Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geleceğin şefleri doktorlardan oluşabilir ya da böyle bir ara meslek


chrome

Öne çıkan mesajlar

bu organik gıda, sağlık diyet meseleleri iyice abarıyor her geçen gün. şimdi amerikada satılan kola dahil herşeyin organik olduğu restoranlar trend olmaya başlamış.

şöyle bir tahminim var ileride tıp fakültesi mezunu, müşterilerin tahlil sonuçları ile profillerini içeren doktor aşçıların olduğu restoranlarda sadece organik değil ayrıca kişiye özel sağlıklı yemekler hazırlanıp satılacak.

bilmiyorum saçma mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

düşüncen doğru ama uygulamada hatan var. sağlıklı yiyeceğin profesörü doktor değildir. gıda mühendisidir.

inovatif düşünebilen bir gıda mühendisi + sağlam bir aşçı + diyetisyen bulup gerek sağlıklı besinler gerek de kilo vermeye yönelik hem lezzetli hem az kalorili yiyecekler menüsü hazırlatıp bir restoran açılabileceğini hep düşünmüşümdür iyi fikir diye. ek olarak küçük küçük dükkanlar açıp bunu sipariş bazlı destekleyip evlere servis yapıp franchise vermeyi düşünmüştüm. o an yemek yapmak istemeyen bayanlar veya yemeksepetinin güzel müşterisi olup da kilo vermek isteyenler ama diyet yemeğinin önüne gelmesini isteyenler için iyi fikir bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://diettogo.com/meal-plans

abi bunlar var zaten avrupada falan çok tutan şeyler.

benim kastettiğim şey müşteri restoranta geldiğinde şekeri yok, hafif de kemik erimesi var, damar tıkanıklığı yok mesela, seçtiği yemek ona göre hem lezzetli hem de minimum zararlı hale getiriliyor gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

privacy nin bu kadar ortalıkta olduğu ve ileride daha fazla kısıtlanacağı düşünülürse insanlar tahlil sonucları paylasılsın istemez sanıyorum. veya tahlil sonuçlarıyla gitmezler restorana sdf.

ha nedir insan dikkat etmek istiyorsa zaten şu anda olduğu gibi lan benim kemik erimem var doktor şunu şunu ye demişti o tip bir şey alayım diye düşünüp karar verebilir.

zaten var demişsin benim tam dediğim o değildi, gerçi ben tam acıklamamısım.

düşük kalorili menü diye sunmayacaksın. diyetisyene bir menü hazırlatacaksın, üç parametre vereceksin, kilo,yaş,cinsiyet. Bu üç parametreye göre ekstrem insanlar hariç herkese kilo verdirtecek menüler hazırlayacaksın sonra diyetisyeni de reklam edip kilo verme garantili menüler falan diye satacaksın(küçük harflerle aşağıda bir sürü şey yazacak tabii). Ama zaten kişiler kilo,yaş,cinsiyet olarak aşağı yukarı uyuyorsa ve bir hastalıkları vs. yoksa kilo verirler, öyle ayarlıyorsun çünkü.

hatta yiyecekleri etkileyen bazı hastalıkalr için de menü yaptırırsın diyetisyene yani problem yok, doktora ihtiyaç da yok. çünkü yiyecekleri doktor o kadar iyi bilmez

edit: ha son yolladığın dediğime yakın evet varmıs demek. vardır diyordum zaten o yüzden yeltenmedim sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...