Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Ark


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

5 saat önce, razzRaziel dedi ki:

@Bone

ya işte son bi haftadır baya bakındım yeni eski ne var diye hiç bişey çıkmadı. tam da az önce fallout 76'ya bakıyodum heh. Anladığım kadarıyla anca co-op fallout 4 tadında oynuyomuşsun en fazla ki onda bile hala teknik sıkıntıları varmış. Dedim belki düzelmiştir oynanabilir bi hale gelmiştir 3 yıldan sonra ama yok.

oyun zaten mmo değil ama public events kısmı var işte insanların beraber freeform coop takıldığı, onun dışında multiplayer fallout işte. teknik sıkıntı yok, gayet oynanır halde her bakımdan. daha bugün yeni 2022 content roadmap yayınlandı, salmadılar oyuna desteği. lakin no man’s sky gibi sonradan günahını aldıkları oyuna hakkını teslim etmediler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hala diyorum mortal online 2 o arayışta olanlar için, şu an aradığınız oyun. bana tam olarak anlattığınız hissiyatları veriyor. content eksikliği + indie yapım olmasından kaynaklı bazı UI gavatlıkları hariç, o sosyalleşme ihtiyacını, haritanın theme park değil de, yaşadığın yer olduğu hissi, ticaret döngüsü vs. şeyleri baya veriyor. Proximity voice chat var mesela oyunda, şehre bi gidiyosun, brit bank gibi banka etrafında bi sürü insan var, UO'dan farklı olarak text chat yerine voice chat ile konuşuyor insanlar birbirleriyle. saçmalayan çok tabi ama komik oluyor ? text chat de var ama baya verimsiz şimdilik. uo gibi kafa üstünde bubble olsa aslında hoş olurdu. belki eklerler.

bi de mesela bankalar lokal ve bu ilk defa bi oyunda anlamlı. şu yüzden; misal meduli şehrinin yakınlarında Guar Dog spawnları var, bu hayvandan Guard Fur düşüyor. Meduli şehrinin marketinde stacki atıyorum 5 gold iken, daha uzaktaki bi şehrin marketinde 15-20 gold çünkü o bölgede bu hayvan yok. Atına çanta koyarak, Meduli'de derileri farmlayıp uzaktaki bi şehre taşıyıp çok daha pahalıya satabilirsin. Tabi UO'dakinin aynısı sistem open world pvp var, dolayısıyla yolda soyulman olası falan.

New World mesela bu potansiyele sahipti. Becerebilselerdi güzel bi trade gameplayi olurdu. Caşıt oldukları için beceremediler.

neyse öyle işte, lost ark başlığında mo2 övüp övüp duruyorum. çok ilgi var buraya nabayım dghsbn

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, Scalanova dedi ki:

Sosyal bir gruba aitseniz herhangi bir mmo yu sosyalleserek oynayabilirsiniz bence. grup olamiyorsak bu bizim sucumuz oyunlarin degil. tamam oyunlar yeni neslin oyun zevkine gore sekillendi ki oyle de olmali sureklilikleri acisindan, ama bu yeni nesil oyunlari da sosyalleserek oynayabilir insanlar, bizim neslin eskimesi ve cevresindeki grubun artik oyunlarda bir araya gelmesinin zor olmasida bir baska etken, ornegin su an pati guildinin karsisindaki en zorlu etken bu. aksam girmek istesen sira var ama aslinda eskisi gibi olsaydik ogleden itibaren oyundaydik ve birlikte bir seyler yapabilirdik, oyunda ve guildde olan kisilerde online olmalarina ragmen guilddaslarinin eksikligi nedeniyle oyundan soguyorlar veya guild olamiyorlar.

eskisi gibi sabahtan aksama oyunda olsak zaten birlikte bir seyler yapmamak olmaz. eskiden 40 kisilik wow raidinden ss atilirdi arti disarda kalan 20 kisi, simdi sizin hor gordugunuz oyunlarda 6 kisi yanyana ss atinca uuuuu birliktelik diyebiliyoruz cunku artik o gruplara ait olamiyoruz yas ve hayattaki diger onemli etkenler dolayisiyla.

hard disagree. popi oyunlar sosyal olmayan oyunlar. sosyalleştirenleri millet oynamıyor. new worldde sosyallik vardı gerisi özellikle bug lag fest açısından faildi ondan oynanmadı. bug hariç şikayet edip bırakanların yarısı bu oyun niye diğerleri gibi mmo-lite değil diye yakınıyordu.

