Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik ve göz


Alcest

Öne çıkan mesajlar

Askerliği 2 sene için tecil ettirmiştim.Mart ayında bitiyomuş tecil süresi bu hafta göz için sevk alıcam. İnternetde ufak bir araştırma yaptım 2 gözün derecesi toplamı 14+ ise muafsın gibilerden şeyler okudum.Benim 16 civarıydı en son ölçümde.Var mı kesin bilgisi olan 14 üstü ise direk muafsın deyip yolluyolar mu kıllık çıkarma ihtimalleri var mı yoksa ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Muafiyet için tek göz 11 veya çift göz toplamı 14, astimat 2 ile çarpılıyor (5 miyop veya hipermetrop üzerine 1.5 astimatsa 5+(1.5x2)=8 olarak hesaplanıyor) diye aklımda kalmış. Bi tekrar kontrol et.

Uğraştırma olayı şöyle: Hastanedeki genel yoğunluk, bugün git yarın gelcilik, sallamama, bürokrasi şu bu durumları yanısıra gittiğinde 1 dereceye kadar eksik ölçebiliyorlar muafiyet vermemek için, birkaç kişinin başına geldiğini gördüm. Doğru ölçtürmek için kasmak gerekiyor. O yüzden denk geldiğin doktora bakıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

askere gittikten sonra böyle rapor aldım. gitmeden önce böyle muaf olunduğunu bilmiyordum, bilsem o zaman almaya çalışırdım.
ilk önce acemilikte ölçtüler, sınırın altındasın dediler rapor vermediler. iki gözün toplamı 15'i geçiyor benim heralde yanlış ölçtüler diye düşündüm ama ölçen adam binbaşı olunca gıkım çıkmadı doğal olarak.
usta birliğine gidince bir daha hastaneye gidip ölçtürdüm bu sefer doğru ölçtüler raporu aldım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...