Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost Ark


razzRaziel

Öne çıkan mesajlar

Wildstar güzel oyundu ya, ama yanlış zamanda çıktı, geçen sene veya şimdi çıksa idi, piysayı süpürürdü. Gerçi onun da class a göre tek silah olayı çok kötü idi. Ama dünya quest filan baya iyidi ya.

Bu Lost arkı ben sevmedim betada zaten. Çok fazla grind. Bu kore oyunları da hep böyle. Herifler mazoşist midir nedir.

Quo-Vadis tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12 saat önce, Xenocide dedi ki:

Mortal ben oynuyom valla, tek başıma zor oluyor biraz tabi ama kendi halinde takılmaya da müsait bi oyun, çünkü hepimizin klasik UO fantazisi, KENDİ HALİNDE Bİ DEMİRCİ OLABİLİYOSUN 

bi de tek karakter olabiliyor, o yüzden herkes her şeyi olamıyor. bi yol çizmek zorundasın kendine ve diğer ihtiyaçlarını playerlardan alman gerekiyor falan. 

ama dediğin gibi, prodüksiyon yok tabi. indie yapımcı. ama gelirseniz beklerim. ev kurarız (open world ev var ?) yaşar gideriz. belki arada pvp'ye gireriz belli mi olur ?

 

ay hadi pati hype ya alın gelin kız 60 tele zaten, arazide at süreriz. atlarınız benden.

hardcore sandbox open world housing????

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 16.02.2022 at 16:13, razzRaziel dedi ki:

oha lan şu an fark ettim konuyu ben açmışım. 

 

neyse sildim ya oyunu, mmo oynuyomuş rp'si yapmaktan yoruldum. sıkıcı ya heyecan yok bişi yok. mmo değil de massive coop.

open world, pk, gank vs olmayınca diğer oyuncuların bi olayı kalmıyor dünyada dolaşırken (hoş dolaşmalık bi dünyası da yok da). zilyon oyuncu var ama etkileşim sıfır, yarış oyunundaki ghost car'lar gibi yanından geçiyolar quest'ten quest'e koşuyosun.

endgame boss savaşları muhtemelen taktik ve ekip işi gerektiriyodur ama napayım 30 kişilik coop'u. zamanında 200+ kişiyle boss savaşlarına ve siege'lere katıldıktan, düşman guild'ten adamları pve kasarken gank'lemenin keyfine vardıktan ve pk olunca adam çağırıp seni avlayacaklar da item düşürtecekler diye insan avından köşe bucak kaçtıktan sonra bu tip oyunlar aşırı boş ve sıkıcı geliyor.

eskisi gibi olur belki diyip hype nedeniyle 41'e kadar zorladım ama sonra bi an fıldır fıldır koşan adamlara boş boş bakarken sıkıldığımı fark edip kaldırdım oyunu.

bunun pvp dediği şeyi arıyor olsam zaten açar dota oynarım kat kat daha keyifli. 1-2 bölüm baya güzeldi pve'de (blackrose monastery ve thirain'le girdiğimiz ilk siege) ama onlar oynamamın nedeni değiller. bari ekonomi kasayım dedim, onda da dükkan kurmanın tadı yok, baya vendor'a satıyor gibi ve fiyatlar çok sabit.

gerçi eskisi gibi olsa da oynanmaz grind'a ömür mü yeter. ama şöyle modern bi oyun gelse ikisinin karışımı... başka oyuna artık. sevenler keyfini çıkarsın, f2p doğası gereği bozulmadan önce.

 

"sosyal" öğesi olmayan oyuna "rpg" gözüyle bakamıyorum ben.

