Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Total War: Warhammer


Sorieno

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...

 

On 26.05.2020 at 18:19, Frostbite dedi ki:

modlarla oyun bambaşka güzel oluyor şimdiye kadar denemeyen kafamı..

her total war oyunum en az 5-6 mod yer default. bunu da daha 50 saat oynadim ama 3-4 tane yukledim. vanillada cok sacma eksikler var cidden.

ama modlarla bile vasat bir total war oyunu. Savaslar,grafikler,sunum guzel,ama strateji olarak bu gune kadar oyuncuyu en cok darlayan sinirlayan total war olabilir

ekonomi,province management,diplomasi,yani savas disinda her konuda geriye gitmis,tax ratei bile degistiremiyoruz,minor province basina 3 building slot(1i garrison olunca kaldi 2),her lordun skill treesi,inventorysi fln derken,ameleligi de cok

kotu oyun bu ama hype i anliyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bana tam tersi etkide bulundu. Warhammerdaki ünite çeşidini ve ırkların farklı dinamiklerini gördükten sonra eski tarihi oyunlarda yan yana duran 10 factionın ünitelerini birbirinin aynısı gibi hissediyorum artık. Azcık statı farklı ve donu mavi yerine mora boyanmış gibi ? Warhammerda uçanı var, büyü atanı var. Strateji olarak çok daha zengin. Ayrıca bir vampirle bir cüce tamamen farklı oynanıyor. İnanılmaz fazla tekrar oynama potansiyeli var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

battle cok eglenceli zaten ona lafim yok

ama campaign kismi cok zayif

savaslarin coguda,hele zorlugu azcik arttirayim dersen,20li dusman stackleri vs senin alakasiz bi yerdeki garrisonun oluyor

3kingdomsdaki diplomasi-province management opsyonlarinin YARISI warhammer3 e gelirse guzel olur

bide elf oynamak nasil bir sabir ve nerdlik seviyesi istiyor acaba,daha campaigne baslamadan menude lordlara tiklarken

it is dusk,we shall dance in the shadows 

diyor elf lordu,alt f4 cekmemek icin zor tuttum bu nasil cringe be ayyy

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tiyatral hareketler yapan fantastik karakter onlar. Lisede diğer arkadaşlarına götürüp tanıtman gerekiyormuş gibi yaklaşma ? Kitaplarda falan neyle ünlülerse onla alakalı bir şey söyletiyorlar işte. Gölgelerde dans eden kimse kesin assasinate yeteneği falan vardır. 

AI senin orduyla desteklemediğin provincelere saldırı düzenleyebiliyor evet. Benim bildiğim bu diğer total warlarda da var. Sınırları ittifaklarla korumadan çok yayılmayarak önüne geçilebiliyor genelde. Şehirde upgradeli duvarlar ve askeri binalar varsa 20li stackleri tutabiliyorsun genelde. Irkına göre değişiyor tabi. 

Three kingdoms w2'ye upgrade olarak geldi. Cao cao'nun diplomasiyi etkileme özelliği birebir high elflerden araklama mesela. W3 için three kingdomsdaki ek diplomasi opsiyonlarını ve pacingi kesinlikle bekliyorum ama. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

7 dakika önce, Redeagle dedi ki:

Sınırları ittifaklarla korumadan çok yayılmayarak önüne geçilebiliyor genelde. 

Three kingdoms w2'ye upgrade olarak geldi. Cao cao'nun diplomasiyi etkileme özelliği birebir high elflerden araklama mesela. W3 için three kingdomsdaki ek diplomasi opsiyonlarını ve pacingi kesinlikle bekliyorum ama. 

 

 

1) cogu irk sinir minir dinlemeden underworld yahut beastways vs benzeri mekaniklerle kafana inebiliyor. 

