Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Ark


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Oynayıp ilvl yükselttikçe oyunun ne halt olduğu çok iyi anlaşılıyor.

itemleri 12lvl honoring falan yapmaya başladığın da upgrade yüzdesi de düşüyor. taş toplamak zor. Hızlı ilerlemek istiyorsan oyun seni her türlü store a bir uğra kardeşim diye yönlendiriyor.  Bazı yayıncılara bakıyorum. hepsinde deli gibi kristal var. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunda gayet ingame gold kazanıp, mavi crystal'e çevirip shoptan upgrade item alabiliyorsun. Öyle aman aman da bir grind festlik durum yok şimdilik.

 

Her şeyin ilkine en güzeline ben kavuşacağım, sidik yarıştıracağım diyorsan gerçek para da kullanabilirsin tabi. Streamerların bir kısmı simplerden diğerleri de kendileri için çerez parası bile etmeyecek miktarları harcadıkları için o kadar gold/crystalleri var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

p2w'e olan bakışımı biraz değiştirdi bu oyun benim. 

öncelikle şunu diyeyim. oyun grindfest mi? bence hayır. eğer olayı yarışa çevirirseniz evet. herşey benim olmalı en zengin ben olmalıyım ilk ben olcam diyorsanız 50 tane alt hesap açın hepsinde daily weekly tüm zamanınızı boşaltabilirsiniz. he şunu da inkar edemem ilk olmayı geçtim normal oynama sırasında bile ilerleme hırsı sizi grind'e itebiliyor. bende o kadar vakit olmadığı için öyle bir hırs da yok.

p2w konusuna gelirsek. ilginç bir konu aslında, ali'nin deli gibi günde 10-15 saatini harcayıp 1 ayda grind yapa yapa arttırdığı item level'ine gerçek para ile 1 günde ulaşabiliyorsunuz bu bir gerçek. yani oyun p2w diyebiliyoruz direk. ama p2w'i neden sevmiyoruz çünkü oyunu gerçekten oynayanlara zararı olduğu için, ekonomiyi bozduğu için, oyunun gelişimini oynayanlara değil de para yatıranlara odaklı yaptığı için, kazananın oyuncular değil şirket olduğu için vs.vs... 

fakat lost ark'da para yatıranların hiç bir zararını görmediğim gibi diğer oyunculara faydası var hatta. kristaller sadece oyuncular'ın gold'u ile exchange ediliyor. para veren exchange ettiği gold ile gene oyunculardan ilvl arttıran malzeme alıyor ve arkadaşlarına yetişip beraber oynayabiliyor. kristal alan oyuncu ise aylık paket gibi hayatı kolaylaştıran çeşit çeşit eşyaları alabiliyor. ve para veren kişi diğer oyunculara karşı bir üstünlük de kazanmıyor aslında. tek elde ettiği şey ilevel o da yeni dancınlara raidlere girebilmesine olanak sağlıyor sadece. hepinizi döverim diyemiyor.

sonuç olarak birisi oyuna vaktini harcıyor diğeri ise parasını harcıyor ve sonuç olarak beraber oynayabiliyorlar. p2w gözüken olaya pay2WIN diyemiyorum burada. çünkü ortada kazanılan bir şey yok aslında oyuna harcayamadığı vakti telafi etme var.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mmo gibi hissettirmiyor kısmı kısmen doğru aslında.

yaratık kesince düşecek GEAR heyecanı bu oyunda yok. aslında bu oyunda gear da yok diyebiliriz biraz. rakamlar var sadece, o da kestiğin yaratıktan bağımsız tamamen. bir sürü çeşitli etkinlikler yaparak RNG rakamını arttırmaya çalışıyorsun

crafting de yok sayabiliriz. gear zaten yok, craft ihtiyacınız olan tek şey tüketilen şeyler potiondur bombadır vs. craftingden para filan kazanamıyorsunuz pek, gathering yaptığınız malları satsanız daha fazla kâr elde ediyorsunuz çünkü. craftingin size tek faydası cebinizden daha fazla gold çıkmaması.

themepark bir oyun sonuçta, ne kadar bu öğeleri aramalıyız bilmiyorum. giriyosun eğleniyosun çıkıyosun (konsept olarak)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, smyrnas dedi ki:

valla oyun bize kayıyor gibi geliyor bana. 1080-1100 arası aldığım fail beni hayattan soğuttu.  

ya o duvarı bi kere geçtin mi gerisi kolay. stronghold'dan t1 ve t2 nin honing success rate'ini arttıran research var onu açıyorsun. daha sonra alt'larına veya başka bi class'a geçmek istersen daha rahat upgrade yapılıyor. ki şu an bi sürü event var adamlar dağ gibi materyal dağıtıyor basılabilir bi şekilde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...