Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saatlik,Günlük İndirimler - Christmas, Black Friday, Cyber Monday filan


2

Öne çıkan mesajlar

3 saat önce, Akhlaur dedi ki:

Hazır olanlar mı yoksa hepsi mi ?

Hazir olanlar direk olum, kendi siktigindan da kacinmak lazim.

Cunku 4 portakaldan atiyorum 1 tane portakal suyu yapiyorsun, ama 4 portakal yemezsin. x3 meyve sekeri aldin bi anda, ustune alacagin lif'lerden fln oldun.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, sanssizsansli dedi ki:

kahveyi insan gibi içerseniz sorun yok ama uzun yıllar düzenli kullanımda eğer hali hazırda bir anksiyetik durumunuz varsa yangına körükle gidiyor ve anksiyeteyi azdırıyor. yıllarca yav he he diyen biri olarak ilk ağızdan söylüyorum bunu. tam şu anda yeni kahve koymuşken yazdım bunu sdf

geçen hesapladım 2019 başından beri toplam 67 kilo kahve çekirdeği tüketmişim. bunun hemen hemen yarısı benim olsa aylık ortalama 1kg ediyor. bende öyle durumlar yok o yüzden bir sıkıntım olmadı ama gün içerisinde çok içersem o gün eller parmaklar falan titriyor sabit tutmaya çalıştığımda. 2 bardağı geçmemek (2-3 shot falan heralde), akşam da 5'ten sonra içmemek gerek.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

100 kere yazdim belki yine yaziyorum aksam 5 ten sonra tuketmemek gercekten onemli. Bana bir sey olmaz espresso çakar uyurum diyordum bende ama  beyin uyumuyor abi calisiyor arka planda. 10 saatte uyusam Sabah enkaz gibi kalkiyodum eskiden , hatta saat 3 ten(biraz erken yatiyorum ben) sonra tuketmemek cok faydali oldu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nespresso almadan önce biz de çok içiyorduk, moka pot + french press falan günde 2 büyük fincan içiyordum en az. Nespresso'yu alınca moka potla french press'le falan uğraşmak zor gelmeye başladı. Bir sabah kalkınca bir de akşam yemekten sonra iki kez lungo içiyoruz yetiyor.

Ben de kahvenin ileride sigara veya daha da ötesinde kokain gibi zararlı veya yasak ilan edileceğini düşünüyorum. Yavaş yavaş cılkı çıkıyor mevzunun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, neutrino dedi ki:

Kahve yuzyillardir kullaniliyor ya sigara gibi gorece yeni degil. Bir de arastirmalar var bir suru, asiriya kacmadigin surece problem yaratacak bir tarafi yok. 

abi zaten konu aşırıya kaçmak işte. sigarayı da aşırıya kaçmadığın takdirde zararını minimize ediyorsun en kötü iki kardiyo yapsan topluyor vücut. ama sürekli hale gelince kahve de abuse ediyor bir çok şeyi. 

sigara da yüzyıllardır kullanılıyor bir şekilde bugünkü gibi olmasa da. kahve de bugün içildiği gibi içilmiyordu zaten.  günümüzde melekelerini anlattıkları bazı ürünlerin side effectleri çok feci olabiliyor. her şeyin fazlası gibi zarar işte ama çekiciliği olan bir şeyi terketmek öyle kolay gelmiyor insana. algısal. 

ben bir ara kahveyi azaltmak adına bitçi çaylarına yöneldim. onların da bazıları düzenli kullanımda zarar vermeye başlıyor. demir eksikliğini tetikliyor. kahve zaten tek başına tetikliyor demir eksikliğini filan. bir şeyi düzelteyim derken başka bir şeyi bozuyorsun. ben mesela becerebilsem haftada 3 kere filan içerim kahve maksimum. ama ya tam ara veriyorum ya da full içiyorum sigara gibi oldu siz daha masum sanın sdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kafeini en son tükettiğinizden 18 saat sonra başlayabilen yoksunluk belirtilerine yol açabileceği söyleniyor. Bu semptomlar 24-48 saat içinde zirve yapıyor ve yedi gün içinde azalırmış , bu nedenle kafeini durdurmak nispeten hızlı olabilir. Kafein tüketmeyi ilk kez bırakmaya çalıştığınızda Depresyon , Konsantrasyon zorluğu , Baş ağrısı , Tükenmişlik belirtileri oluyormuş . Ben haftada bir gün içmiyorum belirti yoksa sorun yoktur diyerek kendimi avutabiliyorum ? Günde 2 espresso bağımlılık da sayılmıyor genelde 4 fincan ve üzeri diyorlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 20.10.2022 at 11:21, ahmedinejad dedi ki:

ahaha eyvallah güle güle kullansın. bir yarım numara küçük söyleyebilirsin bu arada. ben çok dert etmedim o az büyüklüğü ama baban edebilir belki. yorumlarda da millet öyle yazmış. hoş tam oldu diyen de var yanlış yönlendirmeyeyim ?

yok ya bir önceki ayakkabıyı yün çorap giyip PATLATTI adam. ekstra büyük aldım. güzel geldi açıkçası yanlış numara model gelse nasıl iade ederdim değiştirirdim uğraşırmıydık bilmiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 06.12.2022 at 01:46, goldbären dedi ki:

yok ya bir önceki ayakkabıyı yün çorap giyip PATLATTI adam. ekstra büyük aldım. güzel geldi açıkçası yanlış numara model gelse nasıl iade ederdim değiştirirdim uğraşırmıydık bilmiyorum.

güle güle kullansın abi. ben çok memnunum ayakkabıdan. baban ne düşünüyor acaba?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...