Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pazarlık skilli geliştirilebilir bir şey mi?


dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

İşte öyle olmuyor bir malın maliyeti 3 kuruşsa o adam satışa o malı 12 kuruştan koyuyor,göle maya çalmak gibi ya alan olursa. Ben o adamı gözünden tanıyorum diyorum bak abi elinde kalıyor, al şu parayı kafan rahat etsin bu mal böyle çürür gider diye dil döküyorum eğer mal uzun süre beklediyse geçerli oluyor öbür türlü tek kuruş indirmiyor sonuçta oraya koyduğu mal onu zarar ettirmiyor diye düşünüyor nede olsa hala orada illa satın alan olacak.

Tabii bütün esnaflar böyle mi ? değil bazısı var hakikaten indirimini de güzel yapıyor,davranışı da gayet düzgün oluyor,karını da maksimize etmiyor 5 liralık malı 30 liradan koymuyor 8 liradan koyuyor. Bone'nin dediği mevzu çok büyük alış ve satışlarda geçerli bir önerme sen malın maliyetini biliyorsun adamın getir götürünü ve karını kafanda hesaplayın bence bu hem karşı tarafı kar ettirir hemde ben uyguna alırım dediğin mevzular. Öbür türlü kitap,kırtasiye ürünleri,pazar pek öyle olmuyor sahaflara yıllardır sövüyorum mesela toplu mail gönderiyorum ttk'ya mesela baskısı biten kitabı bastırın diye telefonla arıyorum basın çakallara bırakmayın diye öyle öyle halil demircioğlu ile Arif Müfid Mansel'in kitaplarını tekrar bastılar tabii ki ttk'dan aldım fiyatı 14 lira koca kitabın sahafta 80 liraydı 80 indir bakiyim sahafta o kitabı 14 liraya 20 liraya indir 14'ü geç mümkün mü ? Değil adam 80'e koyduysa en fazla 40 liraya indiriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat bilmek gene o zaten. Kitabın maliyeti 14 lira diyorsun. Adam 80'e satıyor diyorsun. Burda arz talepide maiyete yane malın fiyatına katman gerekli. Basımı durmuş bir kitap olduğunu biliyorsun. Bununda fiyatı arttıracağı ortada. Onuda düşünmek lazım.

Tok esnaf olayonda ise yapacak bir şey yok. 3x karla satayım öbür türlü oturayım diyen esnaf var ona yapacak bir şey yok açıkcası. Selametle diyip yandaki dükkana girersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pazarlık sünnettir yahu :) Bence biraz kandan elir, aa bak pazarlık yapıyor çingene kafasından çıkmak lazım.

Mesleki eğitimlerde var,biz yangın sistemlerini pazarlayan hödüğü hitab şekilleri kursuna yolladık ardından pazarlama eğitimi aldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bikaç ipucu veriyim. en önemlisi almaya hevessiz görünmek. öyle geçerken gördüm beeelki alırım, bilmiyorum olmalı tavrınız. ayrıca cebinizdeki paradan emin değilmiş gibi olmalısınız. o kadar çıkar mı hmmm fatura yatırcaktım onada para ayırmam lazım gibi tavırlar yapmalısınız.

mesela bu ay iki kere pamukkaleden bilet aldım. düz fiyatı 85 tl ikisinide 60 tl ye aldım. içeri girince bilet alcam demedim kapının ucunda durup her an çıkacakmış gibi yaptım, fiyat sorcaktım dedim. adam anlatırken işte tekli koltuğumuz var otobüsümüz şöyle böyle felan diye yok yok fiyat uygun olsunda önemli değil dedim. birazda böyle cebindeki paradan tedirgin görününce kaçırmamak için artık verebileceği en düşük fiyattan verdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

yok o çoğu durumda ters teper. o zaman senden zaten ümitsiz olur satıcı. bundan para çıkmaz diye düşünüp kafasında baştan bitirir pazarlığı. ayrıca öyle pis görünümlü olanlara karşı beslenen antipati de devreye girer.


başlığı açan eleman herhalde 10 20 lira için yapılan pazarlıklardan bahsetmiyor. yani bi bilet alıcam ya izbe gibi kapılarda dolaşmak, işte param yok en uygunu rpsi yapacağıma gider diğer firmalardan da fiyat alacağımı söylerim biter gider. sonuçta otobüs bileti satan bi yerse muhtemelen yanında da diğer firmalar vardır. gidersin erkek gibi diğer yerlerden de fiyat alıcam nedir sunduğunuz hizmetler vs daha sonra olmadı der çıkarsın en kötü. bu nedir la.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e genel pazarlık demiş başlığı açan. her tür pazarlığa uygulanabilir dediklerim. otobüs firmaları hepsi aynı. ağzından çıkacak ilk fiyatı etkilemen lazım. kız gibi eğilip bükül demedimki ben. erkek gibi de alıp almak istemediğinden emin olmayıp hmm buna bu kadar bütçe ayırabilirmiyim diye düşünebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aslında yaş küçük olsa iki durak var bu işin öğrenileceği. biri kapalıçarşı ötekisi tuzla tersaneler bölgesi. pazarlığın her tür pisliğini öğrenirsin burda. abimden biliyorum. tanımasam ne puşt herif dicem. satış müdürü, tam kendine göre mesleği icra ediyor. doğuştan gelen bi puştluk var zaten ama üstüne bir de kitaplar okuyarak kendi kattı. onda gördüğüm en belirgin özellik pazarlık yaparken fiyatı kıracaksa acımadan fiyatı çakması. ben bu kadar veririm der almaya niyetli olduğunu ancak bi kuruş daha fazla vermeyeceğini hissettirir. sonunda da alır. tuzlada 'abi çok güzel matkap seti, sana 165'e bırakırım' diyen üçkağıtçıya 25 keat sıkıştırıp göndermişti hiç unutmam sdfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...