mortal online indie diye mi oynanmıyor deneyip çözeceğim bi ara. ama en popüler oyunlar single takılabildiğin mmo-lite oyunlar. mmo-lite diye götümüzden uydurduk ama başka terimler lazım belki

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

31 dakika önce, Scalanova dedi ki:

allahtan discord var da oynayanlar orada takiliyor ?

her oyunu batirmak ve uo degil demek harici bir seyin yazilmadigi baltalar ormanina dondurdunuz forumu.

hep beklenti meselesi. patide uo aşıklarının mmo diyince beklediği şey bu değil. bu lost ark kötü demek de değil gayet güzel.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 saat önce, razzRaziel dedi ki:

@Bone

yok... ya eski (baya iyi olması lazım ki gireyim yoksa 3 yıllık oyuna zor) ya bitik ya p2w ya da zaten oynancak gibi değil. istediğim gameplay'e en yakın Albion Online vardı ama o da web io oyunlarına benziyor iyice. Guild Wars 2'de en azından GvG vardı o güzele benziyor(Bi de Steam'e de gelecek) ama millet yemiş bitirmiştir ya o oyunu. Bu saatten sonra girecen de competitive oynayacan zor iş. Belki Steam'e geldikten sonra bakılabilir yeni oyuncularla. İçerik ve kalite olarak da en iyisi BDO anladığım kadarıyla ama o da yine co-op ya, massive'lik bi olayı yok, open world pvp de yok.

İşin kötüsü görünürde de düzgün bişey yok gelecek. Ashes of Creation en çok beklenen şu an sanırım ama hatırlamıyorum bile nasıl bişeydi. mmo camiası mobile olmuş ordan p2w seviyolar. 

 

dediğim gibi MMORPG'lerin en büyük sıkıntısı "dıkşın dıkşın yaratık kestiğimiz oyun" kafasında devam ediyor olması. eskiden RPG diyince akla Torment, Baldur's Gate felan gelirdi, MMORPG dediğimizde akla Ultima Online gelirdi.
bugün ise 5 kişilik takım oluşturup Raid yaptığımızda "MMORPG" oluyor bunun adı. oyuncular da bunu içselleştirmiş ve kafasını daha ötesine yormuyor. Bu da piyasayı saçma bi kısır döngüye sokuyor.

CSGO'da da 5v5 PvP yapıyoruz biz her akşam, mis. İlla dandirik bir potion için bir hafta boyunca grind yapmak zorunda da kalmıyorum.

22 saat önce, Scalanova dedi ki:

Sosyal bir gruba aitseniz herhangi bir mmo yu sosyalleserek oynayabilirsiniz bence. grup olamiyorsak bu bizim sucumuz oyunlarin degil.

 

"Sosyallik" dediğim şey sadece Pati Discord'una girip "abi ben şu dungeona bir ekip arıyorum, gelmek isteyen var mı?" demekten ibaret değil.

Örnek veriyorum işte, Ultima Online. Satranç vardı, dama vardı, tavla vardı. Bir arkadaşımızın evine gider, veya şehirlerde hana girer, açıp dama oynardık. O sırada etrafımızda insanlar toplanırdı, bizi izlerdi, doğal bir şekilde bir muhabbet ortamı oluşurdu ve orada sanki gerçekten o dünyanın bir parçasıymışız gibi hissederdik.

Balık tutmak, çiftçilik yapmak... bunlar solo şeyler gerçi... Ama silah / zırh craftladığında arkadaşlarına verirdin ve kırıldığında ya da öldüğünde tekrar gidip craftlatman gerekirdi. Sürekli blacksmithing yapması gereken biri, ore toplaması için bir miner çalıştırırdı. Miner kendisini koruması için birkaç kiralık asker / bodyguard tutardı.

Şu an oyunlar hep solo questing, solo leveling üzerine akıyor. "Grinding" denilen şey de bir sonraki raid gününe kadar gereken materyalleri toplamak için gece gündüz mob kesmekten ibaret.

Bunlar oyunların suçları, bizim değil. Discord'tan birkaç arkadaş toplandık diye oyun mekanikleri komple değişmiş olmuyor. Arkadaşımın daha önce yapmış olduğu questte onunla grup yapınca, aynı questleri tekrar tekrar yapamıyoruz, o questler direk uçmuş oluyor. Ya da benim ondan ayrıca oyuna girip, onun questlerine yetişmek zorunluluğum doğuyor. Ya da Fallout 76'daki gibi her questi birbirimizden bağımsız yapıyoruz ve elimize geçen sadece +50 credits gibi basit quest ödülleri oluyor.  

