Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gigantic


Densiz

Öne çıkan mesajlar

  • 11 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Dün akşam oynadım, HotS ve Overwatch birleşimi bir oyun. Açıkçası HotS'u ve Overwatch'ı beğenen birisi olarak oyundan acayip zevk aldım. Eğer LoL, DOTA gibi karışık ve emek isteyen bir şey bekliyorsanız hayal kırıklığı olur. Ama HotS, Overwatch gibi "açayım iki maç atıp, eğleneyim" gibi casul bir şey bekliyorsanız çok başarılı olmuş.

Klasik melee, ranged, support, tank şeklinde herolar var.
HotS tarzı, oyunun başında bütün skiller açık, heroic(ultimate) dahil.
HotS gibi talent var 3/7/10. levellarda aldığın. Bu pasif upgrade gibi bir şey.
Her level'da talenttan ayrı olarak bir de skill upgrade var, varolan skillerinden birini modifiye ediyorsun. Bu sadece aynı skille 2x2 şeklinde bir tree yapısında.
İki tarafında birer boss yaratığı var.
Minion ve tower yok, onun yerine haritada tower noktasında bir summoning portal var. Focus puanı harcayarak 3-4 farklı miniboss'dan birini summon ediyorsun, işte biri heal yapıyor, biri siege weapon, bir başka bişi vs. Her miniboss'un 2 level seviyesi var
Focus puanı dediğin şey heroic/ultimate attığın charge, 3 olabiliyor max. Ya ultimate harcıyorsun, ya da gidip bununla miniboss spawn edebiliyorsun. Güzel bir mekanik olmuş bence.
Summoning portallarda resource spawn oluyor. Yeterince resource toplayınca senin boss'un gidip karşı tarafın boss'unu yere yatıyor. Sen de gidip vuruyorsun. İlk boss'u ölen kaybediyor.
Oyun acayip hızlı en az Battleborn ve Overwatch kadar hızlı, Paragon'dan kesinlikle daha hızlı. Biraz targeting ve skill shot yetisi gerektiriyor.

Soru varsa cevaplamaya çalışırım. Dediğim gibi HotS ve Overwatch'ı beğendiyseniz Betaya mutlaka kaydolun derim, bu oyunlar sarmadıysa çok zamanınızı harcamayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Ya beta gelmişti önceden banada ama denememiştim redditte güzel şeyler okumadığım için. Son bir kaç yoruma bakınca indirdim bi denedimde bugün oyun baya güzel ya. Paragon'dan daha fazla beğendim ben şahsen. Adam gibi hype yapabilseler şu oyuna çok güzel olurda fazla sessizler. Zaten uzun süre nda varmış sonradan kaldırmışlar falan. Ne gerek var bunlara. Yazık edecekler oyuna.
Hadi bu oyun f2p oradan kurtarıp zamanla bir oyuncu kitlesi toplar oyun güzel olduğu için. Battleborn gibi saçma bir oyun var bide öte yanda. Adamlar zerre hype yapamadılar, Overwatch'ın altında ezildi oyun resmen çoğunluk yüzüne bakmadı ve oyun 60 dolar... Yazık o kadar emek boşa gidecek. Çok pis patlayacak oyun. Günümüzde herşer marketing üzerine kurulu. Bok çıkar piyasaya, adam gibi hypela onu bile alan olur. Bunu düşünemeyecek kadar mı geri kafalılar anlamıyorumki...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu konseptli 50 oyun falan. overwatchla ilgi yok.
tps class absed objective odaklı acsiyon oyunu işte. estetiği falan güzel duruyo biraz daha rafine edebilirler ama özellikle ısık sorunlu hersey birbirine giriyo gibi bi hal var.


burdaki özellikle trailerdaki modelleriböle takip ettiğim bi elemanın portfolyosunda görmüştüm bunun icin yapmıs demekki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beta'yı kesmeleri de çok iyi olmadı bence. Suskunluk kötü, devam etseydi keşke bir yandan. Şimdi oyun ne zaman yine başlayacak hiç haber yok. Neyse artık bundan sonraki faz da alacağim win10, ben de oynarım hoşuma gitti mantığı ve grafikleri. Battleborn herhalde fazla büyük bir oyuncu kitlesine sahip olmaz ama oynanmaya devam edermiş gibi geliyor. Bu oyun hakkında hiç bir şey diyemeyecğim, çok belirsiz şimdilik planları. Bence overwatch o kadar büyük bir patlama yapmayacak, bu yeni nesil oyunlarla beraber oyuncular da oldukça maymun iştahlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Battleborn, Paragon, Gigantic'in üçünü de oynamış biri olarak beni en çok eğlendiren Gigantic oldu. Ama şunu not olarak geçmek gerek, LoL, Dota gibi daha hardcore oyunları değil, HotS gibi biraz daha casual oyunlar seviyorum.

Battleborn çok kimliksiz bir oyun, Moba olayım, ama team deathmatch'de olayım, aynı zamanda single player da olayım derken hiç biri olamamış. Moba mekanikleri zayıf, dengeleri kötü. Özellikle combatı çok fazla kimkime dumduma geçiyor. Saçma paket paket açılan kart mekaniği de kafa karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Leveling ve talent dağıtma işi kısıtlı.

Paragon resmen 3rd person LoL. Ama bence onun bile kötüsü. Saçma sapan hem xp topluyorsun, hem de amber miydi neydi, gidip onu topluyorsun. Ama coin gibi diyemiyorum çünkü harvester diye saçma bir şeyden de toplanıyor. Üstüne üstlük shop var, ama içindeki itemlar senin destenden random geliyor. Battleborn'daki kart mekaniğinin farklısı burada da var. Combat'ı da öyle çok eğlenceli gelmedi bana açıkçası. LoL kitlesi bunu oynamaz diye düşünüyorum, casual kitle oynamaz diye düşünüyorum. Kim oynar bilemedim, belki daha güzel grafikli Smite filan isteyenler?

Gigantic bunların arasında en casual duranı ama bu oyunu bir yandan da rafine yapmış. Saçma sapan kart mekanikleri, farklı farklı toplanan resourcelar vs. yok. Combat'ı hızlı ama genelde ne olduğunu takip edebiliyorsun. Leveling mekanizmasını da çok sevdim, böyle 2 farklı leveling var, hem skill'lerini güçlendiriyorsun Dota gibi, hem de HotS gibi skill'lara yeni özellikler katıyorsun talentlar ile.

Tabi şu anda Gigantic'i yapan firma finansal zorluklar yaşıyor. Aslında Microsoft ile çok el ele çalışıyorlar, MS bunları alsa oyunu da onlar pazarlasa nefis olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Combata bayıldım ben ya. Aşırı akıcı. Görsel olarakta çok temiz olduğu için hiç yormuyor gözü. Böyle yağ gibi akıyor oyun. Gereksiz insanı yoran bir farm yok. Sürekli aksiyon var. Bilmiyorum bu oyun patlarsa gerçekten yazık olur. Aşırı beğendim ben.

Bu arada yukarıdaki postumda Overwatch'dan bahsettimde yanlış anlaşılmasın. Overwatch kesinlikle bir moba değil farkındayım ben bunun. Sadece Battleborn'la çok karşılaştırıldılar. Bunun üstüne Battleborn marketingde sıçıp Overwatch'ın altında ezildiği için bahsettim. Yoksa Overwatch hero sistemi entegre edilmiş klasik bir team based shoter. Alakası dahi yok.

İnşallah Microsoft birşey yaparda şu oyunu harcatmaz. Potansiyeli çok yüksek çünkü. Yazık olur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...