Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anneye anlatır gibi Hackintosh


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

Meşakkatli iş sanırsam, öyle görüyorum hep. Lakin araştırdığım kadarıyla insanlar mac'in bütün özelliklerini kullanmak istediği için "çalışmıyo yhaa offh" diyor.

Ben ise sadece Final Cut Pro programını kullanabilmek için mac os'e ihtiyaç duyuyorum. Bu yüzden de en kolayından bi Mac OS kurmak istiyorum pc'me. Codec paketlerini kurabileyim, quicktime kurabileyim, video açabilsin, ses açabilsin, resim açabilsin bir de harici disk görebilsin benim için yeterli. İnternete girmesine bile gerek yok.

Halihazırda boş duran 250 gb'lık bi ssd'im var. Bunun içine kurmak istiyorum, mac'le ilgili ne kuracaksam hepsini bu diske kurucam. diğer diskleri görmesine de ihtiyacım yok.

O yüzden bana şöyle bi tuto çaksanız diyorum? Anakartım Asus, okuduğum kadarıyla asus'ta problem yaparmış, gigabyte daha iyiymiş. Vardır ama illa bi yolları. Ekran kartı Nvidia GTX 560 TI, işlemci de Intel i5 3570K.

Güveniyorum size gogogo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reampage said:

Final cut airde bile çöküyor paso hackintoshda nasıl olur acaba, kanser ediyor allahtan save filan derdi yok açıp devam ediyosun.

Ama premiereden filan geliyorsan abi ilaç gibi yazılım, hele multicam olayı filan çok iyi.


Evimde premiere CC, şirkette Final cut Pro 7 kullanıyorum. 32 bit program olmasının dışında mükemmel ötesi bir program. Evimde de bunu kullanmaya ihtiyacım var, yapabilirsem mükemmel olacak. Anneye anlatır gibi olmasa da bi tuto istiyorum plzplzplzplz
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

stabil çalışmayacak ve en sonunda çakarım böyle işe diyerek mac alacaksın

FYI


AMD ivir zivirlarin disinda intel anakartlarla herturlu hersey stabil bi sekilde calisiyo artik. Yillardir hackintosh kullaniyorum, stabilite sorunu bikere bile yasamadim :)

Detaylica yazicam tam anakart marka model yazarsan

Edit:
1- dual boot kurucaksan diger butun diskleri önce iptal et derim.
2- kurulum usb'si icin mac'e ihtiyacin var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kurulum usb'sini hazırladım, diğer tüm diskleri çıkararak kurulum yaptım. technopat isimli bi siteden tuto videosu izleyerek yaptım ancak USB'siz boot etme kısmını halledemedim. Şu anda USB takılı iken mac os mavericks bootlayabiliyorum, clover configurator kullanarak boot dosyalarını tuto'daki gibi sabit diske aktardım lakin olmuyor.

fikri olan?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anakartin asusta hangi asus?sittirilyon tane asus anakart var piyasada.

ankartin versiyon farki bile etkiliyo asagida anlatacagim seyleri.neredeyse bir birinin ayni 2 anakart arasindaki ufak bi degisiklik yuzunden bulacagin multi beast sablonlari yada dsdtler sende calismayabilir.

mesela lnx2mac teki rtl81xx icin http://lnx2mac.blogspot.com.tr/p/realtekrtl81xx-osx-driver.html featuresda 8111E icin destek varken yeni versiyonda sandybridge icin 8111E destegi gelmis.ben 8111E nin kextini kurdum caslimasi lazim derken sistem acilmazsa sebebi boyle ufak tefek hayatta gozune carpmayacak seylerden dolayi olabilir.o yuzden bulacagin multibeast sablonlari yada dsdt patchleri icin elindekiyle bire bir mi degil mi diye iyice bi kontrol etmen lazim.sonra gunlerce ugrasirsin.

anakarttaki bilesenlere bagli olarak kextlerle bu bilesenlerin tanitimi yapman lazim.lompcuk gibi gomduysen clover i bootloader a calismamasi cok dogal.clover donanimlari algilayan terane.

