Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pitbull ve sahibi


miyaw33

Öne çıkan mesajlar

köpek sahibi oldum dediğimde cinsini söylediğimi düşünmüyorum.

edit1: gereksiz alıntılama

edit2: ayrıca cinsin önemi yok. ben o hayvanı besliyorsam, isterse ejderha olsun, benim evimde, ofisimde, dükkanımda istediğim gibi serbest bırakırım.

edit3: ayrıca ben yukarıda miyaw ın saçma argümanına karşı ettim o cümleyi. adam tutmuş "abi köpek evinde senin yanında" gibi anlamsız bir cümle sarf etmiş. sanki pitbull veya dobermanını evde besleyenler hiç evden çıkıp gitmiyor gibi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
http://www.main-spitze.de/lokales/ruesselsheim/terrier-beissen-maenner-polizei-erschiesst-zwei-hunde-auf-dem-friedensplatz-in-ruesselsheim_14623207.htm
This news article tells a different story. They tried to lure the dogs into a police car but it didnt work, two people were bitten during the attempt and finally they shot the dogs.
Ali should get himself some decent dogs. Why does it always have to be the lowlife breed?
Read more at http://www.liveleak.com/view?i=850_1411478602#SFCLJjSumy6Fz3YW.99
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

keşke böyle geçmiş mesajlara baksak dimi. ne güzel olur. çünkü ben geçmiş mesajda pitbull beslenmesine zaten karşı olduğumu belirtmiştim. ancak "pitbull beslemek" bir nokta, "evde dükkanda hayvanını serbest bırakma hakkı" başka nokta.

adam pitbull beslediği için bence hatalı çünkü sayko hayvanlar

adam köpeğini dükkanda tasmasız bıraktığı için hatasız çünkü adamın dükkanı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

önce şunları söyleyip bi shield açayım da sonrasında yazacağımı yazacağım;

4-5 tane sokak kedisini her gün düzenli besliyorum. akşam iş çıkış saatimde gelirler balkon önünde dizilirler kaplarını doldururum bende hehe. otoparkta sokak köpekleri için ufak bir yer ayarladım soğukta yağışta sığınsınlar diye şu an 3 kişiler. sabahları işe gitmeden yemek bırakıyorum. evde böcek bile görsem asla öldürmem. incitmeden kağıtla, peçeteyle alır dışarı atarım.

şimdi

pitbull tehlikeli ve vahşi bir tür. hayvan sevgisi adı altında inatla insanların içinde bu tehlikeli ve vahşi hayvanı sokma gayretindeki mallara gıcık oluyorum. doğru, eğer sahibi çok bilinçli, deneyimli ve dikkatli ise zararsız olabilir ama ben bu riski almak istemiyorum, güvenliğimi başkasının ellerine bırakmak istemiyorum. aynı şekilde evde timsah besleyen birisi de benzer önlemleri alsa eşit derecede zararsız olur zaten. bu nedenle benim, çevremdeki sevdiklerimin ve diğer canlıların can güvenliğini köpeğin sahibinin yeteneklerine ve köpek eğitme bilgisine teslim etmeyi doğru bulmuyorum.

açık konuşayım sokakta başıboş görürsem ben de vurabilirim. bırak insanı,çoluğu çocuğu sokaktaki diğer kediye köpeğe bile zarar bu hayvan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Shield'ın ben olurum.

Pitbull besleyen, besleyeni savunan adam maldır. Hiç hayvanseverlik ayaklarıyla, "Ama yeaa sahibi öyle yetiştirmiş, yoksa çok şeker"le de gelmesin kimse.

Hayvan dövüş için, agresif olması için özellikle üretilmiş bir köpek. "Üretilmiş" diyorum bak, "Hayvanın doğasında var" durumu değil, bildiğin insan eliyle yapılmış.

