Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Siradisi Bir Konu ve Patiye Elveda


Laurelin

Öne çıkan mesajlar

Sanırım hiç iletişimim olmadı seninle birebir ama bahsettiğin sıkıntıları sana bu forumda çektirecek kişilerin bu forumda barınabileceğini sanmıyorum.

Verdiğin kararlar ve bulduğun cesaretten dolayı sana hayranlıkla bakıyorum.Umarım mutlu olursun.

Ayrıca bence de kal.Gece gece okurdum bazen tarih siyaset falan yazınca sen güzel oluyordu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

Kanuni said:

Kisir erkek kadin yokmu bu dunyada..

Geni iletmek kadar olusmusu yetistirmek daha onemli. Zaten dunyada nufus sorunu var.


tamam da kısırlığı bozukluk olarak sayıyorlar. sanırım buradaki nokta birinin isteyip de üreyememesi; diğerinin ise üreme fonksiyonlarının çalışıp seçtiği partnerin cinsiyeti nedeniyle üreyememesi.

dediğim gibi bilgim yok işte sadece düşüncelerimi yazıyorum. victor bu konuda çok araştırdım dediği için mantığımın neresinde hata var diye görmek için ona sordum.
bu mantigin neresinde hata yok allah askina.

su "ama ureyemiyorlar hede hodo" argumanini yapanlari ciplak bir halde issiz bir adaya atmak lazim. okla yay bile vermiceksin, hatta imkan olacak yazi (ki kendisi de bir aractir ayni ok yay bicak vs gibi) aracigiyla ogrendigi her seyi, tum uygarligin tum birikimini, kafasina vura vura unutturacaksin oyle birakacaksin adaya. al sana "dogal" yasam, git avlan bi disi bul genlerini aktar mis gibi iste. benim gozlerim 7.5 miyop 1.5 astigmat. "dogal" sartlar altinda benim atalarimin genlerini aktaracak kadar yasayamamasi gerekiyor. bir arkadasim diz kapaklari ters dogmustu mesela, dogal sartlarda onu da dogumdan hemen sonra annesinin yemesi gerekiyordu. mavi goz ayni sekilde bir genetik bozukluk (bozukluk lafini kullanmam normalde de ornek olarak iste, gen havuzundaki normdan sapma yani) mesela, toplumdan dislamak gerek dogal sartlarda.

sirf modern hayvanlarla ayni atalara sahibiz diye milattan sonra 2014 yilinda niye bu hayvanlik inadi anlamiyorum. paran olmasa acliktan olursun hala ama dogal degil diyorsun. lafim sana degil bu arada hypothetical bi kisiye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
ad anabacıentum


http://komica.dbfoxtw.me/indiegame/src/1402986738156.jpg

DoGMeaT said:

viktoriçenin:p bikaç sayfa önce bahsettiği bir belgesel var
"benim çocuğum"
izlediğimde hüngür hüngür ağladım ben,heteroyum,trans yahut gay bi akrabam yahut yakınım da yok,ama çok etkilendim yani
herkes izlesin bence bi şekilde edinip

ayrıca oda çok iyiymiş,imrendim.


merak edenler icin "benim cocugum"

http://www.youtube.com/watch?v=36cuopw2fNA

http://www.youtube.com/watch?v=v3Rh4KYF8Cc



dana22 said:

ya bana dusmez belki ama..madem abi hacit modundan da hoslanmiyorsun.

yeni bir acc acip

viktoria olmaya ne dersin ?


20k madalyasi yalan oldu ama 50k icin umit var daha!

Aluriel said:

olmaz, madalyalar ziyan olur!


yep!
http://jamiecotc.com/ME/femshep/Lieutenant_Commander_Shepard_by_ilikeshinyobjects.jpg

PrudenT said:

hiç birebir konuşmuşluğumuz yok ama bebeliğimden beri buradayım, paticik deyince aklıma gelen nicklerden birisin.

