Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Topla v0.81a [29ocak15]


Esh

Öne çıkan mesajlar

39 dakika önce, Goering dedi ki:

dell veya samsung'lar gaming gibi gozukmuyor, 34" veya 49" inch monitor almazsan tabi.

oyun oynamiyorum borsaciyim dersin ? 

 //

ayrica neden salonun ortasinda kasa tutuyorsun?

hani ben de tutuyorum ama ben freelance calisiyorum.

< 3 TY. 

Ya salonda değil, içeride ama misafir de olsa çoluk çocuk içerisi dışarısı dinlemiyor ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

31 dakika önce, GONDARCENGIZ dedi ki:

abi yukarı yazdım hala neyi anlamak istemiyosun 1440p 60+ fps veren sistem, zorlayacak oyunuda 1080p açarsın oldu bitti. 300 dolara taş gibi ekran kartı daha ne istiyonuz anlamadım ? 64gb ram 2080ti mı olması lazım pc de "oyun oynamak" için. yanlış yönlendiriyosunuz insanları.

Yanlış yönlendirme falan yok olm, desktop toplamaktaki mantık farkı o zaman bu. Cyberpunk oynamak için desktop toplayacaksan benim mantığıma göre uzun vadeli götürecek bir PC toplamak istiyorsun demektir bu, çünkü triple A bir oyun için bilgisayar toplayıp orta ayarlarda oynayayım demezsin. Diyorsan ilginç adamsındır. Yani ben çok beklediğim bir oyun için bu devirde PC toplayacaksam gidip de onu medium ayarlarda ya da 1080p'de (bana göre de 1080p yeterli ama mevcut standartlarda çok da kurtarmıyor artık) oynamak istemem, köklemek isterim ultra'yı. Eh, o zaman da beklerim birkaç sene daha para biriktirir daha sağlam bir sistem toplarım. Ekran kartı dediğim gibi mecbur değiştirmek zorunda kalacağın bir parça zaten.

Senin söylediğin yanlış demiyorum, sonuçta senin yazdığın sistemden daha ucuza da alır oynarsın, fakat benim yukarıdaki sebeplerden dolayı mantığım almıyor.

-Deno- tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

10 dakika önce, Wispy dedi ki:

Ben bu monitor olaylarından çok koptum. 

Öncelik 4k olması mı 144hz olması mı ?

İkisi bir arada olan monitörler 18bin tl falanmış galiba.

2k / 144hz en yuksek beklentin bence bu olsun.

 

bende 5.0ghz delid 8700k + gtx 1080 ti var, 144hz 32:9 zorluyor sistemi oyle dusun.

4k / 144hz oynayamazsin.

 

sistemini yazarsan tavsiyede bulunabiliriz:

27"-32" arasi 2k 144hz ideal gibi bu an.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

18 dakika önce, goldbären dedi ki:

deno haklı gondar haksızsın sana laflar hazırladım. daha çıkmasına 10 ay olan oyun için şimdiden anca bin dolarlık pc toplatıyorsan medium low ayarlarda açılır oyun 1080'de. hiç öyle 1440p'de 60+ fps deme sdf. csgo dota oynuyorsan bilemem....................

abicim oraya link koydum ortalama 2k da 60+ fps almış, ben sana demiyorum cyberpunk 2k da 60+ alacaksın diye, zorlarsa 1080p açarsın diyorum, adam oradan bana 1080p orta ayarda oynarsın o pc ile diyor. LUL toşenkmi geçiyonuz.

GONDARCENGIZ tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, -Deno- dedi ki:

Tamam abi hemen Gondar'ın sistemden çek Kinjo bir tane altına, ekran kartını değiştire değiştire torun tombalak yedi sülale oynarsınız artık Cyberpunk. Donanım gurusu title'ını da Esh'ten alıyorum bu gelişmeler üzerine.

Tartışma alevlendi derken arada olan alakasız Esh'e oldu ?  

Olay sadece ekran kartında da bitmiyor. Tamamen beklentiyle alakalı bir durum. Adam 4K oynamak isterse başka 1080 yeter diyorsa başka. Ekran kartını bile ona göre değiştirmen gerekecek. Dolaylı olarak bottleneck olmayacak işlemcilerle eşleşecekler. Belki SSD yetecek belki M.2 isteyecek. 

Cyberpunk'ın demosunda bile 1080TI kullanılmış. O da ortalama 7-8K

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 saat önce, Wispy dedi ki:

Ben bu monitor olaylarından çok koptum. 

Öncelik 4k olması mı 144hz olması mı ?

İkisi bir arada olan monitörler 18bin tl falanmış galiba.

lg 34gk950f-b. 3440x1440 144hz ips rakibi yok. misafirler ne der bilemem.

PrudenT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mart ayında gtümüze kaçan mining rigdeki vega64 ü makineme takınca 2k ya geçeyim kafasıyla ne alınır diye araştırırken chg70 27" modelini aldım. Çok güzel monitör yalnız şöyle sıkıntıları var;

- Freesync 2 açılınca karanlık sahnelerde motion ile reverse ghosting dedikleri olay oluyor, firmware/driver vs hiçbirisi çözmedi bu durumu sadece standart freesync engine seçilince düzeliyor.

- Monitör standı ne kadar güzel gözükse de bence kullanış açısından hem çok yer kaplıyor hem de masanızı otistik bir biçimde sabitlemediyseniz ve benim gibi eli ayağı çok oynayan biriyseniz sürekli ekran titriyor, ya duvara sabitleyeceksiniz ya da masayı çok ciddi biçimde 0 titreme olacak şekilde ayaklarını sabitleyeceksiniz. Çözümsüz bir durum değil ama görsellik için kullanıştan ödün verilmiş bence tasarım kusuru.

- HDR destekleyen oyunlarda gayet keyifli (Hellblade ve Forza da deneyebildim oynadıklarımdan) fakat sorun şu ki windows 10 da hdr açtığınızda oyunda istenilenini alsanızda masaüstünde renkler washed out ve cursor gri oluyor mecburen kapatıp yeniden açmak gerekiyor HDR'ı her oyuna gir çıkta. Rahatsız edici bir durum, çözüm hala yok işin kötüsü nette de pek aynı durumda olandan şikayet göremedim benim alet mi sıkıntılı bilemiyorum.

Bunlar monitörün tek sıkıntıları geri kalan herşey 10 numero. Şu üstte saydığım sorunlara benzer şeyler yaşayıp çözüm üretenler olduysa, paylaşırlarsa çok sevinirim. Belki 1 ve 3. sorun alakalıdır bilemiyorum display port değil hdmi çıktı kutudan onu kullanıyorum birde display port ile denemek lazım.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kafanda sistem oluştur yeni cpular çıkınca ona göre bir defa daha düşün. Şu anda en temel sorun GPU ve fiyatlandırması. Cyberpunk recomended ne ister optimizasyon nasıldır ona göre değişir ama 1070 altında muhtemelen çöp olur gibime geliyor. 2 nesil gpu oynattırırlar büyük ihtimalle orta üst fpsde. 1660ti fiyatları ne alemde acaba gddr6 var mesela onda.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde GERGE tarafından bu konu kilitlendi
  • GERGE unpinned this konu
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...