Şimdi kalkıp "Ama yeaa iyi bakarsan saldırgan olmuyor"la da gelmesin kimse, Dubai'de 4x4'le aslan gezdiren görgüsüz Arap'tan farklı olun biraz. Ne kadar iyi yetiştirmiş olursanız olun, ne kadar "Sakin, hiç o haberlerdeki gibi değil" bir hayvan olursa olsun, kimse o riski alıp, kendi can sağlığını sizin veya hayvan sahibinin eline bırakmak zorunda değil.

Yazık bu hayvancağızlara gerçekten, insanoğlunun acımasızlığının cezasını çekiyorlar ama yapacak bir şey yok. Bir anlık parlamayla adamı paramparça edebilecek, yakaladığı zaman demir sopayla suratına vursan koparana kadar bırakmayan bir hayvanın toplum içinde yer almasını savunmayın lütfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir hayvanin ölmesi tabiki üzücü. bu konuda hem fikiriz.

Simdi gelelim olaya.

Almanyada hayvan haklari dünyanin hic bir yerinde yok. Almanlar hayvanlara cok deger verirler ve kurallari katidir. Örnek vericek olursam. Ben cati katinda otururken evime fare girdi. Almanyada fare zehiri/yapiskan vs satilmasi YASAK. Binbir hastalik sacan fareyi bile öldüremezsin öyle. Sadece özel izin ile elde edebilirsiniz. O hayvani evden cikarmam baya zaman aldi. Burada canli balik ALAMAZSINIZ. mesela ben alabalik ciftligine gidince baliga bana vermeden önce elektrik veriyorlar. Cünkü en kisa zamanda ve acisiz ölmek zorunda. Barinaktan öyle kolay kedi/köpek alamazsiniz. Ilk önce evinize gelirler hayvan beslemege olanaklimi diye. sonra size deneme amacli kayvani verirler. uyum sagliyor mu diye. Verdikten sonra takibini yapar bir sene bile gecmis olsa eve baskin yapip hayvanin durumuna bakarlar. Bunlar hayvani koruyan kurallar kanunlar. Birde insan icin yapilanlar var. Almanlar icin gecerli olan INSAN > HAYVAN. insan hayati herseyden önce gelir. Onlar icin insan yasamindan daha degerli birsey yok.

Olaya dönersek olay yerine bir kadin sahibini tanidigini akrabasi oldugunu ve hayvanlari kücük yastan beri tanidigi söyler. polis izin vermez yaklasmasina. Cünkü kadinin basinia birsey gelirse sorumlusu ordaki görevlidir. Tr de olsa "bacim git bagla sunu" der polis. "ya köpekler oynuyordu" diyenler olacak. evet gördük gecen burda konuldu. benzinlikte oynayan köpekler nasil amcanin bacagi parcaladi. Sabahin erken saati okula giden cocuklar var. Birden kosup cocuga saldirsa.
Sorumlusu yine ordaki polistir. Pitpul ve benzeri köpekler icin kanunlar acik yanliz birakilamaz ve tasmasiz gezdirelemez.
Köpeklerin sahibi ve tasmasi yok. Polisin yapacagi belli. Allah askina bir yurt disina cikin bi gezin dolasin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de boktan bi anımı anlatıyım,
eskiden kaldığım bi apartmanda embesil apartman sahibi pitbull almıştı. dangalak apartmanın içine buna karton kutulardan yuva yapmış ama daha çok karton yığınına benziyordu haliyle yuva olabileceği ve köpeğin orada olacağı aklımın ucundan bile geçmedi. biraz yaklaşmama kalmadı öyle bi ses geldi ki sonraki 10 saniyeyi hatırlamıyorum. sonra şikayet ettik aldı bunu çiftliğine götürdü, akşamına çiftlikteki ineğinin tekini parçalamış.

hayvan sevgisi çok güzel bi şey ama önünde 100 tane seçenek varken gidip 5-10 tane yasaklı türden birini alıyosan sende psikolojik bi sorun var demektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yurt disina gidene kadar Icgudusel olarak bile davransan onlara silah sikardin emin ol.Pitbul degil isterse hamster olsun.Ben canimi yolda bulmadim gidecekse o gitsin tahtali koye eger bana veya cevreye zarar verecekse.
Imamin dediği gibi evdeki bocekleri bile kagitla alip disari atarim hatta direk elimle ama mevzu coluk cocuk insan olunca acimam acimazsiniz.
Masum masum duruyor denilmiş,tecavuz edip kenarda sigara tutturen adam kadar masum ve rahatlar evet.
Realist olun lutfen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 7 yıl sonra ...

