Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TED (Talks) / Konferansları


vivavale

Öne çıkan mesajlar

evet değerli patiler, bu hafta izinliyim evde kafa dinleyeyim dedim biraz. kafa dinlemekten kasıt yatmak değil tabi. meh

din konusunda araştırmalara devam ederken uzun zamandır aklımda olan TED konferansları ile ilgili bir topik açmayı düşünüyordum, fırsattan istifade edeyim dedim ve patide TED konferanslarının topiği olması gerekir bunun yeri de Bilim & Teknik tir diye düşündüm.

Nihayet topiği ete kemiğe büründürmek bugüne nasip oldu. bu girişten sonra topiği açmanın verdiği sevinçle ilk paylaşımları ben yapayım dedim.

videodaki kadın Lesley Hazleton, araştırmacı yazar bir teyzemiz. uzun zamandır büyük hayranlıkla takip ederim kendilerini. kur an ve Muhammed Peygambere çok farklı bakış açısı bulunmakta. yabancı olmasına rağmen kur an ı bu kadar sade bir çeviri ile fikirlerinde kullanması beni çok etkiledi. bu vesile ile TED konferansından bir kaç kesit buraya ekleyeyim.

Tabi ki bu topik din topiği değil o yüzden TED konferanslarında ilginizi çeken konuşmalar olursa buradan paylaşabiliriz.

hadi başlayalım.

konferanstan bir kaç kesit



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

başlık ılımlı goygoyu olarak değiştirilebilir. gerçek islam için ışid'i takip edin. en yetkili abi onlar. kafa kestikleri için de değil. dobra oldukları, öze döndükleri için.

şükür olsun allahıma bugünleri nasip etti de konuyla birebir alakalı bu vidyoyu sizlerle paylaşabildim.

vidyodaki adam islam devletinin emiri. hayatını islama adamış bir şahıs, bir mücahit. peygamberin vizyonu dışında bakış açısının oluşturduğu tezatı dünyaya anlatmayı misyon edinmiş bir şahıs. kuranı delikanlı gibi pratiğe döküşü beni çok etkiledi.

http://www.youtube.com/watch?v=VOORW63ioY0
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

inanma ihtiyaci duyuran suphelerin olabilir. olumden sonra ne oluyor mesela, hayatini bu supheyle gecirmek yerine, cennete gidiyoz olmla kapatiyo. tabi gunumuzde daha suphe duyamadan agzina sokuyolar bunlari o yuzden garip gelebilir. inanclarin baslangici olarak dusun supheyi, musluman olmak olarak degil. kadin ne anlatmis bilmiyorum asdf.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şüpheye ben de katılmıyorum ama şu da olaiblir, bugün biri geliyor diyorki, niye inanıyorsun ki? yok öyle bir şey hiçlikten geldik hiçliğe gitcez, olay budur, takıl yaşa hayatı diyor, tam ikna oldun, o arada daha önceden aile veya çevreden de duymuş olduğun, inanmazsan ölümden sonra cehenneme gideceksin, falanca gün orda yakılacan,işkence görecen ve her birgün bir asır gibi gelecek, şeklinde olan söylentiler, seni şüpheye düşürür, korkarsın belki de mi? dersin, o tereddütü yaşayıp inanca kayabilrsin.
ama bunun tersi de doğru, acaba ya yoksa tanrı diyip diğer tarafa da kayabilrsin? bilemeidm.

ama inancın temeli bence korku olabilir. illa cezalandırılmak dğeil, hiçlikten geldiğini düşünmek ve bu bilgiyle yaşamak, ve belli bir insan ömrü sonra yokolup gidecğin duygusu insanı korkutabilir. ya da daha yüce bir yaratıcıya sığınma, özellikle yanlız hissettiğin,o küçük hissettiğin anlarda...

zaten en başında da korkuyla çıkmış, ateşten kork ateşe tap, şimşekten kork gökyüzü tanrısı de...tanrılar depremde yerlatı savaşı veriyor de...falan filan.
evet korkudan yana kullanıyorum.
Cuce said:

merakle supheyı karıstırma ama.

evet inanc merakın ıcıne ediyo, daha gokyuzu neden mavi demeden yapsırtıyolar azına adamın din kitabını.

suphe lakin baska bişi, kanıt olmadan inanmam aga demek suphe demek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...