Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cities: Skylines


Norak

Öne çıkan mesajlar

  • 1 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
ya bunun indirimi yarın bitiyormuş.

alsam mı, zor mu, dlc'ler şart mı, hangileri şart, yoksa "paradox'la uğraşılmaz keke. değil dlc, komple oyuna hiç bulaşma" mı?

hani bi yandan steam'imdeki 10 kişide var (kıyas için söylüyorum wiçer3 14 kişide, humble monthly'den saldırılan warhammer total war 5 kişide var) 62 sayfa da yardırılmış. tahminimce pati'nin %75'inin falan yol yapıp hastane kuruyor falan olması lazım.

nabayım alayım mı? böyle durumlarda "aklımda kalacağına library'de kalsın" diyorum ama türe biraz uzak olunca tam bilemedim. hani bazı oyunlar için "türü ne olursa olsun herkes oynasın" denir, bazılarına "ÇOGSÜPER (ama türü sevmiyorsanız kasmayın bilader)" denir ya ondan çekindim biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eskiden SimCity oynadim ama çok fani değildim . Cities Skylines inanılmaz bir şey ama . Mutlaka al hatta imkanın varsa Mass Transit ve After Dark DLClerini de al. Hatta sırf tramvay eklediği için biz iki arkadaş Snowfalli da aldık . Workshop desteği inanılmaz acayip fazla içerik var . Bence bir de must birkaç mod var yüklenmesi gereken ama oyunun learning curveü baya yüksek ondan ilk yapacağım şehir akacak kafasıyla yaklaşmamak lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paradoksalkedi said:

Eskiden SimCity oynadim ama çok fani değildim . Cities Skylines inanılmaz bir şey ama . Mutlaka al hatta imkanın varsa Mass Transit ve After Dark DLClerini de al. Hatta sırf tramvay eklediği için biz iki arkadaş Snowfalli da aldık . Workshop desteği inanılmaz acayip fazla içerik var . Bence bir de must birkaç mod var yüklenmesi gereken ama oyunun learning curveü baya yüksek ondan ilk yapacağım şehir akacak kafasıyla yaklaşmamak lazim.



Bunu görünce Simcity "kusursuz" şehirleri aklıma geldi. Belki birisinin ilgisini çeker(önceden postlandı mı bilmiyorum tabi).

Magnasanti 6 milyon kişilik şehir:
https://www.youtube.com/watch?v=NTJQTc-TqpU

107 Milyon kişilik şehir açıklaması vs vs vs.
https://motherboard.vice.com/en_us/article/mgb3mb/this-107-million-person-simcity-region-is-a-portrait-of-our-megacity-future
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
  • 1 ay sonra ...
ya dönüp dolaşıp şu oyuna tekrardan başlıyorum. bir türlü şu commercial arabaların yarattığı trafiğin önüne geçemiyorum. house zone'a commercial kurduğumdan falan mı oluyor anlamadım gitti. yolda bir tane araba yok. alayı commercialın küçük malzeme götüren minibüsleri.

şimdi yeni oyun açıp farklı bişey deneyeceğim. üçgen şeklinde, sol alt köşeye ev, sağ alt köşeye commercial , üst köşeye industrial şeklinde. trafik ne şekilde akacak çok merak ediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransuxa said:

ya dönüp dolaşıp şu oyuna tekrardan başlıyorum. bir türlü şu commercial arabaların yarattığı trafiğin önüne geçemiyorum.


uzun suredir oynamiyorum ama oynadigim donemde kendi gozlemledigim soyleydi.

Not: oynadigim donemde birer seritli ve trafik isiksiz yollar oyunun bugi gibiydi. eger trafik isigi varsa kesisimlerde, istersen bin seritli yol yap, trafik oluyordu. bir seritte birikip digerini kullanmamak gibi sorunlar vardi. basit hilelerle cozuyorduk. netten bakabilirsin, ama bu asamayi artik coktan gectigini varsayiyorum.

Konuya donersek:

Ben de simcity aliskanligi residential yanina commercial konduruyordum hemen. karisik mahalleler yaratiyordum. residentialin ve commercialin birbirinin landvalue sunu yukseltecegini dusunuyordum.

Bu tur yanyana commercial-residential karisik mahalleler yapmanin avantajlari ve dezavantajlari var:

1- Eger hic bir commerciali residential in yakinina kurmazsan arabalarina atlayip dukkan gezmeye basliyorlar ve bu trafik yaratiyor.

2- Commerciali residentialin dibine yaparsan hem industrial zone dan hem diger sehirlerden tum commercial larina mal geliyor. bu panelvan tarzi kucuk araclarla oldugu icin bu tur trafigi banleyemiyorsun da. Oyunda commercial zone buyume ihtiyaci neredeyse residential ile 1:1 orani ileydi o zamanlar, olayi daha da sacma yapiyordu. ortalik isine gidemeyen, okuluna gidemeyen, otobusleri kullanamayan residentiallarla doluyordu. her taraf mal ve hizmet kamyonuydu.

3- Commercial binalar, ozellikle density arttikca, gurultu yapiyorlar ve cevredeki residential land value dusuyor. Turkiye deki avm nin dibindeki evin fiyatinin roketlemesi olayi burada yok yani.

