Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Final Beta'da Server Seçimi

Qui

Öne çıkan mesajlar

Bu konuyu beta başlamadan önce açmak istedim, herkesin tek bir server'a girmesini sağlamış oluruz. Bu sayede dağılmayız. Sadece Anatolian Sunrise yada Hordish Manner değil, guild'e girmeyen diğer oyuncuların da bu server'ları seçmeleri ileride yapılacak etkinlikler açısından daha faydalı olacaktır.

Coldwind ile daha önce ASR ve HM'nin aynı serverda olması gerektiğini konuşmuştuk zaten. Guild içi konuşmalarda da daha önceden var olan değil, final beta ile yeni açılacak serverlardan birine girmeye karar vermiştik iki taraf olarak. (ASR farklı bir karar aldıysa düzeltin lütfen)

Problem hangi rakamı seçeceğimiz. İngilizce server'lar her halükarda aynı ülke sınırları dahilinde olacağı için teker teker hepsine girip lag metreden saymanın bir faydası yok diye düşünüyorum. O an fazla sayıda oyuncu giren biraz daha yavaş olurken, az sayıda adam giren daha iyi gözükecektir ama ertesi gün tepetaklak olur. Çok sayıda oyuncu girenden kaçma şansımızda pek yok açıkçası, ilk 1 hafta herşey değişecek sonunda bütün serverlar yaklaşık aynı popülasyona ulaşacaktır. Dolayısıyla herhangi bir servera girmekle, özenle seçmek arasında bir fark göremiyorum. Ha almanca seçecekler falan varsa bişey diyemem :D

Benim ilk planda aklıma gelen bunlar. US server'larında benzer şeyleri yaşayan arkadaşlar da deneyimlerini aktarırsa daha doğru seçimi yapabiliriz.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

Server seçiminde zaten fazla seçeneğe sahip olamayacayız ilk günlerde.Hatırlamıyorum burda böyle konu açıldı mı diye ama her dilden 2 PvP ve 2PvE serveri olacak ilk günlerde(FB için geçerli).Toplam 12 server eder bu. Kaynak . Eee ingilizce serverda oynayacamıza göre ve PvP den sadace 2 server olacağına göre 2. serverda buluşalım diyorum !!!
Ehh bu arada oynamamıza az kaldığını da örenmiş olduk :D

[Bu mesaj HardMann tarafından 03 Ocak 2005 23:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

eğer 2 tane varsa, mecburi sıra bekleyeceğiz demektir. ha 1 ha 2 farketmez.

eğer 10-15 taneyse, insan psikolojisini göz önünde bulundurarak 1, 5 veya 10 gibi rakamları seçmememiz gerektiğini düşünüyorum. genellikle buna göre insanlar seçim yapar. sıra bekleme yanlısı değilim.[signature][hline]Neden feminist olayım ki? Ben güzel bir kadınım. - Courtney Love
Sosyal ağlarda paylaş

Us final betayı hatırlayın çok server vardı. Medium bir serverda başlasak iyi olur. Ancak 1. server medium diye ona falan da girmeyelim malüm herkes 1,5,10 gibi serverları tercih edecektir.

Edit: HM ile aynı serverda oynayacağız sanırım. Sadece Türk Horde lar ve Türk Allianceler bi aksiyona girsek iyi olur. Güzelde geyik olur :)

[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

[Bu mesaj CraftedbyMalibu tarafından 04 Ocak 2005 04:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla FBetayı bilmiyorum ama retailde blizzard muhtemelen us deki gibi serverlara isim verecek ve gene aynı isimleri verirse bir ilidian fanatigi olaraktan o ilidian serverina girmeyi dusunuyorum. Eger bahsettiginiz gibi bir birlik oluşmazsa ben ilidian serverinda olucam hatta retaildada ilidian serverinda olmamızı öneriyorum madem herhangi biri farketmez =)
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ASR da Hordishmanner da aynı sunucuda oynamak istiyor sanırım. ben ASR üyesi olarak iki taraftan da farklı düşünüyorum. iki tarafta da bir çok yakın arkadaşım olduğu için iki tarafta da karakter yapmak isterdim açıkcası. ama benden başka farklı sunucularda oynamayı düşünen yok sanırım?

bir çok forumda, "alliance'ı ezcez, sizi yicez hoho" gibi yazılar gördükten sonra bunun sebebinin de bir şeyler ispatlamak olduğunu düşünmeye başladım. bir çok kişi "böylesi daha iyi karşılıklı meydan savaşları yaparız" dese de, ben arkadaşlarımla birlikte savaşmayı, arkadaşlarıma karşı savaşmaya tercih ediyorum. bilmiyorum belki böyle düşünen vardır da "aa korkuyor başka sunucuya geçmek istiyor" derler diye yazmak istememişlerdir. benim umrumda değil açıkcası. ama bu fikrimin bir şeyler değiştireceğini de sanmıyorum. sadece yazmak istedim, üzülüyorum :(.

said:
HardMann, 03 Ocak 2005 22:59 tarihinde demiş ki:
Server seçiminde zaten fazla seçeneğe sahip olamayacayız ilk günlerde.Hatırlamıyorum burda böyle konu açıldı mı diye ama her dilden 2 PvP ve 2PvE serveri olacak ilk günlerde(FB için geçerli).Toplam 12 server eder bu.

hatırladığım kadarıyla "her dilden en az 2 pvp ve 2 pve sunucusu olacak" diyordu. her dilden 2 sadece 2 sunucu açacağız demiyorlar. onlarca farklı sunucu olacaktır bence. 12 sunucu yetmez kimseye.

