Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablo sevici kedi


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Abi kabusa dönüştü ahah, çalışma odama almıyordum kedimi normalde ama velet koştursun sağda solda sınırlı kalmasın istedim ve kapıyı açtım. Pezemenk de 3 aylık oldu her şeyi merak ediyor; atlıyor, zıplıyor. Standart yavru kedi işte.

İlk önce okuma lambasının kablosuna saldırdı, yumak oldu falan. Sonra koştur koştur bilgisayarın arkasına girdi; tüm kablolara doladı kendini vs. ordan çıktı kütüphanenin altına üstüne girdi, gitarın kablolarına dolandı, sonra da koştur koştur hoparlörlere atladı... En çok da hoparlörlerle bilgisayarın arkasını sevdi sanırım. Hani kablolarını mikmişim de elektrik çarpacak diye korkuyorum, hava üflüyor diye götünü psu'nun fanına falan dayıyor.

Öyle olunca kediler ekşiyi sevmiyor diye gittim, limon sürdüm bütün kablolara, ilk 15dk falan kokladı, bir iki yaladı bıraktı sonra. HAH dedim oldu. (NAH olmuş)

Aradan biraz vakit geçtikten sonra bir baktım benim puşt kabloların limon sürdüğüm yerlerini yalıyor, emiyor kafasını falan sürtüyor :(. Hayır hayvana da zararlı. Şimdi gittim kasanın arkasına girmek için bellediği yere ve hoparlörlerin kablolarına atladığı yere limonu yarıya bölüp koydum, şimdilik uzak tutuyor. Niyeyse kablodan yalayıp limondan yalamıyor; hatta korkuyor seke seke kaçıyor limonu gördüğü yerde.

Nedir bu işin çözümü? Kara biber falan süreceğim olmadı. Gidip kimyasal alıp sürmek istemediğimden mümkün mertebe doğal şeyler arıyorum bu arada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

istemediğin birşeyi yaptığı zaman bir ikaz kelimesi kullan yüksek sesle (HAYIR !!! olabilir yada şşşşşşşt !!!) bunu dedikten sonra da ufak bir şaplak kıç tarafına :) 2-3 kere bunu yaptıktan sonra bir daha istemediğin bir şey yaparsa (ne olursa olsun) bu kelimeyi yüksek sesle söylediğinde arkasına bakmadan kaçar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Yapmayin boyle seyler.

Bos yere dayak atmis olursunuz.

Kopek degil bu, evrimini insanliga borclu bir canli turu degil kedi

Köpek kurttan geldi evcilleşti tamam da, kedi de Mısırda evcilleşti Afrikadan dağıldı dünyaya, büyük olasılıkla vaşaktan falan devşirildi. Ha gamsız hayvandır sahip neyim takmaz ama evrimsel olarak o da insanın tornasından geçti, pek yontulmamış o kadar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Tatar Ramazan" said:

kedi de Mısırda evcilleşti Afrikadan dağıldı dünyaya


bu artık doğru değil, eski çin 5000+ yıl kanıtları bulunmuştu geçen senemiydi neydi :)

da %100 evcil değil kediler, sıkılınca hop diye dışarı gidip bida gelmeyebiliyor dışarda yaşıyor falan, evcil hayvan bunu yapmaz dsf

köpeklerin olayı çok daha eski bundan, mamut avlamada falan kullanıldıkları biliniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O balondakinin aynısı benim kedi, öyle bir şey yapsam kalp krizi geçirir herhalde. Bazen dikizliyor beni, farkettiğimi görünce yerinde 1 metre havaya sıçrıyor ondan bile korkup slkfd

O kızma işleri falan sökmüyor bu arada. Dur orda diye çok sesli bağırdığımda 5dk duruyor sonra yine kafasına göre takılıyor.

Yalnız limon işe yarıyor şu an. Ama ona dolanmadan geçmek için kasanın üstüne cıkıp kapatma tuşuna falan bastı 2 kere. Şimdi çok şükür çamaşır makinesini izliyor da kafam rahat etti dsjf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

çok korkak kedide iyi değil, en ufak şeyden kaçarken biyerlere takılıp kendini yaralaması başına bişi gelmesi daha olası.

arada sırada oynarken böle elinizle, sizi yenmesine izin verin, güveni artsın hayvanın.


Onu yapıyorum :>. Özellikle bir şeylerle oynatırken 5-6 kere kaçırıyorsa 1-2 kere de yakalamasına izin veriyorum mutlaka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...