Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2014 -2015 Sezonu Genel Tartışma - 1


forgiver

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

Baslik hakli.

Ama dunku penalti da hakli gibi. Onceki penaltilar icinde boyuna yalan dolan olunca dunku penalti da klasik fener ikrami diye sayildi

Ekside, forumlarda, tv'de, burada o kadar cok tartisildi ki, demek ki NET bir penalti degilmis, en azindan onu soyleyebiliriz. Bence degil gibi Ama bu pozisyonda kurali da cok iyi bilmedigimi fark ettim. Yazili bi aciklamali detayli veri var mi Esh? Sen bilirsin gibi geliyor bana. Okuyalim ogrenelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dallama düşerken kolları martı gibi açmayaymış penaltı olmazdı gibime geliyor. burada çarpma olarak değerlendirse bile fenerli oyuncuya gelebilir top, gol tehlikesi var.

her ne kadar boyle desem de, yan hakemi bildiğin satın alıyo o anda fenerliler, bu da çok açık. 10 dakika sonra penaltı diye mal mal karar verirseniz, bu ülkede ne hukuka güven kalır ne futbola.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sıkıntı ben de mi diye bakıyorum da yazılanlara, herkes eline çarpmış penaltı lololo demiş. Yahu eline çarpmadı diyen mi var, o adam arkası dönük nasıl öyle düşmüş onu diyen yok.

Net penaltıymış lol. Evet bilmiyoruz futbolu.

Bu sene Fener'in aldığı saçma penaltıları tek tek sayalım mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benjani said:

elin çarpması mı olur, değdi mi değdi


said:
futbol İng. football
a. sp. Topu, kafa veya ayak vuruşları ile karşı kaleye sokma kuralına dayanan ve on birer kişilik iki takım arasında oynanan top oyunu, ayak topu: “Bu sorunun içinde, futbolumuz dâhil, irdelenmesi gerekli pek çok şey var.” -A. Ağaoğlu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan kalan 82 dakikada verilmeyen belki 10 tane %100 penaltımız var onlar kimsenin şeyinde değil verilen böyle tartışmalı penaltılar kimsenin ağzından düşmüyor ki bence bu pozisyon zaten açık ve net penaltı faul falan da yok, gökhan pandik mi atmış napmış temas bile gözükmüyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben maçta tekrarını izlediğimde GG net ittirmiş adamı dedim. Birinin öyle düşebilmesi zaten imkansız. Ama o esnada kamera tam gösteremiyor olayı. Topa kalkan ve dengesini kaybetmiş bir adam ancak öyle düşebilir. Adam bildiğin ittirilmiş.

Onun dışında, 6 penaltının hepsini hatırlamıyorum. Ama en basitinden Kadköy'de Fener'in son dk'da kazandığı penaltı ile kazandığı (GG'nin) ve son dakikada yine berabere kaldığı (adamın eli bitişikken) penaltıları acayip yalandı.

Sorun penaltı atılması değil ki. GS şampiyon olduğunda ben 3-0 kazandığı maçta 3 penaltı hatırlarım. Çatır çatır penaltılardı. Ha Arif'in attığı penaltılar yok muydu vardı tabii, ama tek tek hatırlamak zor bunları. Burak da atıyor kendini. Kalkıp burada savunan olmuyor zaten..

FB'lilerin sıkıntısı, kabullenme yetilerinin olmaması maalesef. 81'den sonra 6 penaltı atılmış, bunlarla kritik puanlar toplanmış, aklımdaki 3 tanesi net palavra. Hiç tarışmam ne yalan söyleyeyim. Çatır çatır penaltı diyebilir misiniz mesela. Topun ele çarpmadığını iddaa eden mi var. Veya Kadıköy'de dediğim o penaltılar. Meh..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Penaltı futboldaki en kritik şey. Açıkçası penaltının gerçekten tartışmaya açık olmaması lazım. Çarptı mı çarpmadı mı kendini yere mi attı. Futbolcular elbette suçlanmalı burada. Çatır çatır penaltıdan kastım o. Kimse ağzını açamamalı. Yok 2 saniye önce çekti de sonra kendini attı da falan da filanda olmamalı. Böyle arada derede kalmış pozisyonlarla penaltı verilince sıkıntı oluyor. Adamın kolu vücuduna yapışık penaltı çalıyorsun. Nasıl düştüğünü görmediğin adamın eline çarpınca penaltı çalıyorsun. Görmediysen kardeşim adamın nasıl düştüğünü çalma o zaman. Bunun mantığı böyle olmalı. Emin değilsen penaltıyı çalmamalısın. Ofsayt da aynı şekilde. Varsa kritik bir durum kaldır bayrağı. Buradaki mantık kesin emin olmadığın zaman durumu değiştirecek karar verilmemeli yönünde olmalı benim mantığıma göre ki düdüğü çaldığında kimse ağzını açamasın. Ben FIFA'nın da bu tarz talimatlar verdiğini düşünüyorum. Sonuçta hata elbet olacak. Ama verdiğin düdükten konuşulma. Kritik, herkesin emin olamadığı kararı veremediğinden eleştiril veya eleştirilme.Bilmiyorum ben mi yanlış düşünüyorum..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...