Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Archeage #4


Seele

Öne çıkan mesajlar

Ekim 15 e ertelenmis release maalesef. Markette parayla alinabilen ve account bound olmayan seyler var hala XL ile konustuk hallediyoruz ama gecikecek dedi khoran. Yaklasimlari baya guzel her önemli soruyu cevapliyorlar p2w olma konusunda soru isareti gitmistir insanların. Bu da stream notlari

Release Date Change?!
** The release date will change to October 15th. They are delaying by two weeks so that they have the time to evaluate the marketplace and the bound status of the items in it.
** Steam will also release at this time and they will have more information on this coming soon.
** Steam will be go-live for orders on the October 15th.
** No pre-download.
** Character creation will be on October 1st.

PTS is pushed back to October 1st - October 13th
** They want to allow us time to give them more feedback before launch.
** This will be a seperate PTS from the legacy so that testing and changes can occur.
** PTS will support all marketplace changes and will be a full launch version of unchained.

Name Reservation
** Will be avaliable October 1st at the PTS launch day.

Diligence Coins / Season Pass / Loyalty Store / Marketplace / Rewards
** There will be no Loyalty Store > Diligence takes its place.
** No login tracker at release
** “Labor Restore” potions will be available through Diligence Coins.
** “Labor Restore” WILL NOT be available via credits.
** Expansion scrolls will be avaliable in the Diligence Marketplace ONLY.

Alts
** Each person can have up to 3 accounts.

Guild Cap
** Max 50 members. This is a hardcoded game choice by XL and wont be changing.

Land
** Everyone who buys Unchained will be able to own land.
** Currently owning land will not be policed by Gamigo.
** Evaluating tax certs as a reward for construction

Delphinad ghost ships
** Quests for protecting the DGS will be removed at the begining to prevent taking advantage of an late game mechanic early.

Gold Selling
** Zero tollerance towards gold sellers and buyers.
** They can track gold through the economy and will be very heavy handed on gold selling.
Archepass
** 1500 credits = $10
** Three versions. All the same price.
** All three can be purchased at the same time or individual.
** Each version is geared towards different playstyles.
** Archepass objectives will be quests or tasks that need to be completed.
** Premium version items will be ALL cosmetic.

Auction House
** All auction houses will be limited per server per region.

Font/FOV mods
** All mods will not be allowed. They are looking into seeing if FOV or Font mods will be something they can selectively allow.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

astellia - eternal magic falan da çıkacak aynı dönem. millet dayanamayıp onlara başlayabilir. yanlış yapmışlar. daha baştan sözler tutulamıyor dsdf

gold selling'i engelleyeceğiz konusu da hikaye. her oyunda yasak bu olay ama her oyunda var yine. kesinlikle cash shop itemların gold ile satılması engellenmeli. yoksa bu serverın hiç bi esprisi olmaz. her KR mmosunda olduğu gibi bunda da progression = gold direkt.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cash shop itemlerin trade i olmayacak iste hicbir sekilde. Onu garantilediler. Gold sellerlar illaki olacak ona yapacak birsey yok. Ama su an progression gold tan cok labor ile oluyor. Labor potion da cash shoptan alınamayacagi icin ilk haftadan 10k gs adamlar herkese tek atamayacak.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kim başlayacak o iki oyuna allahını seversen. Eternal Magic dediğin oyun sound efektlerini bile WoW'dan çaldığı için heryerde tarak malzemesi olmuş 10 yıl öncesinin grafikleriyle günümüzde kakalanmaya çalışılan çin yapımı rus yayını tam anlamıyla bir çöp. Diğeri zaten en son subdır şudur budur 10 dolar verin oynayın diye kakalamaya çalışıyorlardı insanlara Unchained duyurulduğu için yaptıkları telaşla.

İnsanlar Bless gibi bir saçmalıktan sonra böyle rezaletleri yemiyor artık kolay kolay uzak doğudan gelen. Archeage zaten iyi ve sevilen bir oyundu. İçerik açısından patlama imkanı olmayan tek sıkıntısı p2w olan bir mmodan bahsediyoruz. Hiç ilgimi çekmiyor ancak nereye gitsem konuşulan sadece 2 şey var mmo dolayında uzun zamandır. Biri WoW Classic diğeride bu oyun. Öyle saçma sapan para tuzağı oyunların zerre etkileyeceğini sanmıyorum bu kapasitede bir mmoyu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi anda fol yok yumurta yok, ortalığa çıkıp archeage hypeladıktan sonra, pardon kr'deki overlordlara bi danışalım diyip 2 hafta ertelemeleri komik ama. daha baştan plansızlık var. evvelden sürekli sağılan bir ip'den bahsediyoruz, insanlar zaten temkinli. legends of aria gibi content güzel geliyor düşüncede ama oyun sadece p2w yüzünden başarısız oldu demek yanlış.