 

Çok çok canım sıkıldı çok üzüldüm şu habere. Antep'te site yonetiminin sahipli hayvanları. Sitenin parkında kapıcının 4 yaşındaki kızına saldırıyorlar. Görüntüler çok kötü. Kapıcıya da baskı yapiyorlarmis şikayetçi olmasın diye. 

Ağızlık olmadan tasmasiz gezmeleri yasak bunların biliyorum ama buna uyan kimse yok. Benim de 4 yaşında kızım var o yüzden iki kat etkiledi bu haber beni. 

Evet köpeklerin yetiştirme tarzı önemli vs ama ben sokakta gördüğüm köpeğin nasıl yetiştiğini bilemem, hele ki ağızlık tasma vs yoksa yaşadığım korkunun haddi hesabı olmuyor özellikle kızım için. ( Ki kendisi köpek aşığı. Her gördüğü köpeği sevmeye çalışıyor. Bir saldırı olacak diye içim gidiyor. ) 

Madem devlet bu işin geregini yapmiyor, şahsi olarak alabileceğimiz tedbirler nelerdir sizce? Yanımızda silah bulunduramayız her an zaten o an insan katil bile olabilir şöyle bir durumda. Ufak biber gazı gibi çözümler hayvanın bırakmasını sağlar mı? Var mı bildiginiz bir çözüm. Ben çok gerildim bu mevzuya. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izlemeyim dedim yine izledim off. Etrafta birileri olmasa yüksek ihtimal ölmüştü o kızcağız. 

Biber gazı etkili ama burdaki pitbulla kesin çözüm olacağının garantisini kimse veremez. Kolundan bacağından tutmuş ise özellikle burnuna sıkmak daha tesirli. Jenix 100 ml portakal gazlı olanı tavsiye ederim. Küçük boylu olanlara göre basıncı çok daha iyi. 

Kaliteli Ultrasonik köpek kovucular bi nebze işe yarar. Bisikletciler ve motorcularda görüyorum. size ölümüne saldıran pitbulla karşı birşey yapacağını sanmıyorum.

Ben Ankara Gölbaşındayım. Burda yürüyüş yapanlar elinde sopa taşır, ilk gördüğümde tuhafıma gitmişti, hatta bazı bisikletçiler bile. Durum o kadar vahim. Ben hayatımda bu kadar çok başıboş köpeğin olduğu bi yer görmedim.

Bir defa da Atakulenin dibinde köpekler kesti önümü. Bildiğin etrafımı çevirdiler. Köpeklerin lideri  pitbull kırması bişey, hepsinin kulağında küpe. Arkamdan yaklaşan bacağımdan ısırıp kaçtı. Diş geçirmedi ama pantolonu parçaladı. Üç ay o morluk geçmedi. O ısırıkta bile insanın canı ne kadar acıyor.

Benim korktuğum önümde ki kocaman pitbull. Sakince tamam oğlum, bişey yok oğlum diye diye sırt çantamı indirip önüne bıraktım. O olmasa montumu çıkardım. Köpekler iki boyutlu gördüğü için derinliği algılayamıyor o yüzden poşet bile işine yarayabilir. Onlar çantayı koklamaya başlayınca 7-8 adım ilerdeki yüksek yere çıktım. Seslere güvenlik görevlisi geldi. O bağırınca kaçtılar. Adamın dediği "abi bunları belediye bıraktı, bugün 3 kişiyi isirdilar".