' technopat isimli bi sitede' neyle anlatmislar kurulumu.Orjinal osx indirdin mi?iatkos ideneb niresh mi denedin naaptin?

neyse, bildigim gibi anlatayim ben.iatkos ve ideneb i denedim.bunlarla basarili bi kurulum yapamadim.donanim kaynakliydi.sonra tonymacosx le giristim.asagida kabaca neler yaptigimi anlattim.mountain liondan bu yana hackintosh kullaniyorum.en son yosemiteyi kurdum.maverickse geri donmek istiyorum ama asagidaki surecten dolayi useniyorum.kurulum bittikten sonra sistemi update etmek gibi bir sansin yok.0dan kuruluma esdeger bir ugrasi soz konusu.multibeastle ugrastigin buldugun butun kextleri tekrar sisteme tanitman lazim...update kextleri overwrite ediyor.sistem acilmiyor.kurulum yaparken kullandigin usbyi o yuzden kaybetme olurda update yaparsan X(

bir native osx makina bul.bu makinada eger kurmak istedigin osx versiyonunun dmgsi varsi varsa ala yoksa, appstorea gidip purchases OS X Mavericks i bulup oradan indiriyosun(mavericks app storeda direk indirme olarak yok.purchases sekmesinin altinda bulabilirsin belki.buyuk ihtimalle bulursun.untouched torrent olarak bulabilirsin belki ama unibeast illa app storedan indirilmis olsun istiyo kuracagin sistemi.ben untouched mountain lionla mavericks denemistim unibeast calismamisti).indirme bittiginde kurulum yapmaya kalkabilir o noktada mudahale edip kurulumu iptal ediyosun.Sonra

http://www.unibeast.com/

i indiriyosun.Unibeastle usbye yazmadan once usbyi osx extended olarak formatliyosun
http://www.tonymacx86.com/yosemite-desktop-guides/143976-unibeast-install-os-x-yosemite-any-supported-intel-based-pc.html#create_unibeast

sonra usbyi hazirliyosun.

bios ayarlarini yapiyosun.(elzem bir ayar yok bildigim kadariyla.yapmadim calismadi diyecegin.ama genede bi ustunden gec.)
http://www.tonymacx86.com/yosemite-desktop-guides/143976-unibeast-install-os-x-yosemite-any-supported-intel-based-pc.html#uefi_settings

usbyi takiyosun.kurulumu yapiyosun.Bu arada ben sadece kurulum yapacagim harddiski takili birakmistim.

sonra usb ile sistemi boot edip mavericks/yosemite artik ne kurduysan aciyosun aleti.

http://sourceforge.net/projects/maciasl/ indiriyosun baska bi alette.az once usb hazirladigin alette indirip direk hpfs formatli usbye atip yeni bilgisayarda calistirabilirsin.

buyuk ihtimalle internetin calismiyo su anda.multibeast indiriyosun.
http://www.multibeast.com/

multibeasti kurulum yaptigin makinede acip ethernet kartini tanitiyosun.ilgili kexti bulup secmen lazim.forumlarda kendi anakartinin aynisiyla bu isi yapmis insanlarin multibeast ayarlarini kullanabilirsin.deneme yanilma yapabilirsin.anakartinin bilesenleri konusunda hic bir fikre sahip degilsen windowsla acip everest gibi bi programla neyin var neyin yok gorebillirsin.yada linuxla boot edip lspci lsusb... gibi anakartin bilesenleri gorebilirsin.


