Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Logitech G710+ vs Razer Blackwidow 2014


serjuhan

Öne çıkan mesajlar

serjuhan said:

Diğerci arkadaşlar da hangi klavye olduğunu ve neden olduğunu belirtirse güzel olur.



Mekanik klavyenin biraz daha sağlam olabilirden başka bir gideri yok. Önceki sayfada da şakayla karışık söylemişler bazı mekanik klavyeler kullanırken ÇAT ÇAT ÇAT ÇAT diye ses çıkartıyor. Tamamen gereksiz ve rahatsız edici bir olay.

Benim şu an elimde Logitech G510 var. Ben işlerimin çoğunu bilgisayar üzerinden yapıyorum. Bu nanenin üzerinde 54 tane fonksiyon tuşu(hepsi klavyede yer kaplamıyor fonsiyon tuşları için üç tane mod tuşu var, totalde 18 tuş ediyor) var. Bu nanenin üzerinde kulaklık ve mikrofon mute tuşları var(özellikle oyun oynuyorsan fakat kulaklığının üzerinde bu tip tuşlar yoksa iyi bir şey).

Bu nanenin üzerinde kulaklık ve mikrofon için giriş yuvaları var. Bilgisayarın sesini ayarlamak için tekerlek var. Film izlerken pauselamak ileri sarmak vs. için tuşlar var. Simülasyon yaparken, oyun oynarken, render yaparken yanlışlıkla başlat menüsünü açıp programı göçertmeyesin diye windows fonksiyon tuşlarını kilitleme seçenği var.

Klavye bir çeşit UV kaplamadan geçmiş. Klavye üzerinde kesinlikle parmak izi çıkmıyor. Tuşlara basarken ÇATIR ÇATIR ses çıkmıyor. Klavyedeki tuşların sembolleri boya veya kaplama değil. Hepsi led. Bastıkça tuşların üzeri silinir diye bir olay yok. İstediğin programa göre led'lerin rengini değiştirebilirsin. Gözünü yormayacak bir şeye geçebilirsin, ledleri kapayabilirsin. Sorun yok. Tuşların algılanma süresi 2 milisaniye. Sadece mekanik klavye kullanıp daha iyi sonuç almak çok zor.


Klavyenin üzerinde ekran var. İstediğin haber kaynaklarının RSS'ini ekliyorsun. Mailini tanıtıyorsun. Bilgisayar ne kadar cpu kullanıyor ne kadar ram yiyor merak ediyorsun. Hepsi klavyenin üzerinde. Bunun dışında WoW, LoL, Dragon Age gibi oyunları oynuyorsan klavye içinde bunlara özel ekran bilgileri var. Lvl, can, mana, para, cooldown, minion kill rate bilgileri vs. ekrandan hemen görmek mümkün.



Klavye almak klavyeyi ne iş için kullanacağına bakıyor. Benim gibi klavye başında çok vakit geçiriyorsan, programdan çıkmadan haber özetlerine/twiter'a/maile bakmak cazip geliyorsa/makro falan kullanacaksan elimdeki klavyeyi tavsiye ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

serjuhan said:

Rasmon said:

blackwidow ultimate var taş gibi. Geçen temizledim hatta ters çevirip vurdum banyoda yarım ekmek döner çıktı.


Taş gibi olması dışında nedir yorumun peki? :)


güzel işte yani. ne biliyim, ben olsam kesin almazdım heralde ama eski kız arkadaşım hediye etmişti sağolsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

yakin cevremdeki herkes eskiden logitech kullanip senelere sonra razer'a gecti. sanirim razerlar dayaniklilik acisindan baya kalitesiz. 1 sene bile omurleri yetmiyo vs dediler. ama logitech ayni mouse klavyeyi 4 5 senedir kullananlarda var simdi oylede bi olay var.

3-4 senedir blackwidow ultimate ve mamba kullanıyorum. dayanıklılık açısından BAYA kaliteli benimkiler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 sene oldu herhalde logitech g710 kullanmaya başlıyalı hala sapa sağlam. dandik console port oyunları yüzünden tuşları kıracakmış gibi kullandığım da oldu keycaplerin kırılma problemine yaşamadım ama internette falan bu problemle karşılaşanları gördüm. bende turuncu-siyahlı olan var yeni seri mavi-siyah olmuş çok güzel olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:

Razer sikko. Blackwidow klavye, mamba mouse kullaniyorum. Klavyede cok sikinti olmadi arada kafasina gore basmama falan disinda ama mouse cildirtiyor. Sozde hem wireless hem wired, kablosuza gecince butun settingler ayni olmasina ragmen sacma sapan sensitivity degisiklikleri, receiver dibinde olmasina ragmen arada takilmalar, wirelessa gecince aleti komple algilamamalar falan diz boyu.


Abi hit n miss bir durum galiba. 2 senedir blackwidow + ouroboros kombosuylayım, hiçbir sorun yaşamadım.

Ve kesinlikle overpriced razer. Evet iyi lakin hakettiği para da o değil yani. Ve sorun yaşayan insanlar varsa razerla daha da düşük olması lazım fiyatının.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Dworgian said:

3 senedir razer lycosa var. sadece ctrl tuşunun yazısı aşındı. onun dışında baştan beri gelen "arada random tuş basmaması" sorunu mevcut niye bilmiyorum.


Anti-ghosting'i yetersiz cunku.


yok yok

bazen enter basmıo bazen escape, bazen caps lock açık kalıo, bazen e basmıo, bazen w basılı kalıo

tamamen random
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 gün önce Amazon'un stoğunda olmayan Razer Blackwidow'u sipariş etmiştim 90 dolardan. Adamlar estimated delivery için Ocak ayının ortasını tarih vermişlerdi. Dün update geldi 25 Aralık diye. Şimdi bir mail daha geldi ki kargoya vermişler. Ulan nasıl bir firma bu benim aklım almadı. Kargo parası ile birlikte yine bi 120 doları buldu ama olsun.

Bu arada sipariş vermiş bulundum. Hala kararsızım. Denedikten sonra olmazsa satarım Logitech alırım. Bakalım gelsin de :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yazılanları okumadım.

zamanında blackwidow ultimate kullanmış biri olarak yazabilirim ki, razerın 1-2 mouse modeli dışında hemen her productu çöp. klavyesi de öyle headseti de. şekli filan baya iyi, kullanması da zevkli ama cihazların kalitesi yerlerde maalesef. çoğu razer ürününü kullandım, bir deathadderdan memnun kaldım ki, birkaç sene sonra onunda scroll tuşunda bir problem çıktı.

olay modelden ziyade firma o yüzden. benim blackwidow yaklaşık 1 sene kullandıktan sonra saçma sapan bir yazılımsal problem yüzünden kullanılamaz hale gelmişti. zaten razerın yazılımları genel olarak berbat. synapse filan. internetten araştırdığım zamansa yüzlerce kişinin bu sorunu yaşadığını gördüm. ve kesin çözümü yoktu. kimi eski firmwarelerle vs sorunu çözebilmiş kimisi de çözememiş. ben benimkini düzeltememiştim. sonra garantiye de yollayamamıştım taşınma durumları vs olunca. açıkçası ben hiçbir logitech ürünümde böyle saçma sapan sorunlarla karşılaşmadım. o yüzden artık razer ürünü almıyorum. şekli güzel kalitesiz ürünleri adam akıllı supportları bile yokken yüksek fiyattan satan bir firma.

dün amazondan g710+ sipariş ettim, blackwidow ultimate ile hemen hemen aynı fiyattaydı. hazır indirimdeyken alayım dedim. düşünmedim bile seçim yaparken.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...