Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crowfall


Certhas

Öne çıkan mesajlar

3 saat önce, omersem dedi ki:

bende oynadım bir süre ama dediklerinin % 80 nine katılsam da, animasyonlar bence çok kötü özellikle spell ve skill animasyonları. content yok derecesinde. contentsiz backroundsuz oyun 2 aydan fazla yaşamaz. bunlar düzelecek diye bence hiç bekleme çünkü para bitti. hype bitti ve öyle 3-5 kişilik ekiplerle olmaz o işler. bir polish atmak istesen oyuna en az 20 kişilik ekip lazım bu boyuttaki oyunlarda. NW geliyor şu an bu adamlar iyice geriye düşüp unutulma tehlikeleri çok yüksek ben bu oyunu takip etmeye başladığımda yıl 2016 y dı. geldikleri nokta 4 yılda çok yavaş ki fun dediğimiz kitle bıraktı zaten.

 

yani fazla uzatmadan diyeceğim bu oyunu ya gider babalardan biri dağıtımını alır para gömer bişeye benzer satabilecekleri ya da şu anda ne görüyorsan orada kalır. yakın zamanda 20 dolar verenlere şunu veriyoruz bunu veriyoruz diye başlarlar. star citizen furyasından kalan 3-5 oyundan birisi buda. bide Ashes of creation var hala ne koparırsam kar diyen. yakında bunlarında nefesinin kesileceğine eminim.

bu arada para olunca kalite akıyor demeden geçemeyeceğim. NW preview indirdim giriş ekranında ki müziği bile bir 10 dakika dinledim galiba. 

crowfallda varmıydı intro müziği hatırlayamadım ?

Karşılaştırdığın oyunlar bütçeleri, amaçları, türleri ve target aldıkları kitleler noktasında o kadar farklılar ki. New World yapımcıların hardcore pvp oyunu yapacaz diye yola çıktıkları ve Amazon'un baskıyısla son anda 180 derece döndürdükleri bir mmorpg. Sözde hardcore pvp oyunu olacak oyunu pvpve mmosuna çevirip pve için yereli content olmadını fark edip ertelemek zorunda kaldılar. Şimdide acele bir şekilde pve contenti eklemeye çalışıyorlar oyuna. Crowfall başından beri pvp kitlesini hedef alan pveyi en ufak şekilde bile hedeflemeyen hardcore pvp ve rvr oyuncularını çekmeye çalışan basit yapılı bir indie oyun. Oyundaki tek pve içeriği leveling, gathering ve craftingden ibaret. Bide şurda burda ufak bossumsu varlıkları var millet gold kassın diye.

PvP oyununda ne contentinden bahsediyorsun anlamadım. Şuan Crowfall'da Albion'un ilk çıktığı dönem sahip olduğu pve contentin altında bir içerik yok. Bir tek Albion'un lafta dungeonları yok. Bu oyunu oynayacak kitle hardcore pvp ve rvr oyuncuları. Ben yıllardır hergün RoR oynuyorum. Kıçı kırık bir private server. Benim gibi oynayan binlerce oyuncu var. Archeage'den daha popüler bir private serverdan bahsediyorum. Ben yıllardır bu oyunda ne yapmışım her gün? Oyuna girip chatten hangi haritada aksiyon olduğunu sorup veya guild warbandı var mı onu kontrol edip pvp yapmışım. Başka hiçbirşey yok. Ben ve benim gibi bu türe aç binlerce oyuncu var CU ve Crowfall gibi oyunları bir umutla bekleyen. Bu oyunda da yapılacak şey aynı.

Gidip indie bir oyunu AAA bir Amazon oyunuyla karşılaştırıyorsun. Verdiğin örnekler daha hiçbir somut içerik ortaya koymayan yapım aşamasındaki oyunlar. Daha iyi indie örneklerde var piyasada Albion, PoE ve Warframe gibi.

Ekip işini adam gibi yaparsa şu oyundaki eksikliklerin giderilmesi 4-5 ayı anca bulur. Optimizasyon düzeltilip quality of life içerikleri eklenecek o kadar. Tek yapmaları gereken betayı iyi değerlendirip bu eksiklikler giderilmeden oyunu çıkarmamak. Ki paylaşımlarında gördüğüm kadarıyla söyledikleriminde fazlasıyla farkındalar. Umarım çıkışı aceleye getirmezler. Tek isteğim bu.