2) mekanik w2 de olabilir ama oyuna etkisi neredeyse sifir,sonucta total war ayrica,bi suru mekanik farkli ama benzer sekillerde var oynadikca farkediyorum,misal osmosis. burda religion degilde control-corruption olarak geciyor ama ayni mekanik. Bak mesela atillada osmosisle dinini yayip diplomasi secenegi kazanabiliyorsun,burda attirtion disinda bir etkisi yok gibi. Her acidan boyle oyun,evet gorsel solen,evet uniteler daha cesitli ama oyunun tum mekanikleri diger total war oyunlarindan daha basit daha yuzeysel hale gelmis.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tiyatral harekette,bi karakterin seslendirmesi kotuyse,lore u banalsa,bunun apologistligini yapmaya gerek yok sonucta bunlar kitap degil edebiyat degil kart minyaturun oyunu,ciddi narative icin dizayn edilmis bi dunya degildi

bunu goz onunde tutarak,ve o cheesy irklari secmeyerek yahut onlarin sehirlerini raze ederek bu durumla basa cikabilirim ?

ama banal karakterin banal olmasini degistirmiyor,sadece bahanesi oluyor,bin tane assasin gorduk abi,dance in the shadows diyeni cheesydir yani ne diyim. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1. Tamam inecek zaten. Lore'a göre de öyle. Kafana iniyorlar evet. Kaybetmek istemediğin yere defansını kurman lazım. Burada sorun göremiyorum açıkçası. Dediğimiz gibi bu tarihi total war değil. Beastmanler ormandan bir anda beliriyor, cüceler dağları bir anda aşabiliyor, fareler şehirlerinde örgütlenebiliyor. Beastway'in falan en büyük olayı zaten dağlık alanda düzenli orduyu allak bullak edebilmeyi sağlaması. O mekanik haricinde farelerin orduyu düz hareket ettirdikten sonra otomatik olarak ambush pozisyonunda gizlenmesi de var. O daha yıkıcı oluyor mesela. Bence bunlar oyunu daha dinamik yapan öğeler. Oynadıkça ırkların kabiliyetleri hakkında farkındalığın artıyor zaten. Cücenin dağ aşabilmesini göz önüne alarak hamleler yapmaya başlıyorsun. Kime düşmansan onların campaign özelliklerine göre tavır alabiliyorsun. Bu tabi önceki total warlara kıyasla öğrenme eşiğini arttıran bir şey. Yine haritanın solundan sağına süpürebiliyorsun ama faresine cücesine falan ek bir dikkat etmen gerekiyor. 

2. Bence o mekaniği kullanırsan etkisi bayağı büyük. Ben high elf oynarken insan cüce ittifakının arasını bozup aralarında savaş çıkarmayı o şekilde sağlamıştım. En az three kingdoms cao cao'yu oynarken ki dinamiği yakalayabiliyorsun. Büyük ihtimalle oyunun başında diplomasi puanın fazla birikmemişken milletin diplomasilerine bir iki çentik atıp kullanmaktan vazgeçmişsin. 

edit: Corruption şehirlerdeki mutluluğu etkiliyor. Yüksek zorluklarda mutlaka müdahale etmen gereken durumlar oluşturuyor. Corruption en çok corruptionı yaymak zorunda olan ırklar için önemli bir şey. Vampirler falan.

 

Mekaniklerin içi boş olduğuna hiç katılmıyorum. Bir norsca olup canavar avlayıp, yağma yapıp diğer kabileleri dize getirmeye çalışmak, tomb kings seçip ekonomiyle kesinlikle uğraşmamaya kıyasla tamamen farklı bir oyun sunuyor. 

 

Seslendirme işi de kişisel zevk tabi ama ne bilim total war da son takacağım şey herhalde. 10 tane total war oynamışımdır. Elimden binlerce general geçti. Hiçbirinin sesi ne aklımda kaldı ne umrumda oldu. Warhammerda meme yapılabilen eğlenceli şeyler neşelendiriyor tabi. SUMMON THE ELECTOR COUNTS! falan xD Onun harici açıkçası kimsenin sesini ne hatırlıyorum ne bişe. Kötüdür herhalde. 

