Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

13. cuma , uğursuz gün


Ashes2ashes

Öne çıkan mesajlar

saçma sapan şeyleri araştırmaya bayılrım
daldan dala da atlarım, malum internet gibi birşey var elimizin altında tıklaya tıklaya arifin manchestara attığı gölü ararken neler neler bulanlar var

13.cü cuma denk geldim geçen

komplo teorileri masonlar gül haçlar tapınakçılar derken
ilginç biryere geldim

13. cuma aslında tapınakçıların zamanının fransız kralı tarafından simültane ( günümüzde kullanılan tabiriyle ) eş zamanlı baskınlarıyla nerdeyse bitirilmiş tapınak şovalyelerinin katledilme günüymüş

ve nedense günümüzde batıl inanca göre uğursuz sayılır
hakkında onlarca film kitap vs yazılmış çekilmiştir

At dawn on Friday, 13 October 1307 (a date sometimes spuriously linked with the origin of the Friday the 13th superstition)[30][31] King Philip IV ordered de Molay and scores of other French Templars to be simultaneously arrested.

daha fazla bilgi için

http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar#Arrests.2C_charges_and_dissolution


hatta fransız ihtilali sonrası fransız kralının öldürülmesi bunun intikamı olarak kabul ediliyor bazı mecralarda

/thread
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ufak bir ayrıntı daha vereyim

bunlar hep order ( zamanın düzeni, düzen kurucuları ) diye geçer

amerikan dolarının üzerinde kocaman new world order ( yeni dünya düzeni ) diye bir ibare vardır ve bütün dünyayı gören göz şeklinde tasvir edilmiştir , kökeni mısıra dayanır

komplo teorisyenlerine göre tapınakçılar da mısırdan firar etmişlerdir. vs

http://auto.img.v4.skyrock.net/9186/47159186/pics/1908509719_small_1.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşım 13 demedim ki sadece

gayet spesifik

13 cü cuma uğursuz gün dedim

bu da tapınakçıların öldürüldüğü tarih



13 uğursuz mu senin dediğin
cumayla ne alakası var ?

her sakallıyı dedeniz sanmayın ya

13cü cuma bizde bayram havası yaşanıyor diyeniniz varsa gelsin


lobumuzdan atmıyoruz burda tarih yazmış 700 sene önce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mesela otellerde niye 13 numaralı oda olmaz. otel sahibi uğursuz olduğuna inandığı içinmi. hayır satamıyolar demekki 13 numaralı odayı kimseye. kapıdaki numaraları değiştirmişler. halbuki orda 13 numaralı bir oda var aslında. buna ne diyeceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mal said:

bizde biliyoruz 13. cuma elm sokağı kabusu felan

ama batılı inanışı bu cuma olmasının sebebi bu olabilir belki

La olm yazıyor işte, 13 Ekim 1307 Cuma günü öldürmüşler Tapınakçıları. Katliamdan kaçanlar da bu anıya saygı olsun diye 13. cuma laneti diye laf çıkarmış, ne cuması ne camisi islamı sdf
said:
At dawn on Friday, 13 October 1307 (a date sometimes spuriously linked with the origin of the Friday the 13th superstition)[30][31] King Philip IV ordered de Molay and scores of other French Templars to be simultaneously arrested.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:



tapınak şövalyeleri haçlı savaşları sırasında kudüste kurulan ve hıristiyanları haç yollarında koruyan bir tarikat. gelgelelim hem ticaret hemde gümrük işleri ile de ilgilenmişler, bankacılık da yapmışlardır. ( mesala sen pariste birine bir kese altın veriyorsun, yolda soyulurum diye, kudüse gittiğinde elindeki senetle bir başka tapınakçıdan bir kese altın alıyorsun, bir çeşit western union ) ama asıl gelir kaynakları tabi ki müslümanlar dan gasp ettikleri savaş ganimetleridir. kudüs ve doğu kaybedildikten sonra da tekrar avrupaya yerleşen tapınakçılar çok ama çok zengin olmuşlardı. bundan dolayı da toplumda önemli kişiler haline geldiler.
fransa kıralı ve zamanın papası ( bilmem kaçıncı innocent ) bu heriflere kıl oluyorlardı. gücü paylaşmak işlerine gelmiyor hemde sahip oldukları servete el koymak istiyorlardı. bir plan dahilin de tüm bölge komutanlarına bir mektup yazılır ve 13 ekim 1307 cuma sabahı bu mektubun her yerde aynı anda açılması istenir. amaç tapınakçıları faka bastırmaktır. mektubu birisi erken açsa diğer tapınakçıların kaçması için zaman kazanması işlerine gelmez.

söz konusu gün büyük cadı avı başlar, binlerce tapınakçı yakılarak yada işkence ile öldürülür.

kaçabilen küçük bir grup iskoçyaya yerleşir. meşhur roslin şapelini kurarlar. intikam yemini edilir. avrupa da tekrar iktidarı elde etmek için gizli örgütler kurulur. ( illuminati filan )

nitekim bir kaç yüzyıl içinde rönesans ve reform hareketleri ve protestanlık avrupada başgösterir ve bir daha hiç bir papa o kadar büyük bir güce sahip olamaz.




allah belalarını vermiş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...