Piyasa mmosuzluktan kırılırken mmo bekleyen oyuncuların hala sanki 2010-2012 yıllarındaymışız gibi ona buna burun kıvırıp böyle herşeye önyargılı bakmaları aşırı garibime gidiyor ya. Körü körüne her oyunu alıp destekleyin demiyorum tabiki ama bekleyin bi ne olacak görün ondan sonra konuşun. Daha iyi olur. Albion patlar kötü diyen bir sürü insan vardı hem burda hem Reddit'de. Oyun şuan tıklım tıklım oyuncu kaynıyor ve her geçen gün deli gibi content almaya devam ediyor.

yazuach tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

umarım dediğin gibi olur. Son 4 yılda senin şu anki beklentindeki hızın % 5 i ile ilerlediler. Bundan sonrası için yaklaşan mmo ların altında kalmazlar. piyasadaki boşluğun çok fazla firma farkında ki bunun başında Amazon geliyor. Lost Ark ın avrupa dağıtım haklarınıda aldılar. adamlar nereden para kazanacaklarını biliyorlar

 

bol şans

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

he farkındalar ondan GaaS 2 oyun batırdılar şimdiye kadar. biri iptal oldu ötekisi beta'ya geri döndü komada. batı'da kore mmo'sunun kitlesi bellidir. o ön yargıyı kıramazsın, üstüne p2w'ini engelleyecekler mi vs.

Alıntı

I'm Korean and there are only few people playing this game. I asked them why you quite playing LA and they said balance patch ruined the game. And that is the main reason why they quite. Why patch was awful? Few developers who participated from the beginning were fired from company. That causes awful balance patch and people gone.

çok biliyorlarmış dsdf

bi de lost ark goygoyu yaptık ama smilegate'in yeni fps'i crossfire da olabilirmiş getirecekleri oyun belli olmaz yani.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

Adamın redditte söylediğine göre videoyu çekerken vsynci açık bıraktığını unutmuş. Performans konusunda videoda gözükenden çok daha iyi durumdaymış oyun bu patch ile birlikte. Görsel olarak özellikle ışıklandırmalarda ciddei gelişme var. Map gerçekten berbat durumdaydı. Açtığınızda nerede olduğunuz, nereye gitmeniz gerektiği hakkında falan adam gibi hiçbir bilgi alamıyordunuz resmen. Bu hali fersah fersah iyi olmuş. Bu patch ile birlikte mountta geliyor. Ben beğendim mount tasarımını falan. Hoş duruyor. Bakalım betaya gelsinde patch bir denemek istiyorum neler değişmiş. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

bedava key dağıtıyorlar alan yok 7310 adet daha varmış. zamanında yazdım bana tepki gösterdiler. bu oyun ölü. o combat efektleri, bitmeyen combatlar, über sığ content ve lore ile mmo olmaz. adam kanatlı çok güzel modellenmiş bir hero ile oynuyor. skill effecti marionun attığı ateş tükürüğü aynı. hangi kafada yapmışlar anlamadım. bedava versinler oyunu serverda oyuncu bulamazsınız 2 ay sonra. mmo ve bu tür oyunları 20 yıldan fazla zamandır oynuyorum. neyin patladığını ve neyin adının bile anılmadan öldüğünü çok gördüm. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

bi ara bi closed betasına girdim ben bunun. hiçbi şey anlamadım, çok da bakmadım ama yanlış anlamadıysam bu standart mmo tarzı değil ya. instance tabanlı bi şey gibiydi, mod mu ne bişi seçiyoduk en başta. zaten çok da anlamadım, bu ne ulan diyip kapatmıştım.

kontroller falan da bi yavandı. hayırlısı bakalım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet kontroller konusunda haklısın azıcık yavaş combat özellikle koşma falan normalde combatta animasyonlar çok ağır geliyor bana. ve evet normal mmo değil. Mesela birisinin Krallığına gidip vendorlarını karıştırıp güzel item bulursan çekebiliyorsun. Adamın Krallığında gezip yaptığı yapıları falan görebiliyorsun muhabbet için falan gidiyorsun Albion onlinedaki adalar gibi biraz. Bir de Senaryolar var senoryalar ise garip anlatılması ama Conquer bittiğinde o senaryo da bitiyor. Karakterin her zaman kalıyor ve her yerde kasabiliyorsun karakterini. Biraz oynayıp mantığı anlayınca çokta kötü bi mantık olmadığını algılıyon ama zaman harcaman lazım. Crafting falan çok ilginç ve çok farklı. Bir de pvp Mapi var işte Oraya girip 3 tane farklı faction ile (moon sun earth) Daoctaki gibi kale ele geçirip orayı locklamaya calısıyorsun ve normal pvp yapıyorsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nesi eskidi hacı dayı? yani insanlar hala eski oyunları oynuyor mmo olarak. Mmo kitlesine koreden gelen mmolardan bıkkınlık geldi insanlar eski şeyleri oynayıp duruyorlar wow daoc knight albion gw2 eso. Doğu mmosunu animeci tipler oynuyor hep o yüzden 10k 15k dan yukarı çıkmıyor playerları. Ben sıkıldım artık doğu mmolarından acıkcası.Çıplak ablalar animemsi suratlar Göz yoran efektler Bozuk classlar yeter artık. cash shop bahsetmicem.

 

he senin de beklentin Yarı cıplak ablalarsa deneme bencede xd smaefmna

phoenix_daoc tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...