Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Hearthstone] Turnuva & VOD tracker (hearthbreak.com)


-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

Daha önceden Hearthstone başlığında bahsetmiştim, bu aralar boş zamanlarımı değerlendirmek amacıyla yeni bir hobi proje üzerinde uğraşıyorum.

Proje temelde, Hearthstone veya benzeri e-spor tabanlı oyunlar için turnuva, vod ve streamleri takip edebilen bir altyapı kurgulamak üzerine kurulu.

İlk etapta Hearthstone ile başladığım projeye, eğer yeterli ilgi olursa, lol, dota gibi diğer oyunlarıda eklemek mümkün olabilir.

Öncelikle, benzer birçok sitenin olduğunu biliyorum, ama temelde bu sitelerin birçoğu ya wordpress ya da wiki tarzı altyapılar üzerinde kurgulandığından, kullanılabilirlik açısından çok iyi olduklarını düşünmüyorum.

Kendim e-spor maçlarını sıkça takip ettiğimden, böyle bir projeye başladım.

Altyapı node.js + bootstrap üzerine kurulu, web arayüzü ve siteyi koşturacak sunucu yazılımını en küçük ayrıntısına kadar kendim kodluyorum ki haliyle bu oldukça zaman alıyor. Şu anda yaklaşık bir aylık bir çalışma ile tam olarak bitmemiş olsa da kafamdakileri genel hatlarıyla sonuca dökebilmeye başladım.

Henüz kullanılabilir aşamada olmasa yazılımın günlük development versiyonu http://www.hearthbreak.com adresinde Hearthstone için çalışmakta. Uyarmadan geçemeyeceğim henüz kullanılabilir durumda değil, sıkça hatarlarla karşılaşabilirsiniz.

Özellikler

Site içerisinde şunları takip edebilmek mümkün olacak.
* Turnuvalar ve organizasyonlar.
* Maçlar ve oyunlar.
* Oyuncular ve istatistikler.
* VOD'lar (arena maçları, play session'lar ve rehberler)
* Takvim
* Canlı yayınlar

Community driven

Sitenin bir diğer temel özelliği ise tamamen komunite tarafından sürdürülebilir olacak olması. Yani site içerisinde yer alan bütün içerik türlerini kullanıcılar olarak ekleyebileceksiniz.

İstatistikler

Belkide diğer örneklerinden ayrılmasını sağlayacak olan şey, sitenin bütün verileri anlamlandırabilmesinden dolayı çıkarabileceği istatistikler olacak.

Spoiler-free

Sitenin belki de en önemli özelliği spoiler free olması. Arabirimi tasarlarken en küçük ayrıntıya kadar kullanıcı istemediği sürece spoiler-free olmasına dikkat ediyorum.

Bunu gif'le göstermek gerekirse;


Not: gif'i göremiyorsanız yeni pencerede açmayı deneyin.

Gördüğünüz üzere kullanıcı istediği takdirde, tek bir tıkla bütün sonuçlara ve spoiler'lara ulaşabiliyor.

Ekran görüntüleri

Bir kaç tanede ekran görüntüsü ekleyeceğim her ne kadar ilgili sayfaların son hali olmasa da.

Turnuva sayfasi



Maç sayfası



Sonuç olarak, yorumlarınız almak istedim. Olumlu olumsuz bütün fikirlere açığım. Özellikle şu söyle olmasa da böyle olsa daha kullanışlı olur tarzı.

Artı olarak, bu tarz bi site sırf kodlama ve arabirim ile bitmediğinden içerik herşeyden önemli olduğundan dolayı, eğer fikri beğenip de içerik girme konusunda yardımcı olmak isteyenler varsa, bana ulaşabilirler.

Ben bir yandan kodları yazarken bir yandan da içeriği küçükten eklemeye başladım ama açıkcası eklenmesi gereken baya bay bir turnuva fln var.

Sanırsam sitenin tam olarak kullanılabilir haline ulaşması bir iki ayımı daha alacak, yapılacaklar listem hayli kalabalık.

http://www.hearthbreak.com/

Not: ana sayfanın tasarımına henüz başlamadım, mevcut içeriğe turnuvalar sayfasından ulaşabilirsiniz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kucuk bi update yapayım;
* eksik bi kac fonksiyonaliteyi daha bitirdim, ör. edit fonksiyonu kullanıma hazır.

Şu anda site daha çok yeni ve ciddi anlamad community desteğine ihtiyaç olduğundan oyuncuları çekebilmek ve içerik girebilmeleri adına, sisteme oldukça kapsamlı bir REST api interface yazmaya da başladım.

Sitede yer alan hemen her türlü bilgi (oyuncu, turnuva, seri vs vs) bilgisine api ile erişmek mümkün olacak; https://www.hearthbreak.com/api/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Cok guzel site olmus. fazla ilgilenmesem de HS ile soyle bir gezindim ilgilenen birinin kesin takip edecegini dusunuyorum.

Bir tek sey gozume takıldı.
Players listesinde oyuncular(ya da kayıtlılar işte) ismen sıralanıyor. Bir filtre de goremedim. Online olanları filtrelemek ye da online a tıklayınca onlineları uste "sort" etmesini saglamayı yapması guzel bir feature olabilir. Hem de belki bu sayede online streamerlara "reklam yapmıssın" gibi olacagından belki de streamerların da ilgisini ceker.


ha zaten direk live streams varmıs yukarda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...