Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

206 kaputtan duman


GokTuRK

Öne çıkan mesajlar

ya arkadaslar az once bir sorun yasadim gece olduğu icin bisey yapamıyorum ama kafam takildi birsey diyin bana

Disardaydim araci otoparka koydum dondugumde arabanin altinda su vardi akmis baya baktim bi yersen damlatiyor. Allag allah dedim calistirdim ciktim benzin alicaktim benzincide suyu kontrol ettik suyu bosalmis. Yeniden su koyduk. Sonra eve geldim. Kontgi kapattim indim kaputtan beyaz duman cikiyor actim kaputu hemen baktim su koydugumuz yer ve altından beyaz duman cikiyor su buhari sanirim ama koku da var alyina baktim suyu da bisaltmis baya su akiyor oluk oluk. Bekledim biraz gecti Duman. mecbur gece diye kapattim ciktim ama biye olur ki ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

motor suyu hortumları var motora giden vs. onlardan biri ömrünü tamamlamış, su kaçırıyodur. kısa sürede su haznesi boşalıyo ise kaçak çok büyüktür.

çok dikkat et motoru kitletme, sabah gün ışığında kontrol et kaçakğı bulmaya çalış. duruma göre su ekleye ekleye tamirciye gidersin.

yanına bi kişi al sürekli su takviyesi yaparak yol alman gerekecek ya da çekici çağırabilirsin. ama sakın bişi olmaz diyip aracı uzun mesafe kullanma o halde motoru yakar kitletirsin haberin olsun.

206 motoruda nerden baksan 3 -4 k civarıdır yamulmuyorsam
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

GokTuRK said:

Valla hararet gistergesi 70 deydi 80 e cikti benzinlikte su koyarken 90 a yaklasiyordu su koydum duzeldi ama iste durduktan sonra sikinti okdu. anlamadim kafam Karisti. O değil radyatör yeniydi 1-2 aylik. Motora bisey olmus mudur tek dusuncem o


yok o kadar kolay yanmaz motor. sen aracı çalıştırma dursun sabaha kadar, gündüz gözüne bakarsın.

sabah su haznesine bakarsın, aracı park ettiğin yere bak ıslaklık var mı? ama çok zorlamadıkça kitlemez motor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam motora bişi olmaz zaten su haznesinden hariç motorun içince devirdayım yapıyo su.

yani bişi olmamıştır motoruna, motor suyu sıcaklığı 90 C civarı olduğu için ve dışarı boşalınca haliyle çok yoğun buhar oluşturur.

sıkma canını 20-30 tl lik bir hortum değişir en fazla bi de işçilik falan çok masraf çıkarmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkür ederim yorumlar için öncelikle.

araba için usta getirttim bugun. baktı su haznesinin kapağı açık kalmış bi sorun yok dedi. emin misin bak bişey yanmış olmasın deidm. yok ne yanacak dedi. akıtıyordu dedim. kapak açık kalmış ondan dedi. gitti. ?!?!?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...