Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kablolar 256k ya geçti Arkadaşlar


paparnoz

Öne çıkan mesajlar

Eet dademin bişi oldu internet bağlantım koptu baktım ipim 192.lara gelmiş sonra bağlantı hızını bi test ettim 256k herkeşe hyrlı olsun:D[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
:hrr: Patavatsızlık yapmayın :hrr:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayda yaa noldu yaa ühühühüh adamlar galiba test yapio beyler :(( dademin 256kydı yine 192kya düşmüş ama burda şunu anlıoz 256kya geçmeye az kaldı:)[signature][hline]"Sanal Dünyada paylaştıkça çoğalan 2 şey vardır biri hırs diğeri lagtır"
:hrr: Patavatsızlık yapmayın :hrr:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

64Kbps kablolarin hepsi 128'e aktarildigi icin 128'ler cok yogunlasti ve portlarin yogunlugu yuzunden 128Kbps hizmetini verimli sekilde alamamaya basladik ve bu nedenle bircok kisi 128'den 256'ya gecti ve bircok kisi de gecmeyi dusunuyor. Olay boyle olunca 256 dolup tasti ve bu doluluk artmaya devam edecek. Iste bu nedenle 256Kbps hizmeti cok kotu olacak. Bende 1 hafta oncesine kadar gecmeyi dusunuyordum ancak olay boyle olunca su anda 128 portu iyice hafifledi ve durumu gun be gun duzeliyor gidisat boyle olunca da 256 tam aksine git gide kalitesiz erisim sagliyor. Bence hala 128 olanlar 128'de kalmalilar, eger hizlari yeterli gelmiyorsa ve butceleri de uygunsa bence direk 512Kbps erisim hizina transfer olmalilar, zira 256'da hayal kirikligina ugrayacaklardir.. :-)[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Unknown söylediğin biraz mantıksız. 128 olması veya 256 olması port ile ilgili birşey değildir. Sadece bağlı olduğunuz sistem üzerinde tanımlanan bir bandwidth parametresidir. Yani aynı trunk üzerinde 1000 kişi varsa bunların kaçtanesinin 128 kaçtanesinin 256 olduğu bağlantıda hiçbir değişiklik yapmaz, önemli olan toplam çıkış veya sizin direkt olarak bağlı olduğunuz lokasyon bazlı ekipman üzerinde yaşanan sıkıntılardandır.

Kablo sisteminde bölgelere göre gruplama yapılmaktadır. Yani hıza veya başka özelliklere göre değil.

Belli semtler gruplanır ve internete erişimleri sağlanır, MAC adreslerine bağlı olarak da hızları Distribution Layer tabir ettiğimiz ara katmanda belirlenir.

Sizin sorununuz 256 olması veya 128 olması değil, bağlı olduğunuz bölge'nin router'larında bir sıkışıklık yaşanmasıdır.[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
icq : 566413 msn : [email protected]
There is no darkness, only ignorance..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

izmirde oturuyorum ve kablonet odememi yaparken "neden yavaslama oldu kablonet'de?" sorusuna verilen cevap "eskiden 64 olanlar simdi 128 portlarina transfer oldu ve cok yogunluk var" seklindeydi ve bende sordum "her erisim hizinin portu ayri mi?" diye, aldigim cevap "evet" oldu. Bende dedimki "o zmn ben 256 ya gecersem daha iyi kaliteli hizmet alabilirim?" yine aldigim cevap "evet" oldu.
tabiki dogrulugunu kanitlayamam ama sonucta yetkiliden aldigim bilgiye yonelik bir yorum yaptim ben..[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fatura ödemesini yaptığın elemana sorduysan kesinlikle yanlıştır[signature][hline]Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KAblo yapısı ile ilgili biraz bilgi vereyim.

Kablo modem kullanıcıları Coaxial Kablo üzerinden sokaklarında bulunan NODE'lara giderler. Kablo Ağı üzerinde ilk geçiş noktanız burasıdır. NODE dediğimiz nokta'da sizin Coaxiel Bağlantınız Fiber Optik Hatta aktarılır. Buradan Fiber Optik ile Türk Telekom Santral'ine geçiş yaparsınız. Türk Telekom Santralinde sizin DATA trafiğiniz ayrılır ve ilgili semt'ten sorumlu olan ISP'nin sistemine aktarılırsınız. Bu sistem üzerinde sizi karşılayan bir router vardır. Telekom'dan bu alana gelene kadar geçiş yaptığınız ekipmanlar tranparandır. Yani ip olarak veya paketleriniz üzerinde herhangibir işlem yapmazlar.