Eskiden Gölbaşı yakınlarında bir barınağı kapatmışlar. Bütün köpekler Gölbaşında. ilçenin girişinde sanayi var Sağolsun Ankaralılar sokağa atmak istediği köpeklerini yolun kenarından buraya salıveriyor. sayıları artıyor hep. Sanayide adamdan çok köpek var.

En son Eymir gölü girişinde ki köpekleri zehirlediler. 20 hayvan telef oldu yazık. 

Sitenin içinde bile kadrolu 6 köpek var. Hava soğuk sabaha kadar uyumuyorlar. Zabaha kadar 3vs3. içlerinde golden kırması var. Şerefsiz çok sevimli. O bile bazen yoldan geçene dalıyor.

Köpek saldırınca ilk yapman gereken soğuk kan... La bi sie. Köpek saldırınca kimse soğukkanlı kalamaz. Diğer tehlikeli durumlar gibi. Sadece soğukkanlı görünebilirsin ve evet bazı durumlarda işe yarar. Anaaaa deyip topuklar göte vura vura kaçmaktan çok daha fazla işe yarar. Böyle kaçmak köpeğe gel beni ısır demektir. Isırma niyeti olmayan köpek bile dalar sana.

Tüm amacın en az zararla atlatmaktır. Sana saldıran köpek ne? Sadece sana havlayan köpek mı? Sana doğru koşan? Havlamadan direk son hız sana odaklanmış koşan? Veya ayağının dibinde belirip seni ısırmak için hamle yapan? 

Yaylana yaylana sana doğru havlayarak gelen sokak köpeğini görünce hemen dur. Ani hareket yapma. Muhtemelen belirli mesafede durup havlamaya devam eder. Biraz bekleyip yavaş emin adımlarla yoluna git. Mesafeyi koruyarak seni biraz takip edebilir. Bu kısa sürer. Köpeğin sayısı ne kadar çoksa o kadar tehlike seviyesi yukardadır. 

Bazı durumlarda durup köpeklerin üzerine gitmen onların niyetini ortaya çıkarır. Sana dalacak olan havlamadan hirlamaya geçer ve ilerler. Diğerleri belirli mesafede kalıp havlar.

Kaçacak yerin yoksa, kendini koruyacak bişey yoksa ve sadece üzerine gelen ama isiracak kadar yaklaşmayan bir/iki köpekse çök yere. Çömel ama oturma. Gözüne bakma. Köpek görüş açında kalacak şekilde başka yöne bak. Ani hareket yok. Bu durumda seni koklama durumları olabilir. Korkup kaçma, geri atılma. Koklama bittikten sonra kısa süre bekleyip yoluna yavaş adımlarla devam et.

Bundan daha vahim durumlarda duruşuna heybet katmalısın. Niyeti belli olmayan hayvan için. Şaka gibi geliyor ama işe yarar. Bacakları biraz geniş aç. Kollarını kaldır. Üzerinde mont vs varsa daha iyi. Bu tavsiye doğada ayı ile karşılaşmada da işe yarar. Kendisinden büyük gördüğü birşeyin kendisine zarar vereceğini hisseder.

 

Dalga geçecekler için bişey daha söyleyim, senin sağlıklı ve güçlü biri olduğunu hayvan anlıyor, görüntünden ve kokundan, hareketlerinle de buna katkı sağlarsın. Spor yapın fit olun. Kaçmak mı lazım yoksa kalıp dövüşmek mi? Fit olmak her zaman işinize yarar. Hem daha iyi sekslersiniz.

Güvenli bi yer varsa oraya çekil. Yoksa ağaç, araba, duvar ne varsa yükseğe çıkmaya çalış.

