Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer 40K Oyuncuları


Mihailos

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

ŞEy efsanesi var bide.
Emperor eğer golden thronea hapseilmese ölecek tanrı olacaktı-melek olacaktı-ressurrect olacaktı.
Ama böle arada hapsettikleri için hiç bi bok olmuyor hatta kaosun nedenide bu. KAos golden throneu yokedecek emperor geri gelecek halka makarna bulgur kömür daatacak diyolar.
Bin bir tnae efsane var. 40K nın en güzel olaylarında biride bu biraz ucu acık. DnD gibi her tanrının götü meydanda değil.


Horus heresy serisinde var. Kaosun olay çıkarabilmesinin en büyük nedeni dediğin şey. O dönemde tanrılar kabul edilmiyor. Kaos gelip imparatorun çocuklarının kanına giriyor. "Bu adam tanrı yok diye evreni dümdüz ettirdi, şimdi kendisi tanrı olacak evrende tek güç olacak. Sizi de yalnız bırakacak" falan diyorlar. Sonra imparatorun kaosla iş birliği yaparak primarchları oluşturduğu iddiası var. Ondan sonra işler bayağı boka batıyor zaten.

İmparatorun en önemli işlevlerinden biri bu iç savaş döneminde dünyada açılan bir warp yarığını tıkaması. Ona müdahale eden olmazsa dünya çükü tutuyor zaten.

Bunun dışında o dönem hakkında kitaplar olsa da hikayeler mitoloji gibi. İmparatorun gerçekten tanrı olmayı amaçladığı kesin bir şey değil. Bir kısım savaşlarda savaşan iki taraf da zafer kazandıklarını iddia ediyorlar falan filan. Horus heresy serisinde imparatora dua edenlerin bir kısmının kutsanma durumu oluyor mesela. Fakat bu dönemde imparator kendisinin tanrı olduğunu iddia etmediği gibi imparatora tapınmak yasak mesela. Böyle bazı kilit olaylarda kesinlik yok. Okuması da zevkli. Bayağı güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

chaos döverek yok edebilir misin ki?


teori olarak materiumdaki (en azinan oyunun gectigi bizim galakside) tyranid disindaki diger tum irklarin yokoldugunu varsayarsak kaos tanrilarini ciddi derecede zayiflatmak ve/veya birkac tanesini yoketmek mumkun olabilir. cunku kaosun tapinilmaya ve ruhu olan canlilarindan gelen negatif duygulara vs ihtiyaci var guc icin. tyranid de bunlarin hicbiri yok, arada bikac hive minddan izole olmus gruplar haric kaosun etkisi de yok bunlar ustunde, boyle bir senaryoda kazanan tyranid olabilir kaos a karsi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bikac yerde varda ama hangi codex/kitap falan hatirlamiyorum.

birinde orklar nurgle un resmini kendi tanrilari sanip tapiyor ordan corrupt oluyorlar, baska bir yerde de sororitas ile gene nurgle ork warbandlari savasiyor falan orklar patladikca iclerinden nurglingler fiskiriyor blop blop
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zati ork lar genetik bir hata(daha doğrusu silah diyelim) değilmi W40k da hatta necronları necron yapanda orklar diye biliyorum (burda eski kadim bir ırk diye bahsediliyor ama necronlar gibi)

ya birde w40k bir kaç yerde trtışılyor forumda nereye yönleniyim sorularımı burda sorsam?
gerçi bayadır takip edemiyorum ama.

-orkların yapdığı büyük bir gemi vardı gorka morka mıydı neydi kendi aralarında dalaştıklarından bitiremişlerdi ne oldu ona?

-makine tanrısı necronların tanrısıydı galiba hatta marsdaydı uyandı falan deniliyordu bi ara

-tauların tarafnda insanlarda savaşıyordu şu greater goods mu ne ideolojisi.engizisyonun buna karşı önlem aldımı?

valla paylaşın işte son durum nedir her bilgiye açığım W40k da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 4 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...