Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iletisim Fakultesi Onerisi


eagle_dnz

Öne çıkan mesajlar

inşaata girsin daha çok saygı görür ve emeğinin karşılığını alır. Boşver medya, sinema vs.

Türkiye de düzen sömürü üzerine, uzunca bir süre fahişelik yapar ve her türlü pisliğe katlanırsan iyi yerlere gelebiliyorsun ama o bile 1/100 falandır.

4 sene para almadan çalışıp şuan ülkenin dalında en iyilerinden biri olup, çekim başına 50-60k TL alan arkadaşımda var. Yaratıcılık bakımından belki de TR'deki en iyi animasyoncularından vs. olup yeter artık diyerekten KPSS hazırlananlarda var.

Hani askerlik için vs. diploma kasmayacaksa bu ülkede medya/sinema sektörüne giriş için okul okumak zaman kaybından başka bir şey değil.

Okuyacaksa kafayı taktıysa da Maltepe Üniversitesi vs. direkt para tuzağı, tabela üniversiteleri. Bu işi özelde en iyi yapan okul Bilgi Üniversitesi diyebilirim. Normalde oraya pek saygım yoktur ama iyi sinemacılar çıkıyor. Biraz imkanlarından olsun, biraz da ilgili eğiticilerinden vs. ama her şeyden önce çevre yapabilme imkanından kaynaklı. Başka hiçbir özeli tavsiye etmem. Gerçi Bahçeşehir'e de biraz iyi diyorlar da hiç tanımadım oradan çıkıp gerçekten başarılı olan ya da sektörde aktif olarak çalışan. Yani elbet vardır da adfs

Devlette ise İstanbul Üniversitesi açık ara en iyisi, hocaları ve hocalara bağlı olarak iş bulmasından tut çevre yapmasına kadar en kusursuz ağa sahip. Tek sorun imkan diye bir şey yok. Stüdyoları vs. var, yine kurgu odaları vs. var ama imkan dahilinde Eskişehir'in gerisindedir.

Eskişehir'in eğitimcilerini bilmiyorum ama temel hedef bilgi ise İstanbul Üniversitesi bu konularda Türkiye'nin en iyisidir.

İst Üni, Anadolu Üni ve birazda Marmara devlet için hedef olabilir. Marmara da son rektörden sonra inanılmaz kalitesizleşti deniyor. İmkanları vs. bayağı daralmış, ödenekleri alınmış fakültenin vs. Benim en son giden arkadaşım okulu bırakmayı düşünüyordu boş boş gidiyoruz diye asdf

ben KOU mezunuyum bu arada radyo, sinema ve tv. Okul bana hiçbir şey vermedi. Sinemacı olacağım, yönetmen olup film çekeceğim diye gidip "Kaptan Panda" adında figürcü açtım yani.

Bu süreçte TRT'ye çalışan firmada takıldım, TV de yayınlanan işlerim oldu. Okulda hep başarılıydım, milletin 70'i 75'i zor gördüğü uygulama derslerinde 90-95 alırdım. bir tanesinde bölüm rekoru yanılmıyorsam halen ben de (gerçi yeni notlama sisteminde geçilmem de artık) ama işte buna rağmen soğudum. Bu sektörün akü dedim bıraktım.

Okul adamı daha çok soğutur.

Yine WOT yazdık istemeden de iletişim fakültesi okumak "Halkla İlişkiler" veya kaliteli bir okulda "Görsel İletişim ve Tasarım" bölümü değilse tamamen zaman ve para kaybından başka bir şey değil.

Alican gelsin anlatsın o da, halen KOU da okuyor asdfsda Vardı bir kaç tane daha RTS'ci burada da çoğu forumu bıraktı yanılmıyorsam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Anlatacaklarım Sinema TV için:

Marmara GSF'den çok sayıda hoca ayrıldı son 3-4 senede. Rektör ödenekleri falan kestiyse yazılmaz o zaman.

GSF mezunuyum Sinema-TV ama müzisyenlik yapıyorum ben de. Teknoloji (yapım sonrasında) aşırı benziyor o yüzden katkı bile sağladı.

Sektörde çalışmak vs çok önemli ama, sadece okula gitgelle olmuyor Sinema-TV. Çalışma koşulları da ağırdır.

İstanbul ve Anadolu en iyi iki tercih devlette. Özelde de Bilgi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
ben de koü mezunuyum, okuduğum süre boyunca çalıştım (tv programı, reklam, fotoğraf) bence nerde okuduğunun pek bir önemi yok (gerçi bilgi mezunları biraz daha şanslı istanbul piyasasında sanki), bir şekilde istanbul'da ol ve en önemlisi GERÇEKTEN en önemlisi eğer sektörle yakından ilgili bir bağlantın yoksa (a.k.a torpil) hiç kasma başka bir şey oku çünkü bir yerlere girmen ÇOK zor olacak ve girsen bile inanılmaz sömürüleceksin(sektör böyle) , yada eğlenceli bölüm diye oku 4 senelik okul bitirdim dersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...