Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tavsiye - Char's Counter Attack


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar



MOBILESUIT GUNDAM MOVIE : CHAR'S COUNTER ATTACK

Yapım Yılı : 1988

Senaryo & Yönetmen : Yoshiyuki Tomino


İnceleme : Akuma_Blade (Heero'nun Sazabi incelemesinden yararlanılmıştır)

ÖNSÖZ

Char's Counter Attack uzun süredir izlemek istediğim Anime'lerin başında geliyordu , bunda sanırım Zeta Gundam ve Gundam 0083'den sonra beni en çok kışkırtan senaryoyu taşımasının ve UC evreninde bir dönemin kapanışı anlamını taşımasının payı büyük.Bu nedenlerle olsa gerek DVD Rip versiyonu elime geçince diğer tüm izlenmeyi bekleyen yapımları bir kenara ayırıp onu elime geçtiği akşam izledim.Bu yazıyı izledikten tam 1 hafta sonra yazdım zira izledikten hemen sonra inanın birşeyler yazmak zor , çok zor.Size ne hissettiğimi söylemeye çalışayım : Makineyi kapattım , kendimi bir kanepeye attım , başka birşeyler düşünmeye çalıştım ama başaramadım , aklımda en çok şu soru kaldı : "İnsanoğlunun hayal gücü 1988'in sınırlı teknolojik kaynaklarıyla böyle bir şaheser yaratmış olabilir mi?"

KONU :

Öldüğü sanılan Char Aznable UC0090 yılında beklenmedik bir şekilde ortaya çıkınca, hayatta kalan Zeon kökenli tüm insanlar ve federasyondan özgürlüklerini kazanmak isteyen uzay kolonistleri onu büyük bir sevinçle karşıladılar. Hemen ardından, Char'ın lideri olduğu ikinci Neo-Zeon ayaklanması Sweetwater kolonisinde başladı. Federasyona karşı yeni bir ayaklanma başlıyordu ve Neo-Zeon kuvvetleri bu nedenle sahip oldukları askeri gücü arttırmak zorundaydılar. Bütün bunlar olurken, Char, mühendislerinden, sahip olduğu mükemmel pilotluk kabiliyeti ve Newtype yeteneklerinin ona avantaj sağlayacağı özel yapım bir MS geliştirmelerini istedi.Ortaya çıkan dizayn MSN-04 Sazabi'ydi. Fakat o zamanlar Neo-Zeon'un bu derecede güçlü bir MS'i üretebilecek ne kaynağı ne de teknolojisi vardı. Bu nedenle azıcık kar için herşeyi yapmayı göze alan Anaheim Electronics adlı bir özel şirket ile gizlice anlaştılar.

Her ne kadar ağır bir zırhı da olsa, Sazabi kendisinin çok yüksek hızda hareket etmesini sağlayan çok güçlü iticilere sahipti ki bu onu zamanının en hızlı MSlerinen birini yapıyordu. Çok güçlü bir jeneratörü vardı ama sağlanan enerji genelde Sazabi'nin belindeki, tek atışıyla birkaç MS'i aynı anda yokedebilecek çok güçlü bir enerji silahına harcanıyordu. Sazabi'nin silahları bir çift ışın kılıcı, içinde üç adet füze bulunan bir büyük kalkan, güçlü bir balta ve sprey şeklinde ışın sıkabilen bir enerji tüfeğinden oluşuyordu.

Ancak, Sazabi aynı zamanda Newtype'lar için geliştirilmiş bir silahtı. "Funnel" adı verilen ve psişik kontrolle uzaktan kumanda edilen 6 adet üniteden bağlantısız lazer silahıyla çok uzak bir mesafeden saldırılar gerçekleştirebiliyordu. Bu "Funnel"lar minyatür bir "Psycommu" (PSYchic COMMUnication) sistemi ile çalışıyordu, ama Sazabi aynı zamanda müthiş bir Newtype teknolojisine sahipti. Bu teknolojinin ismi "Psyco Frame" idi, ve bu teknoloji pilot kabinini içinde microskopik boyutlarda "psycommu" parçacıkları bulunan özel bir materyal ile kaplamakla ilgiliydi ki bu alışım bir Newtype pilotunun reflekslerini ikiye katlıyordu.Fakat bilimeyen bir sebeple (daha doğrusu sonradan Char'ın Amuro'ya açıklayacağı sebepten) Char, nedense Anaheim Electronics'in "Psycho Frame" teknolojisini Dünya Federasyonu'nun Londo Bell filosuna vermesini engellemedi.Bu sayede Londo Bell, bu teknolojiyi kullanarak Char'ın eski rakibi Amuro Ray için özel yapım bir MS üretmeye başlayabildi.Bu alet Sazabi kadar iyi , hatta bazı yönlerden ondan bile çok ileride bir alet olan Nu Gundam idi.

Askerlerini cephe gerisinden komuta etmek yerine, bizzat başlarına geçerek savaşa gitmeyi tercih eden bir komutan olarak, Char UC0093'te ikinci Neo-Zeon ayaklanması sırasında kan kırmızısı Sazabi'sini birçok kez savaş alanına soktu. Kısa bir süre sonra Char'ın ezeli rakibi Amuro Ray, kendi "Psychoframe" teknolojisine sahip MS'i RX-93 Nu-Gundam ile Char'ın karşısına çıktı ve iki mükemmel Newtype savaşçının kaçınılamaz son düelloları en sonunda başladı...

KARAKTERLER :



-Char Aznable : Öldüğü sanılırken yeniden ortaya çıkmasıyla beraber kurtarıcısını bekleyen Zeon halkı tarafından bir kahraman gibi karşılanan Char çok geçmeden planını devreye sokuyor.Amacı nükleer motorlarla donatılmış bir dizi koloniyi dünyaya düşürmek ve oluşacak "nükleer kış" etkisi ile dünyada yaşamaya direnen tüm insanları haritadan silmek.Bu , aynı zamanda tek bir insanın dünyaya karşı kişisel savaşı olacaktır : Parazit olarak gördüğü milyonlarca , milyarlarca insana karşı yıllar öncesinden kalma acının öcünü almak için gerçekleşecek savaşta oluşacak ölümlerin hiçbiri onun için fazla bir önem taşımıyor.Bu amaçla önce bir dizi yozlaşmış federasyon politikacısıyla gizlice anlaşıyor ve önceki savaşların sonunda silahsizlandırılarak boşaltılan kolonileri satın alıyor ve daha sonradan kendi nihai amacı için kullanmaya geçiyor.Char'ın Fift
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...