En kötüsünü düşünelim, pitbull geldi daldı, kaçarın da yok. Köpeğe sol tarafını dön abi. Sağ elini kullananlar için söylüyorum. Sol kolunu kaptı diyelim. Ayağını kapması daha kötü, müdahale için sana uzak kalacaktır. Yere güçlü basamazsin. Elini köpeğe yakın tut ve güçlü tut. Evet yakın. Sen çektikçe o çekerek sallama hareketini yapacak. Böylece ısırdığı yeri parçalayacak. Kol hareketini senin yönlendirirmen lazım. Sağa Sola veya ileri geri. Böylece köpek sen kurtulma diye tutacak, diğer türlü sürekli geri çekersen daha fazla ısırıp sallama hareketine yapacak.

Köpek parçalama hareketini yapmıyorsa sabit kalman en iyisi. Iki kişi seni kurtarmaya gelse biri köpeği çeker biri seni ama sürekli çektikleri için daha agresif ısırır. Aynı anda çok kuvvetli çekmeleri lazım. Elinle yumrukla vurmak faydası olmaz. Yardıma gelenlerden birinin köpeğin kuyruğunu yukarı ve geri çekmesi işe yarayabilir.

Su serpmek, biber gazı sıkmak,  olmadı sopa ne varsa. Sopayla bile çok etkili vurmak lazım. Kaburgasına vurmak etki etmez. Maalesef kafaya. Bir vuruşta kurtarmak lazım. Kurtulmazsa daha fazla zarar veriyor. Varsa ev/araba anahtarını çıkar avcunun içine alıp patlat gözüne. Denk getirmek zor ama etkili. Biber gazı varsa direk gözüne ve burnuna. Hatta ağzının içine.

 

 

 

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

valla ben aşırı severim hayvanları ama küçücük veletken köpek kovalamıştı alakasız bir sebepten birde baya uzaktan böyle sikindirik bir mahallede yaşıyordum izmitte 44 evler diye bir yer. topuklarım götüme vura vura o sırada beni 100 metre olimpiyatlara soksan 6 yaşımda rekor kırmışımdır. 

sokak köpeği besleme yemek verme yapmışlığımız var.

yoldan geçerken geceleyin bana fırlayanda olmuştu bir kere kartalda e5 kenarında, silahım olsa vururdum direkt. saldırmadı çok şükür ben de onu korkutmuştum.

şimdi bu kadar hayvan sokakta bunları bir kere kontrol altına almak lazım. 

bu tehlikeli türleri zaten ülkeye sokmak, satışı vs full yasaklanmalı, sahipleri de denetlenmeli.

bu tarz şeyleri devlet yapacak ben değil, bunu da bir çocuk yaralandığında değil yaralanmadan yapacak, kontrol altına alacaksın. adam gibi iş yapacaksın. şimdi düşünüyorum 5-6 yaşında harbi köpek beni parçalayabilir, bende çok şükür travma yaratmamış ama misal kedi tırmalamıştı, kaç tane kuduz aşısı olmuştum yıllarca kedilerden nefret ettim anca büyüyünce geçti. elin psikopatı şekil yapacak diye çoluk çocuğun yaralanması bu devleti yönetenlerin beceriksizliği sahibinin ayılığı. o köpeği bir kere gg edeceksin, sahibini de adam yaralamaktan güzelce bir kaç yıl hapse atacaksın. adam bundan ceza almadan yırtıyorsa ve ceza dediğim hapis  

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda köpek saldırı videoların pompalanmasında tek sebep var... Onu da zaten itiraf ettiler geçenlerde.