mesela black desert'ta cash shop'a sürekli p2w şeyler açmalarına rağmen insanlar oyunda ve iyi bi kitle sustain ediyor. aynı insanlar söve söve oynuyor. niye? çünkü en azından bi pvp endgame'i var oyunun. özünde metin2'nin janjanlısı bile olsa dsdf. archeage'te ise düşünce güzel ama insan lazım content'i yaratıcak community. streamlined ne pve ne pvp endgame'i vardı. yani ben bırakmadan önce hatırladığım kadarıyla yazıyorum.

archeage f2p

https://steamcharts.com/app/304030

vs

black desert b2p

https://steamcharts.com/app/582660

https://steamcharts.com/app/836620

https://steamcharts.com/app/706220

her türlü yeni şeye aç insanlar, oyunlar vasat olsa da zaten oyunu tartışmıyorum. astellia bless kadar kötü değil bu arada. ötekisi de f2p beleşçiyi çeker. ffxiv 5.1 update'i de gelicek yeni tarihte falan. kötü tarih ve karar olmuş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eternal Magic denen saçma sapan oyun gün yüzü dahi göremeyecek zaten, telif hakkından patlatacaklar oyunu. Herşeyi çalıntı. Çakma demiyorum bak WoW'un sayısız assetini direk alıp oyuna eklemişler. Astellia ise kıçını yırtıp o kadar reklam yapmasına rağmen zerre hype yaratamamış kimsenin umurunda olmayan bir oyun. Bless bile daha önce 3 farklı serverda patlamasına rağmen belli bir hype yaratmıştı. İnsanlar o oyunu bekledi, konuştu, release gününe hazırlık yaptı. Streamerlar bile hazırlık yapıp başlayacaklarını duyurdular. Astellia kimsenin umurunda değil. Heleki şu aralar öyle yeni çarpık çurpuk mmoların bir yere gelmesi çok daha zor. WoW Classic hypeı varken kimse böyle oyunların suratına bakmaz.

FFXIV ise bambaşka bir olay. İddia ediyorum iki oyunun ortak oyuncu kitlesi %5 bile etmeyecek komik bir rakama denk gelir. İki oyunda birbirinden siyah ve beyaz kadar farklı. Hiçbir ortak albenileri yok. Biri tamamen end game pve odaklı, slow paced ve story bazlı iken diğeri sandbox, pvp odaklı ve fast paced bir oyun. Archeage tarzı bir oyunu bekleyip oynamak isteyen biri hangi kafayla FFXIV oynamaya başlar bilemiyorum.

Black Desert ise hiçbir zaman çözemeyeceğim bi gizem. Hala nasıl oynanıyor bu kadar şaşıyorum. Ama Black Desert'a şahsen p2w demem ben Archeage'in yanında. Archeage cidden ileri seviye p2w (şu son gelen hiram setine kadar en azından öyleymiş.) Black Desert seni sömürüyor ama bu sömürünün çoğunluğu convenience noktasında. Yapımcı senin oyun zevkini baltalayıp daha rahat oynaman için para ödemeye zorluyor diyelim.

Bu saatten sonra insanları yeni bir mmo için hypelamak çok farklı ve yenilikçi bir oyun gelmediği sürece inanılmaz zor. Archeage geçmişte kendini kanıtlamış bir oyun ve nereye baksam geldiği durumdan dolayı bırakmak zorunda kalmış ve bu yüzden içinde ukte kalan belli bir fan kitlesine sahip. Bu bile bi avantaj bu oyun için. Üstüne yeni bir yayıncı altında olma avantajını taşıyorlar. Bu şirket avrupa bazlı olduğu için belli sınırlamalar altında. Eğer ilerde sözlerini tutmayıp oyunu p2w yaparlarsa oyuncular istedikleri gibi ne kadar sonra olursa olsunçok rahat refund alabilirler. Ve tabiki bunların üstüne çok şaşalı bir grafik güncellemesi ile birlikte geliyorlar. Baya iyi bir resim oluşturuyor buda gelecek için bana göre.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oynadım abi ben senelerce bdo'yu. pay 4 convience'lık olay hala var zaten ama phase phase zamanla üstüne direkt enchanting yani gear progression'ı etkileyen cash shop itemları getirip durdular. en son full p2w oldu. yarı afk çok aktivite var mobile mmo gibi, üstüne solo rpg gibi kendi temponda oynayabiliyorsun. ondan tuttu ama archeage baya hardcore bi kitleye hitap ettiği için patladı yanlış hatırlamıyorsam. bdo'da mesela pvp endgame düşünüyorsan imba gear lazım ama archeage'de her zaman fishing, trading yaparken gank yeme durumun var vs. p2w bu yüzden herkesi etkiliyor. bdo'da pvp endgame yapan kitle oyunun %3'ünü falan oluşturuyor.

ukte kalıyor tabi, bende de kaldı ama 1 ay sonra oyun ghost town'a dönmemeli işte. yoksa hep aynı terane dsdf

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...