Benim buna kendimce bir kac cozumum soyle olmustu:

Cozum 1: Kendi kendine yeten zone paketleri yapmak

1- Dedike bir commercial zone yaratip (bir cesit mini-downtown) hemen yanina dedike bir residential zone koymak, office leri araya ses bariyeri olarak kullanmak, pedestrian yollari yaratarak araba kullanmak yerine commerciala yuruyerek gitmelerini saglamak. bu tur kucuk paketlerle sehri dizayn ediyordum.

2-Bu commercial zone iceren zone paketlerinin yanindan gecen bir highway yapmak, bunu direk industrialin ile baglantili olan bir cargo trainin oraya baglamak ya da direk industriala baglamak, mal tasiyan kamyonet terorunu azaltiyor. Burada onemli olan nokta, highwayi nasil baglayacagini bilmiyorsan bu sefer bu yuzden trafik yaratirsin. netten tuyolar alabilirsin.

ayrica bu kucuk paket-zonelar (residential-commercial-ofis uclusu), sehrin ortasinda olamazlar. Zira kargo trucklar disinda da highway kullanima acilirsa tum baglanti noktalarin sen ne yaparsan yap siser. millet isine okuluna baska sehirdeki isine bu highway den gidememeli.

Cozum 2:Downtown yaratmak, ayri bir dev commercial zone.

1- Oncelikle bu cozumde bile residential density ne olursa olsun yanlarina cok az miktarda low density commercial koymak iyi oluyor. ama trafik yaratmayacak cok dusuk bir miktarda kalmali.

2- Gercek bir downtown tadinda ayri bir commercial district yapmak, bir high commercial area yapmak bu cozumde asil olay.

3- Bu cozum icin disariya ayri baglantisi olan ve cargo train ile sehre mal tasayan bir industrial zone dizaynini cozmus olman sart. Zira downtown a mallari tren disinda goturmeyecegiz. industrial sehre yolla baglanmayacak, commercial downtown sehre yolla baglanacak ama industriala yolla baglanmayacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş



3 aşağı 5 yukarı şöyle bişey dizayn etmek gerekiyo o zaman. halk rahat rahat commercial e gidebilecek. industrial'den malzeme sadece tren ile gelecek. bir şekilde mutlaka bir yol bağlantısı yapmak gerekecek industrial ile commercial arasında. industrial'in kamyonları treni kullanmak yerine illa ben o yolu dönücem birader diyip highway e çıkıp taa mapin öbür tarafından bu commercial'e mal getirmeye çalışmaz heralde dimi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Sırf Tramvay için Snowfall değer bence. Kış haritaları baya kötü bayıyor ama Tramvay acayip güzel bir şey :D

Mass Transit tabii ki %100.

After Life bisiklet için güzel, taksi meh, bir de işte gece kulübü falan zonelayabilme güzel olay.

Green Cities ve Park Life kişiye göre bence.

Parklife aslında iyi ya, oyundaki parklar çok basit texture sadece. Böylelikle baya canlı parklar falan yapılıyor vazgeçtim Parkline iyi baya.

paradoksalkedi said:

Tüm şeritleri kullanmama problemi için çözüm: Traffic Manager President Edition mod.

Haritaya girince ESC>oradan da modun ayarlarına girip traffic AI'ını açın, her şeridi seve seve kullanıyorlar.


şunu da bir daha belirteyim baya önemli, bu traffic ai olmadan gerçekten trafik baya kötü, yığılıyorlar tek şeride. böyle olunca acayip güzel akıyor trafik daha gerçekçi. 5 şeritlik yolda 3 şeridi dönüş yaptıysan üçü de doluyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

after dark'da servis binalari da var. opsiyonel olarak modlarla gece gunduz farkliliklarini guclendirmek de mumkun.

epeydir oynamamistim. indirimden mass transit ve green cities aldim. workshop'da populer modlardan sectim, kurdum.

QoL, tool, arayuz mod tavsiyelerine acigim. interchange/roundabout da lazim. ozellikle ufak olanlari.

realtime denedim mesela. kagit ustunde sahane gelmisti. her saniyeyi bir dakika yapmis. asiri yavas geldi. early game'de cekilmiyor. gelismis bir sehir yapabilirsem bir de o zaman denerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 5 ay sonra ...
3 dakika önce, pattisliborek dedi ki:

aktif oynayan var mı? güzel mod önerin pls. 

Traffic manager: President Edition - Must mod, yolları dönüşlere yasaklama, şerit değiştirme, trafik ışıklarına müdahale vs baya güzel bir mod

City Vitals Watch - Su elektrik vs minimal bir pencere ile izleyebiliyorsun güzel

Parallel Road Tool +

Fine Road Anarchy +

Fine Road Tool +

Precision Engineering +

+ Bunlar yol yaparken çok işe yarayacak toollar

First Person Camera: Updated - FPS kamera arada şehri gezmek keyifli oluyor

Network Extensions 2 - Yeni yollar ekliyor

Extra Landscaping Tools - Yüzey değiştirme araçlarını daha iyi kullanıyorsun

All 25 Areas Purchasable - Tüm haritayı kullanmak için 

Citizen Lifecycle Rebalance & Real Time - Bu ikili farklı bir oynanış katıyor oyuna. Daha realistik yaşlanıyor insanlar, gerektiği zaman araç alıyorlar, zaman daha lineer gidiyor vs. İlk oyun için kullanılacak mod değil ama zevkli

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...