Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Overwatch


Cuce

Öne çıkan mesajlar

güzelliği kötülüğü değil buraya blizz fanı gelip abi çok özgün demesi komik
tf2yi portalı bilmemneyi valve yapmadı demek de saçma
illa gabenın elinden mi çıkmasım lazım anlamadım
quake fortress yapan adamı gel babuş bize yap diyor işte adam ricochet, tfc, tf2 falan yaptı 40 yıldır valve'da. valve ürünü değil demek ciddi saçmalık

edit: şikayetçin var. bazı kelimeleri değiştirdim, edepli yaz lan /silp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cık olmamış. O teleport vs. nedir abi şaka mı? teleport ol, bomba koy, kendini geri ışınla... Bu ne abi? böyle op yetenekleri bir karaktere vermişler. Bu durumda diğer karakterlerde op olacak. Yani "single player" kafasıyla güzel duruyor ama bir grubun bu şekilde oynadığını düşünemiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu videodan sonra kesinlikle oynuyorum:

https://www.facebook.com/video.php?v=391168224374325&fref=nf

ayrıca tek class değil her class op duruyor baya baya hareketli bir oyun olacak kotarırlarsa piyasada e-sports alanında ciddi bir şeyle karşı karşıya olabilriz.

tabi bu benim görüşüm ama cidden öyle duruyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 defa yüzlerce kişilik sıra bekleyip oynadık, oyun çogiyi. TF2 çakması olduğu kesin de, TF2'den daha çok hoşuma gitti oynanışı. Daha hızlı, daha noob friendly falan neblem. Bi de denge konusunda çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü adamların da üstüne basa basa dediği gibi oyun death match oyunu değil, adam vurmalı fps oyunu değil. Objective kasan takım direk alıyo oyunu, birazcık koordinasyon yeterli.

Oyunun business modeli belli değil henüz ama parayla satıp, f2p yapıp, karakter ve skin satma olaylarını getirirler gibime geliyo, HoTS gibi.

Panelde kim ne dediyse hepsine "oww süper fikir" falan dedi Kaplan ve Metzen, yani resmen Titan'ı alıp reuse etmişler, arada yapılan PoC'lerde en başarılı bu öne çıkmış, direk basmışlar bunu oyun diye, şimdi bizden gelen feedback'e göre şekillendirecekler oyunu. Skin olayına bile "oww aklımıza gelmediydi" dedi adam lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:


Warhero said:

applev0dka said:

evet dota valve'nin özgün fikri lel

Flassh said:

bence lel lemeden önce tekrar bi düzgünce oku
baya yanlıs anlamıssın çünkü

applev0dka said:

yoo gayet düzgün okudum.


http://i.imgur.com/R1HbQph.jpg




applev0dka said:

yoo gayet düzgün okudum.

valve'nin uzun yıllar var olan bişeyi kendine dahil etmesi ve bundan bir kaç yüz kamyon dolusu para kaldırması övülecek bir durum oluyor.

ama blizzard'ın kendinde olmayan bir türde oyun çıkartıp aynı şeyi yapmaya calısması kötü görülüyor.

hem de var olduğu söylenen benzer oyunu 1e1 kopyalamak yerine, kendisinden özgün bişeyler katmaya calısarak yapıyor.

off oynayın geçin işte abi neden illaki valve*blizzard çükü yarıştırıyorsunuz.
su videolar gayet güzel, insanı heyecanlandırıyor, burda sövenler de oynayacak hepimiz biliyoruz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün okuduğun bir yer yok. "Valve özgün fikirleri alıp kendi çatısı altında güçlendiriyor" diyorum, "evet dota valve'nin özgün fikri lel" diye atlıyorsun.
Valve orjinal Fortress modunu yapan adamlarla TFC ve TF2, Narbacular Drop ve Tag ekiplerini getirip Portal ve Portal 2, Counter-Strike modunu yapan adamlarla anlaşıp Counter-Strike, Icefrog'u çağırıp DOTA 2'yi yaptırıyor. "Özgün fikirleri alıp kendi çatısı altında güçlendiriyor" derken bunu kastediyorum.
Valve'ın bu politikasının, Blizzard'a yönelik "çalıyor" suçlamalarıyla bir tutulmayacağını anlatmaya çalıştım.

Valve'ın yaptığı uzun yıllar var olan bişeyi kendine dahil etmesi ve bundan bir kaç yüz kamyon dolusu para kaldırması değil (tamam, DOTA'yı saymazsan). Aldığı ekipleri yönetiyor ve kendi altında oyunu çıkartıyor. Valve onları işe alıp birlikte daha gelişmiş bir oyun çıkardı. Bunda yanlış bir şey yok, keşke her büyük firma özgün fikirli küçük firmaları bünyesine katıp destek verip gelişmiş bir oyun çıkarmalarına yardımcı olsa.

Blizzard'ın yaptığı ise kendinde olmayan bir tür çıkarması değil. İnsanlar TF2'ye çok benzemesini eleştiriyorlar. Yaptığı iş de Valve'ın yaptığı işle aynı değil. Nasıl diyorsun onu anlamadım, özgün bir fikir sunan başka bir firmayla ortaklaşa mı yapıyorlar bu oyunu?
"1e1 kopyalamak yerine, kendisinden özgün bişeyler katmaya calısarak" diyorsun ama ben bunu göremiyorum videolarda. F2P ya da Kore oyunlarına özentilik var, kendisinden bişeyler katmaya çalışmakla kastettiğin buysa, tamam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu koskoca Microsoft'un bile doğru dürüst tamamen kendi yarattığı bir ürünü/buluşu yok. Innovasyon genelde böyle oluyor zaten. Brezilya ligi'nden topçuyu alıp Porto'nun yıldızlaştırması gibi dfsds...
Sizin elinizde kaynak var, capability var. Fikrin illa sizden çıkması gerekmiyor zaten çoğu zaman. Facebook'u bile doğru skillere sahip olan kişi yarattı mesela, fikri bulanlar değil. (o zaman da özgün fikir değildi de demek istediğim o değil tabii)..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

tamam söylerim blizzard'a iptal ederler oyunu.
hatta KONAMI'ye de mail attım bir daha PES cıkartmayacaklarmıs.FIFA'dan çalmışlar

hayatı hep uçlarda mı yaşıyorsunuz, hater ya da fanboy olmak zorundayım falan diyerekten ?


Dediklerimin haterlıkla ya da fanboylukla alakası yok ama kafana bir önyargı takmışsın sanırım, o bağlamda saldırmayı tercih ediyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...