Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek Sahiplenme


cicibeybe

Öne çıkan mesajlar

Aceace said:

Flameoffear said:

Bu kıl dökme konusunda ne yapabiliriz yahu, BOĞULACAĞIZ.


Sokaktan almanız çook güzel olmuş. Bizim iki köpeğimiz de sokaktan alınma. Kulakları belediye delikli. Çok mutlu oldum köpeğiniz adına.

Tüy konusunda kökten dökmesini engellemek diye bir şey yok. Ama bazı çözümler var. Kabul edilebilir seviyeye çekmek kolay.

İlk olarak mamayı eğer migrostaki çok dandik mamalardan kullanıyosanız onu değiştirin. Kötü mama = KIL!

İkinci olarak bir furminatör ile sokakta taramayı deneyin. Bazı kıllı köpekler mevsim geçişinde çılgın tüy dökebiliyorlar. (Bizim büyük olan yazın ilk ayını resmen deri değiştirerek geçiriyor) Haftada bir tarayınca bayaa rahatlarsın. Eğer bu zamana kadar hiç traş ettirmediyseniz zaten ciddi anlamda güçsüz tüy vardır. Onlar dökülüyodur.

Üçüncü olarak zeytinyağlı defne sabunu harika bişi. Deneyebilirsin. Test ettik onayladık. Zaten çok da ucuz.

Bi de çok güzel lan köpeğin. Adı ne?


Sağolasın önerilerin için deneyeceğim ilk fırsatta.

Mama yemiyor zaten, götürdüm veterinere sevdiği bişi çıkarmı diye her şeye burun kıvırdı.

Haftada bir tarıyorum hatta daha sık mecburen, traş da oldu şebek ama ağzımız burnumuz kıl :D

Bacaklar küçük olunca anasını adını T-Rex koydu. Biz de kabul ettik sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Glatheros said:

köpeği kaç aylıkken aldınız?


1 abi, .


Abi bak bu hayvan başına çok bela olabilir. Köpekler 3 aylık olmadan anne ver kardeşlerden ayrılmamalı. 2-3 ay arasında anne onlara sosyal olmayı, ısırmamayı saldırganlaşmamayı ve bunun gibi sürü içinde var olmalarını sağlayacak şeyler öğretiyor. Sendeki hayvan küçük bir ırk olsa belki idare edersin ancak elinde yasaklı ırk var. Neredeyse gözleri açılmadan elinize gelmiş. Bu 2-3 ay arasında öğrenilen şeyleri senin öğretmen mümkün değil. Gel yol yakınken bu hayvana bakabilecek bir yere verin.

Bu gibi ırkların en ufak agresyonu çol trajik sonuçlar doğurabilir. Bağladığında zincirini koparabilecek güçte ve hırsta bir hayvandan bahsediyoruz. Hızlı bir şekilde kucağına atlasa yere yığılırsın. Yapmayın etmeyin...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Glatheros said:



Maalesef biliyoruz hepsini abi ya, kardeşim kekoluk etti bilmiyordu bu şeyleri vs. de sonradan öğrenince o da pişman oldu. Şimdi sürekli bakınıyor araştırıyor nasıl eğitilir vs. diye de çok kolay değil bizim açımızdan.

Böyle alınıp yetiştirilen ve sorunlu olmayan çok köpek var ama eğiticileri bayağı bilgili ve profesyonel artık diyelim. Biz çok hata yapıyoruz bazı konularda.

Bir de yeni öğrendim. Hep inatçı vs. diyordum köpek için burada da yazdım zaten de annesinin yanında diğer kardeşleri aşırı hiperaktif, hiç durmuyorken bu aşırı dinginmiş. Sakin diye bunu seçmiş özellikle kardeşim ve söylemiş sahibine de o yüzden aldım diye de eleman buna "çok güvenme, bütün yavrular arasında şimdiye kadar annesine hırlayan, karşı koyan tek o oldu" demiş.