Siz MAC adresiniz ile birlikte bir IP alırsınız ve artık internete çıkmak için ilgili ISP'nin router'larına havale edilirsiniz. Aslında buradaki işlemlerin hemen hepsinde sizin aboneliğinize bakılmaz. IP aldığınız DHCP üzerinde TFTP aracılığıyla modeminize bir config dosyası iletilir. ( Modem online olurken ) aldığı bu config dosyası üzerinde belirtilen config dosyasına göre hız sınırlandırması MODEM üzerinde yapılır. Kablo Net'in sistemi üzerinde değil.

Cable Modem Hızını açma uygulaması vs. de bu temel üzerine dayanır, çünkü hızınızı sınırlayan aslında sizin modeminiz. Kablo internet'in ilk zamanlarında operatör'ler bu uygulamanın farkında olmadığından bazı kullanıcılar 10Mbit'e kadar hızlarını arttırabiliyorlardı KAblo Modem üzerinde. Bugün neden yapılamıyor çünkü artık Modem'iniz online olduğu zaman config dosyasında belirtilen hız parametresini ISP'nin sistemine göneriyor ve burada bir kontrol uygulanıyor. Sizin MAC adresinizin abonelik paketi ile online olduğunuz zaman aldığınız hız parametresi uyuyormu diye. Uymadığı takdirde modeminiz otomatik olarak reset atmaya başlar.

O nedenle kablo modem üzerinde hız parametresi farklı portlar üzerinde uygulanmaz. Kablo altyapısındaki tek port kavramı semt'lere göre gelen bağlantıların birleştiği portlardır.

Modem ile ilgil sorun yaşayan arkadaşlara da 1-2 tip.

Genelde extrem hava koşullarında bağlantı ile ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bunun nedeni bölgenizde olan bir NODE üzerinde oluşabilecek bir sorunun ilgili bölgedeki tüm NODE'ları etkilemesidir. Ayrıca NODE'lar üzerinde yapılan bir power değişikliği ilgili bölgedeki kablo TV yayın kalitesini arttırabilir fakat sizin data iletişiminiz daha hassas olduğundan paket kayıplarına hatta modemin offline olmasına kadar varabilir.


Kablo net'çilerden duyduğunuz herşeye inanmayın ;) çok güzel sıkarlar genelde.. ama onları da suçlamayın TTNet ellerini kollarını bağladığı için genelde sıkmaktan başka şansları da olmaz.[signature][hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA
icq : 566413 msn : [email protected]
There is no darkness, only ignorance..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kablonetciler sallama olsa da bilgi veriyolar yine, adsldekiler gibi "bu fazla teknik kusura bakmayin" demiyorlar. :D

tabii aldiklari onca servis hizmet parasina degiyor mu ayri konu.[signature][hline]Thanatos : Technician Hardwired for Assassination and Nocturnal Analysis/Technician Optimized for Sabotage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu guzel aciklayici yazi icin teskurler..
//
peki o zaman soyle bir soru daha sorayim..
benim modemimin Activity isigi her zaman yanip belirsiz araliklarla ve hizli sekilde yanip sonuyor. Bunun bilgisayar acikken olmasi normal bunu biliyorum ancak bilgisayar kapaliyken de oluyor bu. Eskiden olmuyordu, sonradan olmaya basladi. Bunun sebebi bu config dosyasinin kontrol edilmesi olabilir mi???[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

muhtemelen oyledir unknown.
eskiden bende de olmuyordu, 2 sene kadar once.
ah be zamaninda bilseydik calisma sistemini de biz de 10mbit yapip somurseydik.[signature][hline]Thanatos : Technician Hardwired for Assassination and Nocturnal Analysis/Technician Optimized for Sabotage
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Şimdi 64k lar 128 e çekildiğinden en düşük bağlantı 192kbps oldu...


bende adsl 256 var ama hızımı 190 gösteriyo buda güzel =S[signature][hline].:.:.:Magic The Gathering:.:.:.
RocKnCoke Gathers..

[Bu mesaj uzaylılar tarafından 41 Aralık 3811 34:98 tarihinde değiştirilmemiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 08 Ocak 2005 10:28 tarihinde demiş ki:
boccob yanlış söylemiş, death de güzel güzel açıklamış. hız değişikliği talebinde bulunmayanlar bi hız değişikliği hissetmeyecekler, ama resmi olarak hızları 64kdan 128k ya çıkacak, fiyatları da düşecek.

ee bende ayni seyi soyledim zatem.. :)
LoL..[signature][hline]ARAMA YAPALIM, YAPMAYANLARI UYARALIM!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
UnKnownTR, 08 Ocak 2005 10:12 tarihinde demiş ki:
peki butun 64 lerin 128'e yukseldiginden beri hic bir fark hissetmemesinin sebebi nedir bunu aciklarmisin?
ayrica ben baska birkac konuda da okumustum, "Fiyatlar dustu ama erisim hizlari normal standart hallerine de dustu"diye..

kalin yazilan yere gore cevap verdik bizde[signature][hline]Live Fast Die Fun
Miraul Sainter
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...