Redeagle tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun laf edilemeyecek bir yanı varsa o da atmosferi. seslendirme, görsel tasarım filan hepsi tam yerinde. zaten o kısmı başarılı olmasa hatırı sayılır ölçüde azalırdı esprisi benim için. devler vs humanoid'ler tarzı savaşlar beni pek sarmıyor yoksa.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

redeagle sen oyunu begenmissin abi belli,ben de begenmedim,kendimce begenmedim seyleri yazdim ama senin cevaplarin bunlara bahane gibi oluyor abi,benim sikayetimi ortadan kaldiracak birsey degilki senin dediklerin

sinirlari ona gore belirleyecen oyunun mekanigi dusmanin kafana inmesine gore diyorsun,e abi bende zaten bunun yol actigi sikintilardan muzdaribim,tek basina kotu bi mekanik olmayabilir ama oyundaki diger sinirlamalarla bir suru garrison battle savasmana yol aciyor diyorum,o savasi kazan kazanma,stratejini duzgun yap yahut yapma bunun alakasi yokki,eglenceli degil diyorum .

o mekanigi kullanirsan etkisi buyuk diyorsun ama bence milleti birbiriyle savastirmadan,mekanigi bir kere kullanmadan campaigni bitirirsin ve cok da eksiklik hissetmezsin. aynisi 3kingdom icin de gecerli,meh yani. oyunun metasina bi etkisi yok.

corruption eski din mekaniginin isim degistirmisi abi,eskiden farkli etkileri vardi simdi farkli,ama eskisi gibi faction basina belli bonus-maluslar geliyor iste,hani begeniyorsan bu halini,eskiden daha etkili ve daha incelikleri olan bi mekanikti,eski halini de begenirsin ?

norska yahut tomb kings kimi secersen bana scripted bir campaign oynuyorum gibi geliyor cok linear,hani gercek serbestlik saglanmiyor,sandbox degil railroady bir oyun yapmislar,bana bu hissiyati veriyor

yani mekanikler iyi olsun olmasin,tume baktigimda kocaman bi mini campaign hissiyati yasatiyor bana,daha sandbox bi tecrube bekliyordum total war grand campaignden.

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 dakika önce, DoGMeaT dedi ki:

o mekanigi kullanirsan etkisi buyuk diyorsun ama bence milleti birbiriyle savastirmadan,mekanigi bir kere kullanmadan campaigni bitirirsin ve cok da eksiklik hissetmezsin. aynisi 3kingdom icin de gecerli,meh yani. oyunun metasina bi etkisi yok.

diğer total war'lar daha derindi deyip burdaki bedava ve ekstra bir gıdaya olmasa da olur demen ilginç.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konustugumuz sey diplomasi secenekerinden bir tanesi,mileti birbirine dusurme

ama buyuk resme bak,genel olarak diplomasi seceneklerin diger TW oyunlarina gore az,eski oyunlarda olmayan bir tane yeni secenek olmasi,geneli degistirmiyor.

farketmez TW oyununu diplomasi icin oynamiyoruz ama olsun yani,ileri gitcegine geri gitmis.

misal birilerini vassal yapmak var mi oyunda? wikide var diyor ama diplomasi seceneklerinde yok,bazen AI oneriyormus ama meh,eski oyunlardaki gibi dusmanin son sehrini alinca annex-create client state vs tarzi secenekler de cikmiyor. Oysa empire bunu diger humanlara yapabilmeli vs

pay x gold per turn bile kaldirilmis niyeyse

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben beğenmedim.

Çok pahalı. Eşşek gibi indirime giriyor, eşşek gibi dlcsi var. Dlcleriyle beraber alayım diyorum bi bakmışım kol gibi para çıkmış o kadar indirime rağmen.

İnsan gibi fiyata düşse de alabilsem. İlaçlısı çooooooook eskide kaldı. 

