Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiye - ninja scroll / ninja scroll TV


hired_gun

Öne çıkan mesajlar

ninja scroll : tek 94 dakikalik bir filim.. 93 yapim olmasina rağmen anime'de samurai faktorunu hala en iyi işleyen filimler arasinda yer almaktadir .aşiri vahşet ve kan içersede olsundur , kibagami Jubei cooldur süperdir , ayricA diğer ninjalar , "way of the ninja" konsepti , ambians ve eşsiz ninja teknikleri çok iyi işlenmiştir ... başyapittir [hline] ninja scroll TV ise populer filmin 2003 yilinda TV ye 13epsx24dk olarak aktarilmiş halidir.. kahramanimiz jubei biraz daha konuşkan olsada yine ağır ve coolluğunu bozmamiştir , istemeden kendisini kayip krallığın hazinelerini arayan 2 güçlü grubun arasinda maiden of light'ı korurken bulur..bol kan çıkar , güzel ve eşsiz dövüş teknikleri her bölümde yerini alır ....[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bayağı merak ettiğim bir anime, gel gör ki bilişim teknolojisinin ancak müzelik hizmetlerinden faydalanabildiğim için anime sayfalarına öküzün trene baktığı gibi bakabiliyorum maalesef. halimi vaktimi biraz daha iyileştirebilirsem belki buradan bir yardımsever karşılığını alarak bana cd'ye çekebilir..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Sam: Don't go where I can't follow!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 ay sonra ...
  • 6 ay sonra ...
Gerçekten süper bir animeydi. Hatta izlediklerimin en iyisiydi. Benzerleri animeler biliyormusunuz?[signature][hline]There is no Emotion; There is peace
There is no ignorance; There is knowledge
There is no passion; There is serenity
There is no death; There is the Force

Obi-Wan "Ben" KENOBi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ninja Scroll söz konusu oldu mu genelde susmayı yeğlerim ama kısaca ne düşündüklerim :

1- Jubei karizmadır , cool'dur : Orası doğru ama Jubei hakkında yazacak başka birşey yok mu Allah aşkına? Roninliği ve Lone Wolf & Cub gibi Ronin tabanlı manga'larda bahsi sıkça geçen kaderin karma'sı ile alakalı "lanetlenme" olayından neden kimse bahsetmez? (Ki bu Ninja Scroll'ün en kayda değer özelliğiydi)

2- Savaşlarda heyecan öğesi -bence- yoktur , normalde her biri Jubei'yi düzinlerce kez öldürebilecek yeteneklere sahip düşmanların topu topu 2-3 dakikalık savaşlar sonrası nasıl komik derecede kolay şekillerde öldükleri ve bazı insanların -örneğin ben- bu Anime'den nasıl soğudukları gözleden kaçmamalıdır.

3- Ninja Scroll çıktıktan sonra bu tarz alternatif dünya işleyen kanlı-canlı , kesmece animeler adeta mitoz bölünmeyle çoğalmıştır ki bence Samurai X OAV'ları dışında bence hiçbiri kayda değer değildi.

4- Gerçekçilik yok diyemem.Gerçekçilikten öte alternatif gerçekçilik vardır , mantığınıza uymayan bir nokta oldu mu "there is no spoon" diye düşünürsünüz ister istemez.Hatta arcade oyunu beat'em up'larını andıran işlenişi eklenince derinlik aramaz , "hatasız kul olmaz , hatamla sev beni" diyen bu animeyi bağrımıza basarız. (Alternatif gerçekçilik demişken , GITS de alternatif gerçekçilik örneğidir ama Ninja Scroll gibi işin b... 'ı çıkarmaz )

5- Anime ilgili başyapıtları izlememiş birçok kişi -isim vermiyorum ülkemizdeki genel için konuşuyorum- Ninja Scroll'e "gelmiş geçmiş en iyi anime" der ki bu bence traji komik bir olaydır.

6- Yurtdışındaki fanlar genelde TV serisini sevmez.

7- Ninja Scroll'ün yönetmenini severim , en sevdiğim 10 anime filmi arasında kafadan sayacağım A Wind Amnesia gibi bir yapıma imza atmıştır ki bu bence kadri bilinmemiş bir klasiktir.İzlemeyenler çok şey kaçırırlar.

Bir yargısız infaza kurban gitememek için yazayım : Ninja Scroll ortalama izleyici için iyi bir örnek ama asla bir klasik veya onun ötesi değil.Kötü olmasa da kusursuz bir yapım olmadığını da kabul etmek gerekiyor.Aksi halde fanatizm yapmış oluruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
kalima, 13 Temmuz 2004 16:32 tarihinde demiş ki:
resurrection çok herhangi bir anime
anlamsız tutarsız

jubei'nin adıondan başka ilk filme dair bişi yok


Ninja Scroll ile kesinlikle alakası yoktur Ninja Resurection'un

Zaten Ninja Scroll'ün ekibi yapmadı onu , bir nevi Ninja Scroll'ün ününden yararlanmaya çalışan korsan bir Ninja Scroll klonu diyelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jubei Samurai shadown 4 oyununda var sanırım yanlış mı hatırlıyorum?[signature][hline]The magic is in the blood, it flows from the heart. Every time you use it, part of yourself goes with it. Only when you are prepared to
give of yourself and receive nothing back will the magic work for you
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 6 yıl sonra ...
jubei delikanlı ninjaların asıdır. canavara dönüşmez, jutsu kullanmaz, kunai, tel ve kılıcı ona yetmektedir. ninja resurrection'nun kahramanı ise yagyu jubei'dir. aslında eski bir filminin animesidir. 10 bölüm olarak tasarlanmış, ama proje iptal edilmiştir. devam etseydi, jubei'nin musaşi miyamoto ile dövüşünü izleyebilecektik.

ninja scroll'la aynı tipleri kullanan Y+M, yagyuu ninja arts scroll, yagyuu ninpouchou, the_yagyu_ninja_scrolls, adflarını taşıyan bir manga serisi mevcuttur. güzel bir hikayesi var. ama dikkat edin, sm'de içeren echi sahneleri var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi güzelliği oydu zaten. yani gerçekçiydi anime. ve en çok sevdiğim şey. bi tür freakshow ortasında düz normal bir ninjanın cool bir şekilde freakleri kesmesiydi :D

SENİ ÖLDÜRÜRÜM'le kalmıyordu combatlar. sapık karakterler tecavüz falan da ediyolardı :?

öyle bişey değil mi zaten savaş? kimsenin ölmediği gay animelerdense bunu tercih ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...