Resmen onun inadını vs. yaşıyoruz şuan. Bazen sinirlendi mi ne laf dinliyor ne ceza...

Bağlıyoruz mesela ceza olsun diye, bağlandığı tasma ile kavga ediyor falan dsfsda

Sıkıntı büyük, tahminen 5-6 aylıkken bunu vermek zorunda kalacağız gibi duruyor. genellikle çok uysal, günün %90'ı falan kendi kendine takılıyor ama işte bi anda geliyor işte kendi kendine sinirleniyor o anlarda baş etmesi zor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

22 yaşında, normalde her dediği olmuyor da bunu eve getirince bizimkilerde sokağa mı atacağız diyip tuttuk. sonra çok benimsedik doğal olarak, şimdi bırakmak istemiyoruz.

Hayvanı bu raddeden sonra bırakmak bile zor geliyor, ileride elbet daha zorlanacağız ama götürebildiğimiz kadar götürmek istiyoruz.

Yani aslında en büyük korkumuzda anne sütü almamış olması. Alerji bile başladı hayvanda daha üç aylık tüyleri dökülüyor. Evden dışarı veteriner ve 3 kere hava alsın diye apartman önü çıkarmak dışında çıkmadığı halde parazit bile kaptı vitamin tedavisi vs. gördü.

Yani çok söylediler, veteriner bile söyledi ki genç hastalığına yakalanma ihtimali de çok yüksekmiş. Yani umarım olmaz ama şuan eğitimden ziyade en büyük korkumuzda o zaten :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

verin demek ne kadar kolay ya. hem vermesi çok zor, hem vereceğin kişi senden iyi mi bakacak ki yani.

önemli olan şey şu, siz yeterince ilgi gösterip eğitmeye çalışıyorsunuz, düzgün besliyorsunuz, sık sık veterine götürüyorsunuz vs. yani iyi bir sahipsiniz aslında. ama eğitim konusunda çok zorlanıyorsanız ve bütçeniz varsa bi eğitmen tutun 1-2 ayda çakı gibi olur pezevenk. sonra zaten eğitmene devam etmeye de gerek yok.

ısırıyor diyorsun, görmedik sonuçta ama %99 oyun amaçlı olduğunu düşünüyorum. bu herhangi bir saldırganlık göstergesi değil.

ben benimkine izin veriyorum dişlesin diye, ama acıttığı zaman hayır diyip kızıyorum. ha ama benimki zaten ufacık, baya sempatik bişi, başkasını dişlese de başkaları korkmuyor, o yüzden içim rahat. sizinki oyun amaçlı ısırsa birilerini, insanlar korkar yani. o yüzden direk her ısırdığında çok net ve katı bir şekilde kızmanız lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğitmen düşünüyoruz zaten, bu bölgede (beylikdüzü) çiftlik vs. çok olduğundan eğitmende bayağı var. zaten iyisini arıyoruz biz de 5 aylıkken falan kısırlaştırmayı planlıyoruz işte onun üstüne baktık olmuyor eğitmen tutacağız bir tane zaten planımızda var.

bir de zaten canı sıkılınca bi an gelip ısırıyor. ona tepki verdiğimizi biliyor işte ilgi çekmek için ısırıyor. kızınca ama inat yapıyor bazen işte tuttu mu sweeti vs. bırakmıyor mesela ağzını böyle zor kullanarak bile açamıyorsun :D

ama işte mesela dışarıdan insanlar geliyor eve misafir, hayatta ısırmaz onları. ama işte yavşak bir de. herkesin kucağına atlıyor işte sevgi istiyor. yeni sapıklığı başladı bir de özellikle kadınların saçlarına çıkıyor sırtlarından onları yalıyor, ısırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 8 ay sonra ...
aklıma geldi bu topic niyeyse, kızımız 1 yaşına girdi dün :D

şundan (ilk fotosu) (soldaki kardeşi)
https://i.hizliresim.com/g9vYL0.jpg

şuna dönüştü.
https://i.hizliresim.com/PO2a3O.jpg

bunu sabah kahvaltıda çektim. çok iyi eğitemedik, gerçi genel olarak dışarıda görenler falan güzel eğitmişsiniz diyor ama özellikle tasmasızken çocuklarla oynamak için koştuğunda kötü şeyler olabiliyor.