Aceace tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

bide bu resimlerini koyup stanladiginiz hatunlarin fln alayi bana hic bisi ifade etmediginden belki daha da duyarsizim oyuna. fakk2 dan beri piksel gote bakmaktan yorulmadiniz mi yeter gayri

çoooook yanlış yerden yaklaşıyorsun da neden tutup bana daldın durduk yerde onu anlamadım lol. iyi hadi ben de sana dalayım madem:

diplomasi bütün total war’larda istikrarlı kötü, vassal olma seçeneği olsa ne olur olmasa ne olur, 2500 saat playedde bir kere vassallık kabul edildiğini görmedim 20 yıldır. declare war, make peace bu kadar yani tw diplomasisi kullanımda. derdin oysa yanlış seri. kuşatmalar kötü filan dersen eyvallah. yok masaüstü figürler neden rp yapıyor, neden karakterleri seviyorsunuz sevmeyin çünkü ben sevmiyorum filan deyince itici oluyor ama yazdığın hayli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

8 saat önce, Redeagle dedi ki:

Bana tam tersi etkide bulundu. Warhammerdaki ünite çeşidini ve ırkların farklı dinamiklerini gördükten sonra eski tarihi oyunlarda yan yana duran 10 factionın ünitelerini birbirinin aynısı gibi hissediyorum artık. Azcık statı farklı ve donu mavi yerine mora boyanmış gibi ? Warhammerda uçanı var, büyü atanı var. Strateji olarak çok daha zengin. Ayrıca bir vampirle bir cüce tamamen farklı oynanıyor. İnanılmaz fazla tekrar oynama potansiyeli var. 

tarih öyle zaten stat farkı olan mavi ceketlilerle kırmızı donlular kapışıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

57 dakika önce, Sam dedi ki:

çoooook yanlış yerden yaklaşıyorsun da neden tutup bana daldın durduk yerde onu anlamadım lol. iyi hadi ben de sana dalayım madem:

diplomasi bütün total war’larda istikrarlı kötü, vassal olma seçeneği olsa ne olur olmasa ne olur, 2500 saat playedde bir kere vassallık kabul edildiğini görmedim 20 yıldır. declare war, make peace bu kadar yani tw diplomasisi kullanımda. derdin oysa yanlış seri. kuşatmalar kötü filan dersen eyvallah. yok masaüstü figürler neden rp yapıyor, neden karakterleri seviyorsunuz sevmeyin çünkü ben sevmiyorum filan deyince itici oluyor ama yazdığın hayli.

yok beee dalmadim sana,oyle bi niyetim yoktu yani piksel popo derken.

waifunuza saygim sonsuz 

ama warhammer evreni biraz tirt herhal cunku bu karakterler banal. Ha boyle total war oyununu oynarken yahut figurleri dizerken bu karakterlerin mal olmasi bizi cok rahatsiz etcek birsey degil illa,ama gorunce de belirtmem lazim yani napim ben bok atmadan yasiyamam fitratimda var.

 

vassal massal mevzusu da,ornek olarak verdim,onun gibi bir suru durum var,sirf diplomasi degilki,province management ta dumbed down,yahu unitlerin armorlarini zirhlarini upgrade etme secenegi yok,en eski total wardan beri vardi oysaki,sanirim scrap mekanigiyle dwarflarda benzer bi mekanik var ama koye blacksmith yapip orda milleti upgrade etmek fln yok.

neden yok? bence hele krallik buyuyunce orduyu teker teker armor upgrade olacagi bolgeye yurutmek fln eglenceli degildi ,anliyorum,ama bunu daha kolay bir hale getireceklerine toptan kaldirmislar

niye yahu lol,lordlara rpg gibi 6 cesit kupe takabiliyoruz nerdeyse,kendi unitemizi hic bi sekilde upgrade edemiyoruz,al eline su kalkani tut bile diyemiyoruz

boyle seyler eski oyunlarda hep vardi,aradan tek bitanesini `e bu o kadar onemli degil` diye onume koymayin lutfen,cunku bunun gibi bin tane degisik dizayn secenegi yapmis CA,ben aklima gelince ornek diye yaziyorum

bence total war gibi fazla inceligi olmayan seriyi daha da streamline etcez diye dumbdown etmisler bi hayli,gerek yok,map bunun 2 kati buyuklugunde olsa,daha fazla diplomasi secenekleri ve daha va fazla minor faction,efsane olurdu,bu haliyle biraz meh oyun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...