öncelikle oturdum bütün sayfaları okudum. çok şaşıranlar olmuş da ben ilk postu okur okumaz patiden böyle ya da benzer bir tepki geleceğini düşünmüştüm zaten. hayvan olmasına hayvanız da yerimizi biliyoruz yine.

cesaretin için kutluyorum. böyle bir durumda olsam ben cesaret edebilir miydim bilmiyorum. hayal etmesi bile zor gerçi. dediğin gibi empati kurmak çok zor, içerden görmek imkansız diyebilirim yani yaşamayan biri için. çünkü bunu yaşamayan insan "olmadığın gibi hissetme" olayını tam olarak kavrayamaz. yani atıyorum ben doğduğumdan beri bünyemle sync içindeyim his olarak, hatta o kadar ki o hissin ne olduğunu tarif etmem mümkün bile değil. erkek gibi hissetmek ne demek diye sorsan cevabı yok yani. seninki de aynı hesap. ama insanın kendi hissettiği gibi yaşaması gerektiğini anlamak için her bir olayı tecrübe etmek gerekmiyor zaten. ayrıca sonunda kendin olabilmek inanılmaz bir mutluluk olsa gerek, bilincin çalışırken bunu yaşamak tam bir euphoria hissi. böyle yoğun bir mutluluğu herkes tatmıyordur hayatta, bu da bir win bence.

umarım ameliyat ve tedavi sürecin mümkün olabildiğince acısız ve sıkıntısız tamamlanır, hayatında da sana -sırf böyle bir ülkede kadın olduğun için sıkıntı verecek olanlar bir yana- bu yüzden sıkıntı verecek öküzler mümkün olduğunca az olur. iyi ki doğdun :)


tesekkur ederim :D

ilk bu karari verdigimden ve ilaca basladigimdan sonraki euphoria yi tarif bile edemem, o zamandan turkiyeye ayak bastigim ana kadar hayatimin en canli ve hayatta hissettigim donemini yasadim dis gorunusumde daha bir degisiklik olmamis olsa bile. doktorum trans balayi demisti buna :D sonra ataturk havalimanina indigim gibi narkotik tarafindan iceri "davet" edilince buyu bozuldu :D yurtta ot icen adamin kokusu bisiklete sinmis ve kopekler o kokuyu almis diye kac saat ugrasmak zorunda kaldim ahahaha

Madcat said:

dana22 said:

ya bana dusmez belki ama..madem abi hacit modundan da hoslanmiyorsun.

yeni bir acc acip

viktoria olmaya ne dersin ?


27k mesaj var gerek yok.
geçirdiği evrimin kanıtları da burda, gelen tepkileri de burda, dışarıda ne olduğunu gizleyerek annesinin arkadaşlarının batuhan demesinden çekinip rahatsızlık duyabilen bir yapı victor'un altını kabul etmesine gerek yok,
ya nick değişimi ya da victorsa victoriçe denebilir yeterli(kendisine bağlı tabi).
Zaten alt charla rahatsız olduğunu belirtiyor işte mainiyle yaşamak istiyor.
Valla ne yalan söyliyim, sonuna kadar destekçinim burda.
Şurda konuştuğumuz forum dilinin bile dışarda ki default arkadaşlarımızla konuştuğumuzda WTF diye suratımıza bakması bile çok garip.
Ben normal hayatımda da insanlarla forumda konuştuğum gibi konuşup yaşamak isterim mesela.

