Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiye'de izmir'de işsizlik, kariyer siteleri ve linkedin


funq

Öne çıkan mesajlar

işsizlikte 1 ayı doldurmama saatler kala acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diye düşünüyorum, fikir bilgi veren olursa minnettar olucam.

mezun olup yurtdışında 2 projede çalıştıktan sonra geri gelip askerliğini bitirmiş bir mühendisim. geleli 1 ay oldu işte ve iş arayışım canhıraş sürmese de yeterince hareketli olmadığını düşünüyorum. daha önce türkiye için iş aramadım çevremden ne gördüysem onu biliyorum.

eleman net, kariyer var birkaç da sitenin kendi kariyer sayfası var başvurduğum. şehir dışından yurtdışından birden fazla proje için teklif aldım ancak izmir'de kalmak istiyorum, reddettim.
öncelikle kariyer komple reklam sitesi gibi geliyor bana, yalan o ilanlar hep değil mi? aradığını falan sanmıyorum çünkü o elemanların kimseyi.
linkedin'den de ben bilişimciler dışında iş bulan fayda gören duymadım. bu fikirlerim hep yoz fikirler mi yoksa haklı mıyım? nereden aramalıyım ki başka sizce?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orc_lord said:

Yurt dışından teklif geldiyse düşünmeye gerek var mı? :)


yurtdışına gitmek istiyorum ama kalıcı olarak. yine geçici projelere çağırılıyorum ve o hayat zor. arap ülkeleri türki cumhuriyetler rusya ve şantiye ortamı falan, hoş değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani bi de işin tüm boyutlarını dusunmek gerek, makina muhendisisin bak analitik dusuncenin tavan yaptıgı bi meslek.

İzmir en başta turizm kenti, sanayi kenti degil, sanayi kenti yapmaya calısmak da yanlıs, bir kente 10 tane misyon yuklemek yanlıs, izmir izmirden ibaret, bi sehre 1 den fazla misyon yuklemeye kalkarsan bokun icine batmıs olan kocaeli istanbul gibi olur, o yuzden meslegin sanayi bölgelerine yakın yerlerde iş ararsan rahat edersin, ha eger illa izmir diyosan arge-muhendislik buroları, unıversiteler gibi yerlerde is aramanı tavsiye ederim.

bir makina muhendisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

kariyer.nette 5 aydır aynı ilanlar duruyo sanırım benim işle alakalı.
sürekli aynı firma ve pozisyon


olm firmalara para veriyolar heralde o pozisyonlar kapansa bile açık tutun diye. sen de üye olup şansını deniysun, dönmüyolar bile. hani pozisyon doldu falan bile denmiyo.

karıyer sitelerinin de boku cıktı.

liberal dünyada hertürlü orospu çocukluk mübah çünkü. amk cep telefonuna sabahtan beri gelen mesajları okuyorum, yok medlife yok ahmetler rezidans yok mahmutbey hastanesi.

bu ne abi, kim hangi götle bu reklamları dayıyo. herneyse bu başka konu ama anafikir aynı. herşeyin pazarlandığı bir ortam haline geldi türkiye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...