Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

vücut geliştirme #5


AthleT

Öne çıkan mesajlar

abi adam sporcu vs yıllardır kaldırıp indirmiş işte default badici vücudu yani. o kadar ilaçla bu oluyorsa bu adan normalde 40kg falandı herhalde. Hiç fitness yapmayıp genetik olarak da böyle kalın göğüs kafesli adamlar mevcut ülkede.

Meslek olarak yapan adamla kendimi niye karşılaştırayım lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ayarında kür yaptırırsan öyle çok zararı yok.
yapan arkadaşlarımdan biliyorum hiçbir sıkıntısı yok ne cinsel anlamda ne fiziki anlamda.
primobolan vs kullandılardı.
tek çektikleri sıkıntı aşırı su tutmasıydı vücudun o yüzden de köpek gibi antrenman yapmak gerekiyor düzenli. yani öyle ilacı içeyim sonra yatayım yok :p

fakat etik uyarı : steroid kullanmayın :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@sanssizsansli

Sıkıntı şu ki o kürün etkisi kalıcı değil, bir kere de onun sonucunu görenin naturel olarak çalışmaya dönmesinin zor olacagını düşünüyorum. Haliyle uzun süre kullanacak ve hatta bu, dozu artırma veya daha agresif kürlere geçmeye de sebep olabilir.

Yan etkilerin ortaya çıkması da zaman alabilir ayrıca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi şöyle söyliyim.
net bir şekilde iki arkadaşımda o " kalıcı değil ağbi" lafı biraz yalan gibi duruyor.

yani şöyle. bu adamlar uzun süre kürlemediler. ama kür zamanları hakkını verdiler.
uzun süre sporu da bıraktıkları oldu ama kütlede bir düşme falan olmadı. adamları görsen ayı boğan gibiler.
birisi bok boğazlı olduğu için kilo aldı sadece ama kas kütlesinde bi düşme falan öyle gözle görülür şekilde olmadı.

1.5 sene sonra spora tekrar başladığında adaptasyon süreci çok hızlıydı ve eski haline kısa sürede ulaştı.

O kaslar gidiyor abi sporu bırakınca kürü bırakınca efsanesi öyle çok da doğru değil. kas öyle kolayca ölen küçülen bişey değil. içerisindeki suyu kaybediyor falan tamam da somaliliye de dönmüyorsun.

memeydi şuydu buydu derseniz o biraz genetik abilerim. herkeste olcak diye bişey yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steroid ile veya Steroidsiz zaten belli bir süre kaslar zorlanmadığı zaman doğal olarak sönükleşir çünkü vücudun çalışma prensibi çok fazla enerji harcamak üzerine değil yani vücut kendini optimal noktaya çekmeye çalışır.

Kas kütlesinin ebatına sönükleşme elbette büyük veya küçük olabilir. Mr. Olympia'da birinci olmuş adamların bugünkü durumlarını gördüğümüzde sonuç ortada.

O yüzden bu iş steroid ile ilgili değil. Elbette bazı steroid türleri anladığım kadarıyla su tuttuyor ve bırakınca daha çabuk sönükleşme oluyor ama çoğu steroid için bu geçerli bir argüman değil nihayetinde steroid'in asıl olayı yüksek Testosteron.

Yüksek Testosteron protein sentezini artırıyor bu birincisi ikincisi de güç artısına sebep oluyor. Bir makalede bu olay basit bir şekilde incelenmiş hiç antreman yapmayan ve yalnızca steroid kullanan denek grubu 3kg kas yaparken full antreman yapan ve steroid kullanmayan denek grubu 2 kg kas yapmış. Full antreman + steroid ile bu fark 3 katına çıkmış ve 6 kg olmuş. Bu 10 haftalık bir antreman. Bunu 1 yıla vurun nihai sonuç ortada.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJM199607043350101#t=abstract


Steroidlerin karaciğeri zorladığı, dışarıdan sürekli testosteron alındığı küçük testisleri küçültüğü, kalp kapakçığını büyültüğü vs. gibi etkileri var ama bunlar için zaten destek ilaçları mevcut. Yani bu etkiler kişiden kişiye değişmekle beraber genelde düzensiz kullanım ve vücudu zorlama ile alakalı sonuçlar.

Tüm bu zararlar bile totalde fast food ürünlerinin yol açtığı yıkımın 10'da 1'i bile değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

uzun zamandir en eglendigim topic oldu su, squat deadlift sart mi, fullbody mi split mi diye sorulariniz varsa okuyun direk bilsiklerinizi de unutacaksiniz https://www.reddit.com/r/Fitness/comments/9r5s9k/i_rarely_see_jacked_dudes_at_the_gym_performing/?utm_source=reddit-android
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
"Menno Henselmans facebook post:" said:

Supplement sellers like to say whey is the best protein source because it's so high in leucine and it's rapidly absorbed. This new study found 40 g daily whey supplementation did not result in more muscle growth or anabolic signaling than the same amount of protein from milk.

Protein supplements are not needed for a good physique. They are, at best, a convenience.

study: https://journals.lww.com/acsm-msse/Fulltext/2019/01000/No_Difference_between_Spray_Dried_Milk_and_Native.11.aspx/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...