Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eski/ikinci el kitaplar


Promenader

Öne çıkan mesajlar

ikinci el kitapçı ve sahaf başka şeyler. sahaf dediğin kişi bir kitaba bakıp ona satış fiyatı belirleyebilecek, değerini belirleyebilecek, kitabın durumu ve içeriği üzerinden belirlediği fiyatla o kitabı tekrar okuyucuların koleksiyonerlerin ihtiyacına sunabilecek kişidir. kitabın yeni baskısı olup olmaması, cildinin kalitesi (eğer ciltliyse tabi), kitabın basıldığı veya elde yazıldığı dönemde ne ifade ettiği gibi şeyleri ve daha fazlasını bilir sahaf. ikinci el kitapçı ise kağıt toplayıcılarının dükkanına getirdiği yeni ay serisini kitap başına beş on liradan tekrar satışa sunan kişiye denir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İzmir'de bit pazarı leş fiyatlar yüksek,istanbul ve izmir'de dolaştığım sahafların çoğunluğu bilgisiz. İkinci el kitapları sahibinden.com'da kullanıcılar satıyorsa veya ikinci el kitap satışının olduğu forumlardan temin etmek çok daha mantıklı. nadir kitap'ta ikinci el kitaplar ziyadesi ile tuzlu hiç normal fiyata bulamadım.

Mesela Mısır'da ikinci el kitaplara sardım orada da çok ucuzdu mesela 1900,1870 yılına ait 4 kitap aldım toplam 6 lira verdim. Arkadaş nat geo'nun ilk sayılarını kıstırdı gözümün önünde oda 10 lira vermiştir.Tamam Türkiye'de bu kadar ucuz olmasını beklemiyorum ama ziyadesi ile tuzlu fiyatlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...