[Bu mesaj Mirage tarafından 04 Ocak 2005 09:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
HardMann, 03 Ocak 2005 22:59 tarihinde demiş ki:
Server seçiminde zaten fazla seçeneğe sahip olamayacayız ilk günlerde.Hatırlamıyorum burda böyle konu açıldı mı diye ama her dilden 2 PvP ve 2PvE serveri olacak ilk günlerde(FB için geçerli).Toplam 12 server eder bu.

hatırladığım kadarıyla "her dilden en az 2 pvp ve 2 pve sunucusu olacak" diyordu. her dilden 2 sadece 2 sunucu açacağız demiyorlar. onlarca farklı sunucu olacaktır bence. 12 sunucu yetmez kimseye.

[Bu mesaj Mirage tarafından 04 Ocak 2005 09:49 tarihinde değiştirilmiştir]

Hmm evt bu minimum rakamdı .Bende farkındayım bunun kimseye yetmeyeceğine zaten off.post dada serverlerın durumuna göre server sayısının artırılacağı yazıyordu.Yinede 12 serverla başlamasalar bile 15 serveri geçeceklerini sanmam ilk günlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

US Final betaya ilk başladığımızda, char seçip bölge ayarlarını yaptıktan sonra, ana server bizi en uygun pingli realm a yönlendirmişti.

Hepimizin kullandığı internet protokolleri farklı oluduğu için bu yönlendirme hepimize farklı etkir gibi geliyor.

hepimiz aynı omurgayı kullanıyor olsakta bağlı olduğumuz ISP lerin access leri farklı farklı.

Kablonet - ADSL - Dial Up - Sat DL..

US FB da herkes server 7 süper diye bağrınırken biz server 39 da 300 pingle oynuyorduk. Biz o zamanlar dial uptık tabi

ADSL ciler için mux - llc protokol farklılıkları bile etkiyecek kanımca çünkü iletim ve taşınımın yapıldığı adresler çok farklı.

Meramımı anladınız sanırım. Sistemlerimiz en iyi hangisini gösterirse ona girelim derim yoksa hep beraber olacağız derken acı çekmenin bir anlamı yok...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Server languages Ryann 30/12/2004
Starting with the European Final Beta Test in early January 2005, all European servers will be assigned a preferred language. English, French and German will each be the preferred language on at least two PvP and two PvE servers at the beginning of Final Beta. Additional servers will be added throughout the Final Beta period to accommodate the increasing number of players. The type and language of added servers will be based on the demand we see from server populations.

While you are able to use any language client on any server, we strongly encourage you to use a client of the server's preferred language. When playing on a European server all public chat and contact with customer service is required to be in the server's preferred language.

Ben buradan Fransız ve Almanlar için 2şer, İngilizce için 2den fazla server açılacağı sonucuna vardım. Direk belirtmesede böyle birşeyi kastediyor olmalı.

Ayrıca o yönlendirme tamamen server'daki insan sayısına yönelikti ve random idi. Yani herkesi farklı farklı serverlara yönlendirmişti.[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW : Hordish Manner Forum[/b]
Sosyal ağlarda paylaş

x-calibur bunu us'le kıyaslaman mantıksız çünkü lag ordaki kadar fazla olmayacak..
random olayı da olmaz, biz aynı serverda olmak istiyoruz ayrıca guild kurup denemek istiyoruz biraz.[signature][hline]Seek & Destroy

[Bu mesaj Elufulec tarafından 04 Ocak 2005 14:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi ozaman parayi verip oyunu alalim aylik ücretinide ödiyelim
ee ben arkadaslarimla hosca vakit geciremiyeceksem
guild kurup eylenemiceksem bunun tek sorumlusu hatlarimiz mi oldu ne yani blizz kutuya ne yazacak herkes 3mbit dsl t1 hat felan mi istiyor iyi bir pingle oynamak benim hakkim ben
böyle düsünüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

İstediğiniz yerde istediğiniz gibi oynayın arkadaşlar ben sadece size naçizane bir uyarı yapmak istedim.

mantıksızlığı ise tartışılır. Eğer İngilizce serverlardan biri fransada olursa - ki iş başvuruları hep fransaya yapılıyor ki bir çok server burada bulunacak - o zaman görürüm mantıksızlığı.

Fransa - Paris server ına bağlanmak için hangi ülkeleri dolaştığımızı bilseniz şaşardınız. İnananın amerikanın east coast serverlarına bağlanmak daha hızlı olur. ( buradan çık italyaya oradan isveçe tırman devam et romanyaya oradan aşağı dön greece e oradan fransaya... Amerika ise şu şekilde italyadan New york a:P ) bizim için en iyisi italyada açılacak bir server a bağlanmak olacak.

Ben bunlar yüzünden bir şeyler anlatmaya çalıştım size eğer hala mantıksız diyorsanız diyecek lafım yok bildiğinizi yapın...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...