Victor'un da belirttiği gibi kendisine yakın gördüğü insanlar burda zaten, bu insanlar tarafından benimsendiğine göre, dış dünya onun için çıtır çerez gelecektir.
Nasıl biz WTF diyen tiplerle tam bağ kurduğumuzu hissedemiyorsak,
dışarda ki insanların da Victor'dan ama bu benim dilimi anlamıyor tepkilerini göz ardı etmesini bekliyoruz.
Tabi ki zor bir süreç, bu süreçte bizden uzaklaşmasındansa, yaşadığı zorlukları kendi mizacıyla buraya aktarırsa biz gereken trollemeyi yapıp hem onun rahatça dodgelamasını sağlarız hem de gerektiğinde bir birlik olarak böyle insanları uyarmasını öğrenip bilinçli toplum olma üzerine bir katkımız olur.


edit:1.5 sayfa geçmiş yazana kadar sdfs


ahahaha dil kismina evet :D

nick isini cidden hic dusunmedim yani "hadi soyliyim sonra nickimi degsitirin cok masculen" diye agliyim diye. daha once yazdigim gibi hersey ki yonetimin taktirine kalmis birsey zaten, en son bir dernege bagisla yapiyorlardi bunu sanirim ama genel moderasyona dogru durust bakmiyali baya zaman oldu >_<

Aluriel said:

insert mandatory victoria's secret joke qasdfgh


david beckham karisinin ic camasirlarini giyiyor diye yapiliyordu o espri ama >_<

Black_Hand said:

@Viktor

bir samimiyetimiz yada muhabbetimiz yok ama baştan sona okudum yazdıklarını.

bu kadar açık bir şekilde buraya bunları yazman çok hoşuma gitti.

umarım fıstık gibi olursun viktor, şimdiden yeni hayatında bol şanslar diliyorum sana.

YOLO


tesekkur ederim, YOLO <3 <3 <3


Azmodai said:

bu arada viktor, bi iki kere wow tssine girmistim, sen at at bagiriyordun, sana gicik olmustum, yine gicik olmaya devam edecegim.

ama cesaretinden oturu tebrik ederim yine de, yaptigin literally got ister.


ben hic konusmuyordumki ama >_< pop bile ventten konustu ben konusmadim hic. hani main tanklik yapip chatten yazan biriydim, utaniyorsun diyordu millet reddediyordum ama gercek oydu iste ne yazikki, sesimden utaniyorum >_<

kucuk skype guruplari ile barismayi basardim ama orda azda olsa konusabiliyorum ahahah, birgun kendi sesime kavusunca beni susturamiycaksiniz bile!

Masticore said:

hem göt ister, hem saglam psikoloji...

Kendim öyle bir şey yaşasam diye düsünüyorum da, yemezdi. (tamam aileler için çok zor kendi cocugum olsa cok üzülürüm ama elimden geleni yapardım) ama kendi ailemi düşününce diyorum heralde siktir olup giderdim bu ülkeden. Tek çözüm bu yoksa ne yapardım bilmiyorum.


bulundugum yere gelmem kolay olmadi psikolojik olarak bunu detayli yazdim zaten. bu kadar keskin bir sekilde mantigi herseyin ustunde tutan biri olmasam cok daha kolay yapmistim bunu. Turkiyede klise hikaye:

1-durumu anla ve disa vurmaya basla
2-aile baskisi
3-istanbula kac
4-is bulama sokaklarda surun
5-sex isciligi yaparken sorunlari olan biri gururuna yediremeyip oldursun sonra "ben kadin saniyordum" ile baslayan ceza indirimleri ile azicik yatip ciksin veya ailenin yolladigi tetikciye yakalan

onlar benden cok ama cok daha cesur ve cok daha zor bir savasi veriyorlar, ben cidden ama cidden cok sansliyim. Batidakilere neredeyse denk kalitede bir gecis sureci yasiyorum, ha onlara kiyasla cirkin olabilirim falan vs vs ama cok buyuk fark var arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kararına saygı duydum. Açık yüreklilikle paylaşmışsın. Kendini nasıl mutlu hissediyorsan o şekilde yaşamalısın zaten. Fakat kabul etmediğim bir husus var. Sen bu cesareti kendinde bulup , gerçek yaşantında karşına çıkacak GERÇEK zorluklardan kaçmıyor da, şu forumda ki 3-5 SANAL zibidinin seni trollemesinden ve laf koymasından mı kaçıyorsun ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

