Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.81a [29ocak15]


Esh

Öne çıkan mesajlar

2600k dan sonra alacagin 9. veya 10 nesil islemciler performans acisindan sana baya fark gosterecektir ama kullanim amacina en uygun islemciyi secme zamani simdi. 

gpu olarak rtx 2k serisi haala canavar gibi, 3k serisi yeni aciklandi 3080 800 dolar diye gordum.

fiziksel cekirdek sayisi 8 ve uzeri seni uzun sure goturur. ama bugun almaya kalksan 10 cekirdek ve ustu sadece oyun oynayacaksan hic bir isine yaramaz.

bekleyecek cok onemli gelisme yok. 1 yil icerisinde 10. nesil islemci ile rtx 3xxx pazarda yer edinmeye baslayacak.

eger butcelere uygun hale getiremezlerse pc gamingi kaybedecekler.

bugun nvidia arm icin lisans aldigini okudum.

mobil islemciye el atmak istemeleri buyuk ihtimalle bu.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 ay kalmış Ryzen 4000 çıkmasını beklersen iyi edersin. Fiyat/Performans olarak fikirlerin değişebilir.  Nvidia 2K serisi şu gün için artık gereksiz bence, 3070 gibi bir GPU nun uygun fiyattan çıkacağını düşünürsek. 

Valla o dericeket reis, GPU piyasasını domine ederek topladığı paraları bu işe yatırdığını düşününce 10 yıl sürmez derim ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

Gecen sene, yillardir kullandigim HD 7950'yi RX590 ile degistirmistim. Soyle boyle idare ediyordu ama RTX 3070'ye yukseltmeye karar verdim. Asil sorum an kullandigim I5 4670k(4GHz)'yi  Ryzen 5 5600x ile upgrade etmeye deger mi? Board+CPU+Ram 500$ gibi birseye geliyor sanirsam. Quest 2 aldim ama su an sistemle performans yerlerde malesef.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Internette bunun için calculator ler var. Kendinde bakıp bir fikir edinebilirsin. Bence duruma göre %30 ile %50 arası bir bottleneck e neden olabilir. AM5 / DDR5 in tarihleri sürekli ertelenip duruyor. Çıkacağı dönem 3070 ler ucuzlar hatta yeni seriler bile çıkacak olabilir. Şu an 3070 almak senin için gereksiz masraf yani. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim CPU su an 4.2GHz de calisiyor daha ustunu goremedim malesef. 

Calculator icin rtx 2080ti kullandim;

4k %25, 1080p %60 bottleneck diyor. Bu kadar kotu olacagini tahmin etmemistim gercekten. Neyse o zaman seve seve komple sistem toplayacagiz bakalim. 

intel 11th generation cpu'lari yakinda aciklaniyor galiba. Bir kac ay bottleneck ile idare edip, benchmark sonuclarina gore ikisinden birini secerim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15-20k çok pis bir aralıkmış ya.

sistemde bazı parçaları iyisinden seçip koymak istiyorsun ama birden fiyat gök yüzüne uçuyor, 1-2 parçadan kısayım diyorsun bu sefer de "ulan bu güzelim sisteme yakıştı mı şimdi bu çöp parça" düşüncesine kapılıyorsun.

bir şeyler çıkardım ama fiyat 20'yi buldu, biraz daha optimize edebilecek miyim bir bakıp öyle koyayım buraya.

 

ne zaman almayı düşünüyorsun bir de? dolar kurundan dolayı hemen git bugün al derim normalde ama 3070 falan giricek ülkeye yakın zamanda. onları beklemeye değebilir (bu sırada dolar 12 de olabilir)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@applev0dka aga parcalardan hic haberdar degilim 3070 f/p olacaksa beklerim zira para altin olarak duruyor sorun degil alinca en azından beni bi sure donanim derdinden kurtarsin ya da şöyle diyim 2-3 sene sonrada high end olmasa bile ortalama grafiklerle oyunu takilmadan oynatsin hos bu kıstas çok değişkenlik gosteriyor biliyorum gibi gibi teşekkür ederim uğraştığın için.

Letsgetthesunshine tarafından düzenlendi
.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3070'in çıkmasını bekle bence, hatta acelen yoksa piyasada rahat bulunabilir hale gelsin. Sonra AMD işlemcili bir sistem kurarsın. Boşuna borca da girme, ssd'yi vs. idare eder alırsın, fanlarını stok kullanırsın, ileride işlemci değişmen gerektiğinde onları da değiştirirsin. AMD işlemci al dememin nedeni de 2-3 yıl sonra upgrade yapmak istediğinde cpu + anakart + ekran kartı + muhtemelen ram değiştireceğine, yalnızca cpu + ekran kartı değiştirip geçme fırsatın olur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
  • GERGE unpinned this konu
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...