Ultima Online'da tavla vardı dama vardı satranç vardı, SWG'de notayla müzik aleti çalmak vardı, SWTOR gibi oyunlardaa hikaye odaklı questler eklediler felan filan... ama çoğu "rpg" ve çoğu "mmorpg" Final Fight'tan hallice combat sunmaktan öteye gitmiyor.
Ultima Online'dan beri quest sistemleri çok gelişti. ancak quest mekanikleri hep "solo oyuncuyu" düşünerek hazırlanıyor. bu da "arkadaşıma takılayım da birlikte quest yapalım" demeyi engelliyor. Fallout 76 mesela bu konudaa tümden sakat, çünkü arkadaşımın quest yaptığı mekana girip onunla birlikte quest tamamlayamıyorum, ayrı ayrı o binalara girmemiz gerekiyor felan...
"MMO"su nerede bu işin? yok.

Warhammer Online bile günümüz mmorpg'larından daha mmorpg kalıyordu ve ne yazık ki şu an oynayamıyoruz o oyunu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Bone

ya işte son bi haftadır baya bakındım yeni eski ne var diye hiç bişey çıkmadı. tam da az önce fallout 76'ya bakıyodum heh. Anladığım kadarıyla anca co-op fallout 4 tadında oynuyomuşsun en fazla ki onda bile hala teknik sıkıntıları varmış. Dedim belki düzelmiştir oynanabilir bi hale gelmiştir 3 yıldan sonra ama yok.

şu elemanın kanalı baya bi emikledim fena bakmıyor first impressions adı altında.

https://www.youtube.com/user/ALazyPeon

Fallout 76, Mortal Online 2, Swords of Legends Online, Ashes of Creation, Albion Online, Echo of Soul, Guild Wars 2, Black Desert Online

yok... ya eski (baya iyi olması lazım ki gireyim yoksa 3 yıllık oyuna zor) ya bitik ya p2w ya da zaten oynancak gibi değil. istediğim gameplay'e en yakın Albion Online vardı ama o da web io oyunlarına benziyor iyice. Guild Wars 2'de en azından GvG vardı o güzele benziyor(Bi de Steam'e de gelecek) ama millet yemiş bitirmiştir ya o oyunu. Bu saatten sonra girecen de competitive oynayacan zor iş. Belki Steam'e geldikten sonra bakılabilir yeni oyuncularla. İçerik ve kalite olarak da en iyisi BDO anladığım kadarıyla ama o da yine co-op ya, massive'lik bi olayı yok, open world pvp de yok.

İşin kötüsü görünürde de düzgün bişey yok gelecek. Ashes of Creation en çok beklenen şu an sanırım ama hatırlamıyorum bile nasıl bişeydi. mmo camiası mobile olmuş ordan p2w seviyolar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sosyal bir gruba aitseniz herhangi bir mmo yu sosyalleserek oynayabilirsiniz bence. grup olamiyorsak bu bizim sucumuz oyunlarin degil. tamam oyunlar yeni neslin oyun zevkine gore sekillendi ki oyle de olmali sureklilikleri acisindan, ama bu yeni nesil oyunlari da sosyalleserek oynayabilir insanlar, bizim neslin eskimesi ve cevresindeki grubun artik oyunlarda bir araya gelmesinin zor olmasida bir baska etken, ornegin su an pati guildinin karsisindaki en zorlu etken bu. aksam girmek istesen sira var ama aslinda eskisi gibi olsaydik ogleden itibaren oyundaydik ve birlikte bir seyler yapabilirdik, oyunda ve guildde olan kisilerde online olmalarina ragmen guilddaslarinin eksikligi nedeniyle oyundan soguyorlar veya guild olamiyorlar.

eskisi gibi sabahtan aksama oyunda olsak zaten birlikte bir seyler yapmamak olmaz. eskiden 40 kisilik wow raidinden ss atilirdi arti disarda kalan 20 kisi, simdi sizin hor gordugunuz oyunlarda 6 kisi yanyana ss atinca uuuuu birliktelik diyebiliyoruz cunku artik o gruplara ait olamiyoruz yas ve hayattaki diger onemli etkenler dolayisiyla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...