30 yıldır belki de daha uzun süredir, hayvan hakları yasasının geçmesini bekliyoruz. Evde baktığın köpeğe bile birisi gelip öldürse hiçbir ceza almıyor. "Çocuğuma oynasın diye hediye aldım" denilen yavru köpekler, biraz büyüyünce sokağa salınıyor. Özellikle Bodrum çevresinde "özel cins" köpekler çok yaygın olurdu. Barınaklar denilen yerler toplama kampından farksız yerler oluyor. Geçmiş yıllarda belediyelerin köpekleri zehirleyip öldürdüğünü de çok duyduk. Günümüzde belediyeler sokak köpeklerini alıp kısırlaştırıp geri bırakıyorlar. Buna rağmen sokak köpekleri azalmıyor ve artıyorsa, bunun suçlusu "hayvan tapar" diye küfredilmeye çalışan "Beyaz Türkler" değil, o küfürleri yaymaya çalışan "yerli ve milli" sağcı kesimde. "Hayvan tapar" diye küfredilen kesimlerin kısırlaştırma ve sahiplendirme çabasını çok gördüm. Ama aç kalıp ölmesinler diye köpek besleyenler, bugün o sağcılar tarafından ateşe atılıyor.

Köpek sorunu bu kadar büyüdüyse, Pet Shop'lardan köpek alıp alıp sokağa bırakan ve barınakları bir türlü düzene koymaktan aciz sağcıların payı var. Ama tabii suçu başkasına atmak için "hayvan tapar" diye bir kalıpla köpek karşıtı kampanya yapmak birilerine daha kolay geliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bone sadece petshoplardan alınan ve sokağa bırakılan cins köpeklerde değil sorun. (bu da bir sorun ama köpek sorunun genelinde çok küçük bir yer kaplıyor.)

Bodrum'da, Çeşme'de yazlık mekanlarda sürüsüne bereket cins köpek var ancak öz hakiki sokö sayısı da ciddi anlamda fazla. İzmir'de Işıkkent barınağının veterinerlerinden biri bizim komşumuzdu. "Sokaktaki köpek sayısı neden fazla?" sorusuna hep aynı cevabı verirdi.
"Bir günde en fazla kaç köpeği kısırlaştırabilirim ki?"

1 köpeğini direk sokaktan, 1 köpeğini de barınaktan sahiplenmiş biri olmama rağmen sokakta köpek olmaması gerektiğine inanıyorum. Sorun bunun nasıl gerçekleştirileceği. Ekşisözlük twitter vs.deki gerzekler "Bütün köpekleri barınağa taşıyalım" dedikleri zaman triggerlanıyorum resmen. 

Tüm sokak köpeklerini barınağa yerleştirmek diye bir şey yok. Sokaklarda yüzbinlerce köpek var ve bu kadar fazla köpeği "tıkıştıracak" bir barınak yapmak söz konusu değil. Devlet devlet olsa, tabiri caizse "sokak köpeği kısırlaştırma furyası" başlatsa, sırf kısırlaştırma için bir kaç yıl sözleşmeli veteriner kadrosu açsa, 3-5 yıl sonra sokak köpeklerinin çeteleşmesi diye bir şey kalmayacak. Çünkü maalesef sokak köpeklerinin (istisnalar hariç) ömürleri ancak bu kadar olabiliyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 saat önce, Aceace dedi ki:

Tüm sokak köpeklerini barınağa yerleştirmek diye bir şey yok. Sokaklarda yüzbinlerce köpek var ve bu kadar fazla köpeği "tıkıştıracak" bir barınak yapmak söz konusu değil. Devlet devlet olsa, tabiri caizse "sokak köpeği kısırlaştırma furyası" başlatsa, sırf kısırlaştırma için bir kaç yıl sözleşmeli veteriner kadrosu açsa, 3-5 yıl sonra sokak köpeklerinin çeteleşmesi diye bir şey kalmayacak. Çünkü maalesef sokak köpeklerinin (istisnalar hariç) ömürleri ancak bu kadar olabiliyor.

Temelde bu kadar basit bir çözümü olan bu sorunun hala çözülemiyor olması da gerçekten 18. sınıf bir ülke olduğumuzun göstergesi (Zaten hangi basit sorunu çözmüşüz de bu kalmış da diyorum tabii)

Bununla birlikte hayvan yasası çıkacak, sahiplendiğin kedi/köpeği kafana göre bi yerlere götürüp bırakamayacaksın, güzel para cezaları olacak 2. ye hapis cezası, bak bakalım yüce türk milletinin götü yeyip yapabiliyor mu aynı şeyi.

