Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yazarlar hangi formattan ne kadar kazanıyor?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

Mithat said:

O zaman en sağlıklısı direk ingilizce yazıp , para kazanırsa türkçesini yazmak olabilir.


iyi para kazandırabilecek (okuyucuya ulaşıp ona keyifli vakit geçirtebilecek) bir kitap yazabiliyorsan ve bunu bastırabiliyorsan veya self published olarak ortaya koyabiliyorsan dönüp bakmazsın türkiye piyasasına

adını sanını duymadığın self published yazarlar var internet forumlarında, aylık $2000-3000 gibi paralar kazanabiliyorlar ve gündüz işlerini bırakıyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bi ara (ki hala devam ediyor mu bilmiyorum) erotik kitap yazıp satma modaydı , 50 tane 100 tane birbirine baya benzeyen kitaplar yazıp böyle fikir aynı kişiler ve yerler değişip yayınlıyodu millet. O zaman deli para kırdılardı.

In a parallel world , lotr /GoT falan gibi kendi dünyamı yarattığım bir kitap yazıp internetten ordan burdan derken meşhur olurdum ama dediğim gibi , kitap okumaya üşenir hale geldim , yazmak anca rüyaaaalaaar , rüyaaalaaar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İngilizce yazınca tüm kapılar önünüze açılacak sanan varsa aranızda yol yakınken memur filan olsun imkanı varsa.

Yazarlık ülkemizde para kazandırmayan bir meslek ne yazık ki, sebebi ise bildiğiniz gibi okuma alışkanlığının yok bibi bir şey olması. Ortalama yirmi liraya satılan bir kitap, ilk kitabınızsa zaten yayınevi max 5 binlik bir anlaşma imzalar. Yani 5 bin basılır, onunda %10 u size kalır satılırsa. Baktılar kitap tutuyor, beş binlik bir anşalma daha imzalarsınız, belki yüzdenizi bu konumda yükseltebilirsiniz. Basım devam ederse anlaşmalar da ona göre şekillenir. Yalnız uyanık yayınevleri ilk kitabını bastıracak yazarlara verdikleri sözleşmelerde genellikle "her türlü hakkı veriyorum" vari maddeler koyduruyorlar. Hani çok tutuldu bunun filmini yapalım dediklerinde hooopp gitti film hakları.

Şöyle şöyle bir kitap varmış, bunun gibi bişi istiyorum diyen yayınevleri patronları var ülkemizde. Bakkal mantığıyla işletiliyor anlayacağınız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

geç kaldım ama geldim : )

-bildiğim kadarıyla- çok büyük yazarlar türkiye'de %15 gibi bir şey alıyor. zaten yayınevi olmadan türkiye'de kitap çıkarmak, o kitabı satmak öeh cümleyi bitiresim gelmedi.

üçüncü kitabım şu an satışta. e-kitap işine hiç girmedim. çok ciddi paralar kazanmadım. "popüler" nitelikte değil yazdıklarım. o yüzden buralardan gören, okuyup tavsiye eden, rafta dikkatini çeken -nadir- insanlar okuyor beni. yani kitabım satsın diye bir kaygım olmadı. yayıncılarım da "satacak kitapla gel bana" demedi hiçbir zaman. sırasıyla: şiir, deneme ve öykü türünde kitaplar çıkardım. ülkemizde nitelikli şiir çok okunuyor. yahut "sevmek sevmekse (...)" diye giden deneme kitapları.
sürükleyici romanlar, markalaşmış yazarların yazdıkları -tür gözetmeksizin- yok satıyor.

benim yazdıklarım da değerli diyorsanız ilk kitabınız -naçizane tavsiyem- roman olmalı. tüccarlar hariç çoğu yayınevi şiire yaklaşmıyor bile.

geçtiğimiz yıllarda elif şafak yılda 2m tl kazanıyor diye haber yapılmıştı. o listede kahraman tazeoğlu da 1m tl kazanıyormuş.

ülkede kitap işinde iyi para var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onlar sözleşmelere göre değişiyor.

mesela yayınevi der ki ilk baskıyı 10K yapacağız, ikinci baskımız 250K olacak, ikinci baskıya girer girmez sana %12,5 ödeyeceğiz. ikinci baskıya girdikleri gün 250K kitap satılmış gibi sana para öder.

20 lira ise kitap 625K tl para öder. (yamuluyorsam düzeltin, matematiğim tırt)

reklam, söyleşi, programlar da cabası.

yeni bir yazarsındır, sana para ödemez, 500 tane kitap yollar.

çok büyük bir yazarsındır, sözleşmenden kimsenin haberi olmaz : )
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...