göz bozulması sonradan olabilen bişey ve bozulan gözü, özellikle miyop, göz kasları antremanlarıyla falan düzeltenler var, şartlanmayla, stresle falan kasılıp göz kasları görmeyi bozuyor, göz normalde mükemmel işleyen bişey. lisede bi haftada stresten, tahtayı okuyamıyorum diye bozulan insanlar var. beyinde bitiyor biraz.
hiç ameliyatsız sadece günlük egzersizle göz kaslarını normal işleyişine döndürüp gözünün bozulmasını düzeltenler var. ama yüksek disiplin istiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea said:

Gizli said:

Kanuni said:

Kisir erkek kadin yokmu bu dunyada..

Geni iletmek kadar olusmusu yetistirmek daha onemli. Zaten dunyada nufus sorunu var.


tamam da kısırlığı bozukluk olarak sayıyorlar. sanırım buradaki nokta birinin isteyip de üreyememesi; diğerinin ise üreme fonksiyonlarının çalışıp seçtiği partnerin cinsiyeti nedeniyle üreyememesi.

dediğim gibi bilgim yok işte sadece düşüncelerimi yazıyorum. victor bu konuda çok araştırdım dediği için mantığımın neresinde hata var diye görmek için ona sordum.
bu mantigin neresinde hata yok allah askina.

su "ama ureyemiyorlar hede hodo" argumanini yapanlari ciplak bir halde issiz bir adaya atmak lazim. okla yay bile vermiceksin, hatta imkan olacak yazi (ki kendisi de bir aractir ayni ok yay bicak vs gibi) aracigiyla ogrendigi her seyi, tum uygarligin tum birikimini, kafasina vura vura unutturacaksin oyle birakacaksin adaya. al sana "dogal" yasam, git avlan bi disi bul genlerini aktar mis gibi iste. benim gozlerim 7.5 miyop 1.5 astigmat. "dogal" sartlar altinda benim atalarimin genlerini aktaracak kadar yasayamamasi gerekiyor. bir arkadasim diz kapaklari ters dogmustu mesela, dogal sartlarda onu da dogumdan hemen sonra annesinin yemesi gerekiyordu. mavi goz ayni sekilde bir genetik bozukluk (bozukluk lafini kullanmam normalde de ornek olarak iste, gen havuzundaki normdan sapma yani) mesela, toplumdan dislamak gerek dogal sartlarda.

sirf modern hayvanlarla ayni atalara sahibiz diye milattan sonra 2014 yilinda niye bu hayvanlik inadi anlamiyorum. paran olmasa acliktan olursun hala ama dogal degil diyorsun. lafim sana degil bu arada hypothetical bi kisiye.


evet mavi göz bir mutasyon ama nötr yada yararlı olarak kabul edilebilecek bir mutasyon.
göz bozukluklarını veya diz kapağının ters oluşunu bir hata olarak tanımlayabiliyoruz ancak( hastalık,bozukluk vb. tanımları baya farklı da o konuya girmek istemedim hata diyip geçtim üstünkörü). benim sorum bu durumun nasıl tanımlandığıydı.
daha önce bu tarz durumları hastalık olarak nitelendirmenin yanlış olduğunu söyleyen insanlarla tartışmıştım da. bu nedenle viktor'a bu konuda çok bilgili olduğundan neyin doğru olduğunu sormam gerekiyordu. o da dedi zaten sağlıklı olarak tanımlanamayacağını.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnşallah mutlu olursun.

Paticikten ayrılma nedenini anlıyamadım yada anlamak istemiyorum açıkcası :(

Birde wow baya iyi bir piskolojik tedavi aslında, senin gibi (bire bir aynı durum değil) envai çeşit insan tanıdım. Hiç biride wow'u böyle bir nedenle bırakmadılar.

