ayarlarım hatta onlar deniz kum partileme 3 lemesine takılır , ben ek olarak koşarım iyi olur. Ekim sonu iyiymiş koşu tarihleri.

 

 

Abi ben koşmayan 3 kişiyle gittim. Biri eşim, diğeri çift bir arkaşımız. Cuma gittik, koşu cumartesi idi. Cuma akşam bunlar mangal yaktı yiyip içtiler ben yemek yiyip erken yattım sabah koşu var diye. Sonra koşuda geberdim, Cumartesi akşam dışarda yemeğe gidecektik. Gittim ben de, 2 dubleden sonra kaydım. Nolur eve gidelim duramıyorum dedim bayılacak gibi oldum cidden. Gittik, ben yine yattım. Onlar içip muhabbet etmişler yine. Pazar da kalktık döndük. Dedim iyi bir tatil oldu sizin için laskfjlasjkg.

Biraz uzun tutmakta fayda var günleri önüne arkasına +1 şeklinde, böyle tadı çıkmıyor koşup dönüyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dalyana ben en son mayıs sonu haziran başı gittim anca iyiydi havası sonrası ölüm sıcakları. Ekimde iyi olur gibi düşündüm ama sıcak diyorsan iptale giderim kafada ?

Yeme içmede sıkıntı yok bende , koşu sonrası her türlü danss olmasa bile eğleniriz ? 10km yeter ....fazlası koşu sonrasına ölüm

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 10 ay sonra ...
On 16.03.2021 at 16:30, goldbären dedi ki:

lan hikayeyi okurken bunlar tıkabasa yiyip içmiş maratonun yarısında kustular ben tamamladım asla arkadaşla gitmiceksin abi falan gibi bi hikaye bekliyodum. sipeys narin çıkmış meğer sdf.

Bunu yeni anladım şimdi görünce. Olm onlar koşmadı ki sadece ben koştum ahahshbd. Ben koşacağım diye gittik, onlar biz de gelelim takılırız diye geldiler. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 ay sonra ...

Merrel Barefoot Trail Glove 5 modeli ile koşmuştum.  İlk koşuda alışık olmayınca bir miktar ayağım ağrımıştı asfalt koşuda. Videoya da boş zamanımda bakacağım.

Eğer zemin çakıllı taşlık ise zemini ayağında net hissediyordun acıyabiliyor bazen. Alıştıktan sonra cidden rahat ediyorsun. Bir kere parmakların daha az baskı görüyor.

Ülkede model sıkıntısı çok barefoot ayakkabıda .  SPX getiriyordu bir ara onlarda da stok problemi var. Pandemi de merrel ayakkabı göndermeyi bıraktı falan diyorlardı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de merrell vapor glove 3 ve 4 kullanıyorum. Barefoot ayakkabı diyince hemen parmaklılara gitmesin aklın gizli'cim, parmaklılar iğrenç açıkçası. Sanki herkesin ayak parmakları aynıymış gibi, tam bir tasarım faciası. Ama belenka, vivo, earthrunners, merrell falan insan sosyalleşmesine uygun ürünler yapıyor. 

dört senedir falan neredeyse barefoot ayakkabı harici hiçbir ayakkabı giyemez oldum, bence normal ayakkabılar yasaklanmalı, fark o kadar büyük 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle maalesef. Sen yapmazsan kimse yapmaz bazı şeyleri 
Ben de dandiri sandalet fiyatlarına sinir oldum, ayakkabı yapmalık taban söyledim. Şimdi bi de keçe taban arıyorum, kendi ayağıma göre kalıp kesip sandalet yapmayı denicem. En büyük hayalim, baş parmağımı saçma sapan diğer parmaklarımın üstüne itmeyen bir sandaletim olmas

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Decatlonda ilginç şekilde denk geldim parmak sıkıştırmayan kalın ipsiz olana aldım. Ayakta duruş giyince rahatlık güzel ama hiç durmadan 1 saat falan ayakta kalıp yürürsen ayağı ağrıtıyor.Taban sıkıntılı biraz.

Camper sandaletleri inanılmaz rahat ama ayakta duruşu sevmedim.

https://www.decathlon.com.tr/p/bivak-sandaleti-500/_/R-p-174331?mc=8506214&c=GRİ

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...