Koskoca WoW'da bile 2004'ten beri Guild sistemine bir çeki düzen getiremediler. Her şeyi oyun dışında oluşturduğumuz bir grupta kendimiz belirlemek zorunda kalıyoruz.

Oyuncuları kısıtlamaktan başka bir işe yaramıyor bu sistemler.
Housing yok, barlarda müzik çalan oyuncular yok, farming yok, guild house yok, player based economy yok, questlerde hikayeyi etkileyemiyoruz, ama 5 kişilik gruplarla dungeon farmladığımız için adı "mmo" "rpg" oluyor.

 

Alıntı

eskisi gibi sabahtan aksama oyunda olsak zaten birlikte bir seyler yapmamak olmaz. eskiden 40 kisilik wow raidinden ss atilirdi arti disarda kalan 20 kisi, simdi sizin hor gordugunuz oyunlarda 6 kisi yanyana ss atinca uuuuu birliktelik diyebiliyoruz cunku artik o gruplara ait olamiyoruz yas ve hayattaki diger onemli etkenler dolayisiyla.

 

mevzu pati içinden insanlarla toplaşıp oynamak felan da değil. tamamen oyun mekanikleri üstüne konuşuyorum.

eğer CSGO, PubG, Fortnite, Overwatch, Killing Floor 2 gibi "FPS" oyunlarındaki sosyal interaksiyon bile günümüz MMORPG'lerinden fazlaysa, bunu da oyun şirketlerinin ve oyuncuların düşünmesi lazım...

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Of Lost Ark'a rage'e geldim. Şu oyunun RNG si bitirdi beni. Böyle bir şey yok.  2 gündür 590 larda kaldım. 2-3 parça kaldı +15 yapıp Tier 2 ye geçeceğim, aralıksız fail ediyor, aralıksız. Her adayı yaptım. Artık chaos gatelerde çöp topluyorum ekstra guardian shard alabileyim diye. Millete bakıyorum çat diye basıyor geçiyor, başarıyor upgradei sonra devam. Beni ise resmen RNG tanrıları lanetlemiş. Oynarken Asmongoldu takip ediyordum adamın ben daha düşük i levelı vardı. Dedim patlar daha bu falan. Upgradeleri bastı bir kaç fail etti falan en sonunda oldu tier 2 ye geçti devam ediyor ben ise ulan yatmadan şu son bir deneyeyim dedim artık ıncık cıncık gitmediğim ada, Mari's shop dan almadığım shard, şans yükseltici item kalmadı (para vermeden goldları kristale çevirip alıyorum) ve yine olmadı. 

 

Oyun combatı, boss fightları, questingi baya güzel sarıyor oynarken diye oynuyorum ama bildiğin insana hakaret eder gibi bir progression sistemi var. Hiç zerre zamana saygı diye bir şey yok oyunda. Tam bir grind fest.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

indirdim denedim az çıktım. iki alfabelerini biliyorum ve akihabara kafasındayım yani alerjim yok ama yine de bana garip geldi tarzı. hep bi catwalk, herkes mini etekler tavşan kulaklar falan. final fantasy'e bine yakın saat gömmüş biriyim halbuki. normalde yarısında çıkan biri değilim ama ööf dedim. yanımdan waifumsu bi şeyler geçiyor adı komutan orcun bilmem kaç.

 

zenci elf yaptım bard oynadım biraz, belki daha toleranslı olabildiğim bi dönem sevebilirim.

sylvanas tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 saat önce, tiLi dedi ki:

YTO9Ghs.png

g2ABqto.png

kaç tane serjuhan var şu dünyada allah aşkına

Bunu görünce, aklıma geldi, WOW da rogue açtım bir tane, adını da Jude koydum, o sırada Sherlock Holmes seyretmiştim, başrolde Jude Law vardı. Ona istinaden, fazla kasmadım, adını Jude koydum.

Koymaz olaydım, her oyuna girdiğimde, whisper geliyor, SWE ? SWE ? Peşinden de bir şeyler yazıyorlar, ne yazdıklarını  anlamıyorum. Bir çok kere de sorudan sonra, klan, party daveti geliyor. Kendi kendime, ya bu ne iş, çıplak level 15 rogue ya bu ilgi, alaka hayrdır diye soruyorum ? En son birine ingilizce sordum, bu ne ayak ? SWE diye mesaj atıp duruyorsunuz ? Adam da ingilizce biliyormuş cevap yazdı, meğer İsveçcede Jude Yahudi demek miş. Herifler de nickanme yi yahudi diye okuyunca, direk klan party daveti atıyor, gel bize katıl hesabı. Değiştirdim nicki sonra.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...