Bence paticik'i bırakmak büyük hata.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor, cesaretine hayran kaldim.
özellikle de böyle bir ülkede bu adimi atabilip bunu burda paylasabildigin icin, süpersin.
keske herkes senin gibi olabilse.
su noktadan sonra sahsi fikrimce cicero gibi yargilarsin hayatta.
cok sevindim senin adina.

ayrica eger bir kiz arkadasa ihtiyacin olursa, bff lazimsa, ben burdayim ^^ ölümüne kiz maabbeti yapariz.

ama odandakilere deli gibi cökmek istiyorum, öyle bir tehlike de var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

Viktor, cesaretine hayran kaldim.
özellikle de böyle bir ülkede bu adimi atabilip bunu burda paylasabildigin icin, süpersin.
keske herkes senin gibi olabilse.
su noktadan sonra sahsi fikrimce cicero gibi yargilarsin hayatta.
cok sevindim senin adina.

ayrica eger bir kiz arkadasa ihtiyacin olursa, bff lazimsa, ben burdayim ^^ ölümüne kiz maabbeti yapariz.

ama odandakilere deli gibi cökmek istiyorum, öyle bir tehlike de var.


VAY VAY VAY VAY VAY

canlanan cesetler gunu oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar yıkama yağlama bittiyse viktor için diğer bir döneme geçiyoruz
kusura bakma viktor ama bu yaptığının dinimizce uygun olmadığını düşünüp, gerekli mercilere adresini adını ve ne kadar bilgi varsa hepsini paylaştık. Alperenler ve Akparti gençlik kollarıyla mücadelende başarılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üşenmeden 30 küsür sayfayı okudum, bayağı etkiledi.
Konuyla alakam olmasa bile son mesaj kısmında adını görünce hmm ne yazılmış bi bakayım dedirten sayılı kişiden biri Viktor açıkçası. Gitmesi paticik için büyük kayıp olurdu. Kalacak olmasına sevindim.

Zaten bir avuç kişi haricinde patide durumunu yadırgayacak, dışlayacak insanlar olacağını sanmıyorum. Forumun çok büyük bir bölümü doğru düzgün insanlar. Cinsiyetçi muhabbetler filan da tamamen kara mizah, geyik filan ya, kimsenin ciddi ciddi ayrımcı olduğunu sanmıyorum o konularda.
Ayrıca pati ne kadar bozulursa bozulsun yine de bayağı düzgün bir topluluk ya. En bozuk, en corrupt, en rezil hali bile dışarıda karşılaşabileceğin tiplerden 100 kat, kalbur üstü ortamlardan 10 kat filan daha düzgündür. Böyle bir ortamda bile kimliğini yaşayabileceğin konusunda çekincelerin varsa dışarıda işin gerçekten zor olurdu ya...
(ama en azından paticik için bu çekincelerinin boş olduğu 30 küsür sayfada belli olmuş, ben pek şaşırdım diyemem açıkçası, ama yine de senin açından sevindim)

Ama gerçekten, hayatta karşına çıkabilecek zorluklar burada yaşayabileceklerinden kat kat fazla olacaktır, üzerine bir de bu zorlukların üstünde kapatacak bir tuş, bloklayacak bir ModeZ, en geç birkaç saat içerisinde tepesine inecek bir banhammer olmayacak. Burada bile tepkilerden kaçmayı düşünüyorken dışarıdaki tepkilerle nasıl karşılaşmayı düşünüyordun?

Yaptığın gerçekten çok cesaret isteyen, saygı duyulacak bir şey. Kim bilir kaç kişi korkup, çekinip, mutsuz olmak pahasına istemediği bir hayatı, istemediği bir kimliği yaşamak zorunda kalıyordur.
Bu kararı almak mı daha zor, yoksa istemediğin biri olarak yaşamak mı gerçekten düşünemiyorum bile, dediğin gibi empati kurması çok zor bir durum. Umarım mutlu olursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...