yeni kurulum yaptigin makinada ethernet kartini calisitirip internete girebilirsen maciasl i acip anakartinin marka modeline gore bi dsdt patch olusturacaksin.sonra bu patchi multibeaste gosterip bootloaderi mbrye yazdiracaksin.dogru donanim ayalarini bulmak icin 1 hafta bunun ugrasmistim.asus anakartimla kimse kurulum yapmadigi icin deneme yanilma bulmaya calistim bu kextleri(http://www.asus.com/tr/Motherboards/P8Z77V_LE_PLUS/)

bu arada anakart p8z77v le plus ama p8z77v nin ve le dsdtsi olmadi.adamlar kurmus canavar gibi calistirmislar aleti ama sirf 1-2 ufak degisiklikle bunlari kullanamadim.neydi nasildi hatirlamiyorum cunku bunlarida sisteme yedirmek icin cok ugrasmistim.sonra maciasli nasil kullanacagimi ogrenip kendi dsdtmi hazirlayinca cozdum.

illa dsdt hazirlamak zorunda degilsin.multibeast icinde ethernet kartini tanitmak zorunda kaldiysan kurulumdan sonra o kisimda diger bilesenleride tek tek secmen gerekiyoosx mountain lionda 1 hafta kadar ugrastirmisti bu da.yosemite benim etherneti direk gormustu.mavericks de disaridan kext le tanitmistim.http://lnx2mac.blogspot.com.tr/ kullanmistim.bunlar patladi ama sonra heralde.

o yuzden bol bol arastirma yapman gerekiyo.forumlarin altini ustune getirmen gerekiyor.bende butun ugraslarima ragmen kalan problemler soyle(osx yosemite 10.10 update yok);

bilgisayar uyursa uyandiginda ethernet kartini ve ses kartini gormuyor.ses karti icin komut siteminde ses kartinin kextlerini unload load yapinca sesi calistiriyorum ama ethernet icin illa sistemi resetlemem lazim.ses karti ve ethernet icin kullandigim kextleri guncellersem belki bu problem ortadan kalkar.ethernet karti native osxin gordugunu kullaniyorum.ses icin patch yapmistim.

bunun disinda bir problemim yok.dota 2 oynuyorum oyun olarak cillop gibi problemsiz.(nvidia gtx 670)

hackintosh yaptigimdan bu yana windows kullanmadim bu arada.bayaa stabil ve kullanmasi keyifli bir isletim sistemi.windows da yapipta osxde yapamadigim hic bir sey yok ama osx de yapip windowsda yapamadigim seyler yuzunden windows bi makine kullanmak zorunda kalinca keyfim kaciyo acikcasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

osx i kurup boot ettiginde bilgisayardaki butun harddiskleri gorebileceksin zaten.fakat ntfs formatli olanlari ready only olarak acabileceksin.tuxera yada paragon ntfs kuruyosun.acik kaynak kodlu bir alternatifi var bu isin ama ben kullanmayi beceremedim.sonra ntfs e yazma hakkin oluyo.cillop gibi kullaniyosun.

bu arada gerge nin osxde kullandigim programlar diye bi basligi vardi.alfred moom falan bazi toollar var.o postu kaybettim.son mavericks kurulumundan sonra da sisteme hic bir sey kurmadim.ise yarayan seylerdi biraz eksik kaldi alet onlarsiz.

neydi nelerdi postu bulabilecek varsa linkini verebilir mi?Yada tekrardan bi liste yapilabilirsa ala olacak.oradan bi hatirladigim xtrafinder var.bunu mutlaka kur zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

ben 2009 yılında sinema ile yan dal yapmaya kalkıp epey bir final cut ile haşır neşir olmuştum okulun bilgisayarlarında. mac kullanıyorduk biz, bir sıkıntı olmamıştı o dönem.

bence Bilgi'ye git, lab'lere sız, bedavadan işini gör orda.



final cut kullanmak için biyerlere gidecek olsam işyerine gelirim zaten bebeğim. Amaç evde kullanmak.

