Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EU 4 - Choose your story


BonePART

Öne çıkan mesajlar

Osmanlı oyunum dün bitti. İlk EU4 oynumdu. İkinciye bu akşam başlayacağım bir 4 saat oynarım sanırsam. Bu süreçte SS'lar alıp bir fotoroman oluşturacağım.
Açık söylemek gerekirse ben ilk iki fikirden tarafım çok cephe olayını Osmanlı'da yaşadım yordu bi miktar savaşmaktan çok orduları sağa sola gönderip beklemekle geçti hayatım.

HRE politikalarından hiç haberim yok. Papalığıda hiç görmedim o sebeple Avusturya olabilir.

Aynı şekilde sırf iş olsun diye 1800'de aldığım koloni techi ile attığım 3 tane sefalet koloni dışında kolonide hiç kurmadım. O sebeple birde İzlanda olduğundan erken şekilde Kuzey Amerikaya koşup Norveç üstünden bir İskandinav İmparatorluğuda olabilir.

Norveç çok zor dendi ama belki İsveçlede deneyebilirim aynı şeyi özgürlük alıp Norveçi annexleyip.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aztec değil de, dlc'ler varsa kızılderililerle oyun baya keyiflidir. Bu yerlilere özel OP binaları var, karayipler çok zengin ve kuzey amerika sayıldıgından senin kendi toprağın olarak kalıyor.

Konfederasyonuydu, Diğer yerlileri fethetmesiydi, Batılılaşmasıydı, acaba bu hibne inglizler saldıracaklar mı bana falan derken, bi bakmışın world leader olmuşun, roma için sefer düzenliyorsun gg
huron ya da cherokee iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

halt etmiş onu diyen. çini vassallaştırıp annexlemesi, baharat adalarıydı, rusya'ya doğru kolonileşmesi, zengin hint topraklarına çökebilmesi falan derken batılılaşmaya başlıyorsun. O aralar endonezya civarında avrupalılar koloni kurmaya başlıyor zaten eğer toprak kaldıysa -ki kalmıştır büyük olasılık tropikal toprakları kolonileştirmek zor, o saatten sonra ister afrikadaki kolonilere dal, ister amerikaya. Ruslarla aksiyon kaçınılmaz zaten.

Sırf avrupada değil diye yapıcak bişey yok diye düşünmemek lazım.



ben oynarken inanılmaz sık enflasyon event'ı denk gelmişti, hatta buldum; zhou, shun, manchu vassalım, herşey negzel derken
best event
based paradox,

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi
vazgeçtim japonyadan
hayattan soguttu beni
oynana bi daha töbe
isveç denicem şimdi
ufacık incik boncuk adalara gitmek için iflahım kesildi
belimi dorultamadım bide zaten
kolonileşeirken bhutanı aldım
overextenmsiondan yattım
urasamıcam bi daha save load felan
sildim saveleri
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...