Kıramadığımız en ciddi kötü huyu milletin üstüne atlaması, oynamak için atlıyor zaten saldırma nedir bilmyior da işte millet türünden dolayı kaçıyor, laf söylüyor falan. Görüp yol değiştirenler oluyor kendi halinde yürüse bile.

Sitedeki çocuklar deli gibi seviyor ama onlar bile tasması takılıyken gelip oynuyorlar, sarılıyorlar işte abi atlıyor falan diyorlar. annemde korkutmuş biraz çocukları üstünüze atlar düşürür falan diye etkisi var. yapyor gerçi :D

Neyse böyle işte, tuvalet eğitimini çok geç tamamladı bir de o biraz kötü oldu ama şimdi eve yapma olayı kalmadı hasta olmadığı zamanlar hariç. onda da eve yapınca zaten boynu bükük emrah moduna giriyor üzüntüden bir şey diyemiyoruz bile :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Darilma ama tasmasizsa ben de yaklasmam. Sevecen yetistirdigini bildigim halde. Olumlu bir sinyali yanlis algilayip ani tepki verebilen bir tur. Sen istersen bir seker kiz candy, bir heidi sevecenliginde yetistir.

Not: bizim golden sifir tasma dolaşıyor. Kopek korkum falan da yok. Olay o degil yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...
Spoiler
Spoiler

00MlXp.jpg

 

BWngoH.jpg

 

UiqIS1.jpg

 

Görünce konu aklıma geldi nedense, bizim kız 2 ay sonra 4 yaşına basıyor ?

Konudaki ilk mesajlarımı, genel kanıyı vs. görünce şimdi neler düşünüyormuşum ben ya diyorum. Kardeşim gibi bir şey oldu cidden, 3 ay önce evden taşındım halen annemden babamdan çok bunu görmek için gidiyorum yalan yok.

Bana köpek düşünüyoruz diye soranlara ilk tavsiye ettiğim türde kendisidir artık. Yok bu tür böyle şöyle geçiniz efendim diyorum. 3-4 kere vurdum yalan yok çok sinirlendirdiğinde ama içim yandı. Onun dışında kötü davranılmadı, hep sevgi gördü vs. doğru düzgün eğitemedik bile ama çoğu şeyi kendi algılayıp, ona göre davrandı vs. derken aşırı mutluyuz. 

Ki Pitbull'larda kısmen bununla aynı özelliklere sahip. Eğer sevgi ile yetiştirilmişse sevgiden başka bir şey göstermiyor. 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya düdük sürekli bahçeye atılan kemikleri, paket dönerleri vs. yiyor. Ağızlık takmak istemedik büyürken başımıza bela oldu. En az 6-7 kere veterinere düştü sırf sokakta bulduklarını yedi diye.

Bir de fark ediyorum bahçedeyken ağzında bir şey böyle göz göze geliyoruz bakıyor bana dik dik, ağzı falan oynamıyor anlıyorum bir şey var ağzında o da saklamaya çalışıyor.Gel lan buraya ya da bırak diye bağırınca tam ters yöne fişek gibi kaçıyor sonra kovalamaca vs. derken 3-4 kere çok sinir etti skadjfhkasdj

Hep bu sorundan ama, bir şekilde vazgeçirmeye çalışıyoruz ama inadına gizli saklı yapmaya başladı yeme olayını şimdi. Biz bakmıyorken kedi mamalarını bile yiyor gidip kedilerle kavga edip 

Ki cismine bakan adam sanıyor. 3 kere kediler bunu pert etti. Yine veterinerlere düştü hatta bir kere 5 dikiş attılar sırtına deri koparttılar asjkdhf 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...