@pulkas Eve gittiğim zaman şu tuto'lara bakıcam. Teşekkür ettim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anakartin uyumluluguna bakiyosun ilk önce. Sonrasinda tonymacosx'ten ona uyumlu yapan adamlarin threadlerini kurcalayip izledikleri yolu izleyerek rahatlikla kurarsin. Ben önceden kakewalk uzerinden gidiyodum, sonra herif kapattimi siteyi biseyler oldu tonymacosx uzerinden devam etmeye basladim. Hayvan gibi kaynak var ordan bak derim, babanneye anlatir gibi anlatiyolar asama asama, iatkos falan ugrasma.

Usb'siz acabilmek icin boot ekrani geldiginde -x parametresi girip acmayi dene, muhtemelen acilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En önemli kisim anakartin uyumlu olmasi, o da uyumluymus zaten :)

Bi kac tuto buldum:

http://www.macbreaker.com/2012/11/how-to-set-up-asus-hackintosh.html

http://xiaopan.co/forums/threads/create-a-hackintosh-with-asus-motherboards.4591/


Suda direk tonymacx86 arama sonuclarindan:
http://www.tonymacx86.com/search.php?googleSearch=asus%20p8z77-v

Install kismini gectiysen dedigim gibi -x ile usb'siz acmayi dene. Sonrasinda multibeast acip anakartin icin gereken ayarlari secip yukle. Daha sonra usb'siz calismasi lazim. Calismaz ise -x ile yine giris yapip harddisk uzerindeki extra dosyasnin icindeki boot.plist'indeki bi kac ayar uyumsuz olabilir. GraphicsEnabler=no deneyebilirsin bi, onun disinda anakart icin boot.plist paylasimlari var linklerde. Oralardan bakip birebir degistirmeyi dene. Yalniz baktigin rehberdekilerin ekran kartlarina dikkat et, keza boot.plist icerisinde amd ve nvidia ekran kartlari icin farkli ayarlar yapiliyo genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi eve geldim denicem bunların hepsini de bi sorum olacak.

Şimdi benim diğer ssd'de windows kurulu. ben mac kurulumunu yaparken sadece boşta duran ssd'yi takılı bıraktım diğer herşeyi çıkardım. Ben en sonda bilgisayarı açtığımda bana sormasını istiyorum mac'imi açayım windows'u mu diye. böyle bişey mümkün mü?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mumkun, boot ekrani ciktiginda hangi harddiskten boot etmek istedigini seciyosun. Boot ekraninin suresi 2 saniye olarak ayarlaniyo default sanirim ama dedigim gibi boot.plist icerisinden onu da degistirebiliyosun.

hede

Yes it's possible.
fist install a clean install of OSX Yosemite on one SSD, second, to unplug the Yosemite SSD and isntall windows, and third, plug the Yosemite SSD back in and set boot order.
Correct. The reason you must do this is because Windows is annoying as hell and will not let itself install on a computer where it can detect other operating systems. It's absolutely absurd.
Supposedly the Chimera boot-loader (which somehow wasn't written over by the windows boot loader) will recognize both drives and prompt an option to boot from either on startup?
Chimera is on the OS X SSD. When you install Windows on your second SSD, it's not going to touch anything on your first SSD. Especially if it's unplugged.
Chimera looks at all your disks for bootable partitions and lists them to choose from. However I've personally never gotten this to work for booting anything other than OS X. It fails to boot Windows/Ubuntu/whatever from chimera. I boot into Windows by simply selecting my Windows SSD at the boot selection screen of my motherboard.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu Multibeast kullanarak bi kurulumlar yaptım, şu anda ssd bootu alıyor, apple logosu geliyor lakin sonrasında monitörde sinyal yok uyarısı çıkıyor ve kalıyor öyle. GraphicsEnable=Yes No denedim olmadı. Flash Diskle tekrar bootlayıp farklı ayarlarla install ettim olmadı. Bişeyi yanlış yapıyorum yine ama nedir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...