Bir anda bitecek bir problem değil bu kesinlikle, ama basit bir planlamayla da 3-5 seneye çözülebilecek bir şey. Ve tabii ki umudum yok konuyla alakalı ?

ps: tehlikeli türler denen kavrama da karşıyım, köpeği nasıl yetiştirdiğin ve sosyal ortamlara nasıl soktuğun önemli.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kopeklerden once turk erkekleri barinaklara toplatilsin, kisirlastirilsin, karsi koymaya fln calisani olursa da uyutulsun. Bunca taciz, tecavuz, cinayet artik tehlikeli bir tur oldugumuzu gostermis olmali.

 

Vergi kacirmak da yasak ayrica, ama ben vergi kacirmayan cok az kisi gordum ticarette. Yasanin yazilmasindan ziyade implementation onemli. Insaninin canina onem vermeyen dandik ulke hayvaninin canina onem verir mi ya, imkansiz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim pitbull tecrubelerim burdaki genel kanıya ters, bebek gibi pamuk gibi pitbullar tanıdım, sizi pitbull ısırdı, saldırdi o yüzden mi sevmiyorsunuz pitbullu?

rott, pitbull, farketmez, bazen ayni ana babadan doğma köpekler, ayni litter, biri agresif oluyor sinege havliyor, biri korkak oluyor kediden kaçıyor fln, karakter standart değil

klişe ama, sahibinin nasıl yetiştirdiğiyle alakalı tamamen. evet agresif bir kopek istiyorsan pitbull bu işi en iyi yapacak cinslerden, ama her pitbull agresif ve cani olacak diye bir kaide yok.

ben pitbull beslersem gözlerinin güzelliği ve suratlarinin expressive olmasi sebebiyle beslerdim, pipimin küçüklüğü ile alakasi yok onu baska sekillerde ekarte ediyorum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence orjinal olayda en ters olan durum, dükkana köpekleri birakıp gitmek nedir yahu, isterse bekçi köpegi olsun farketmez, köpek başi boş kafasina göre bırakılacak birşey değil, köpek sahipliği bu değil.

dükkana yanlişlikla çocuk girse, yahut yangın çiksa itfaiyeci girse, onlara da saldirir hayvan, ama sahibi yakında bi yerde olsa koşar gelir müdahele eder, hayvanları dukkana birakip gitmek aşırı laubali, sorumsuz bir hareket.

hayvan bu sonuçta dükkanın güvenliğini emanet etmek için HAYVANdan medet ummak bana sağlıkli bi kafa yapasi olarak gelmiyor.

merak etmez misin ne yaptilar acaba diye, ben uzun süre görmezsem kıllanıyorum, lan bu hıyarlar ne yapiyor diye gidip kontrol ediyorum, hayvan sonucta, plastik ambalaj yer, yaramazlik yapar, çeşitli hayvanlıklar yapar, dogasinda var, başiboş brakmak kabul edilemez.

2 tane pitbullu dukkana da olsa basibos birakan adam zaten o pitbullari egitmemistir, cunku kopek bakmak böyle bişi degil. suç sahipte yine.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi suç sahipte ama sıkıntı şu. Bu hayvanlar saldırdığı zaman diğer köpekler gibi bacağı koparıp falan bırakmıyor. Ölümüne daliyorlar. Özellikle çocuklara ve diğer hayvanlara büyük zararlar veriyorlar. Ben yolda gordugum hayvanın sahibin onu nasıl yetiştirdiğini bilmek zorunda değilim.  Bir golden gördüğünde yaşadığın hisle pit veya diğer tehlikeli ırkları gördüğünde yaşadığın his aynı değil. Agizliksız ve tasma olmadan bu köpekler dışarı çıkmamalı maalesef. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...